Nefer 20.02.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dobrosia dobrze gada : najpierw WZ albo wypis z PZP a potem projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.02.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie pisałas , ale czy masz już WZ , albo jest dla Twojej działki plan zagospodarowania..? Warto wiedzieć czy upatrzony domek jest zgody z odgórnymi warunkami Ja jestem w takiej nietypowej sytuacji: dzialka jest, ale zmieniliśmy miejsce zamieszkania-wiec trzeba kupić nową. To rzeczywiście dobra myśl, by najpierw mieć projekt, a potem szukać dzialki. Żeby niespodzianek nie było. mieszkamy teraz w super miejscu, ale działka jest za mała-a cenimy swobodę. A ja bym zrobiła na odwrót - najpierw rozejrzałabym się za ziemią - w takim punkcie , który Wam sie najbardziej spodoba , a potem do tego konkretnego kawałka ziemi ustawiałabym projekt.Przecież nie wiesz , z której strony będzie wjazd , jak szeroki front itd , itp. A to dość ważne , mieć fajne i przyjazne otoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 20.02.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jest koło nas takie fajne miejsce, cena nie jest nawet zbyt szalona-ale tam nchylenie dachu musi być 45 stopni.Nie bardzo mi sie to usmiecha, bo nie chcę takiego prostego domku, chciałabym z dachem kopertowym-a tam kat jest mniejszy. czy ktos z Was ma na posesji studnię glebinową? jest to dosć ciekawe rozwiazanie i ciekawi mnie jak to wyglada w praktyce.Czy studnia może być wszędzie? na każdym rodzaju podłoża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 20.02.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dobrosia, Neferka jesteście baby niesamowite. Skąd Wy bierzecie czas na tyle uczynności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 20.02.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 mcmagdaNeferka jest najpozyteczniejsza , to musi , a ja właściwie nie mam czasu - projekty które podrzuciłam pamiętałam z okresu poszukiwań własnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.02.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dobrosia, Neferka jesteście baby niesamowite. Skąd Wy bierzecie czas na tyle uczynności ? Madzia, nie przesadzaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.02.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Jest koło nas takie fajne miejsce, cena nie jest nawet zbyt szalona-ale tam nchylenie dachu musi być 45 stopni.Nie bardzo mi sie to usmiecha, bo nie chcę takiego prostego domku, chciałabym z dachem kopertowym-a tam kat jest mniejszy. czy ktos z Was ma na posesji studnię glebinową? jest to dosć ciekawe rozwiazanie i ciekawi mnie jak to wyglada w praktyce. Czy studnia może być wszędzie? na każdym rodzaju podłoża? no i doszedł kolejny punkt : badania gruntu Po kolei : - najpierw wypis PZP lub WZ na działkę, krtóra Ci się podoba Nie musisz być właścicielem działki by to dostać, a ja szczerze mówiąc nie kupiłabym bez tego żadnej ziemi. Potem wychodzą wodociągi w połowie działki i inne kwiaty. - potem badania gruntu - zobaczysz co i jak z wodą. Pogadać z sąsiadami. Studnia to fajna rzecz - ale trzeba to policzyć - czy mając wodociąg w ulicy nie bardziej się opłaca podpiąć. Ja odpuściłam. Można sobie zrobić wodę do podlewania ogrodu ze studni - ale na to zawsze jest czas. I jesli masz dobre warunki. Zresztą bez badań gruntu też bym domu nie stawiała/ - potem szukanie projektu do danego terenu. Jesli najpierw zakochasz się w projekcie, a potem się okaże, że dach musisz mieć dwuspadowy - to się zapłaczesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 21.02.2009 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 na szczęście zakochałam sie już w 10 róznych(dziekuję wszystkim za rady!!)(niestety 1 nitka schodów;/) i liczę, że cos dobiorę. Grunt to rzecywiscie podstawa-o malo nie kupiliśmy działki, gdzie są złoża uranu czy czegos takiego. podobno owce tam padają... Gdy wreszcie kupimy ziemię, porobię zdjęcia i ocenicie czy wszystko gra. jeszcze raz dzięki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 21.04.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Hej Arjuna- Sylwia&Masza sie kłania Przeglądam wlasnie twoj post, fajnie ze zamierzacie sie budować, z opisu domu jaki chcesz miec, moj Neptunek by pasował ma 4spadowy dach, przejscie z domu do garazu... Moj po małych przerobkach, ma na dole: -wielki hol -wc pokój z własną łazienką(sypialnia, gabinet, pokoj goscinny.. ... ) u nas to sypialnia małżenska -kuchnia -wielki salon z jadalnia -wyjscie na taras Na gorze -3 sypialnie i wielgasna łazienka 15m! zapraszam do mojej galerii jakby co ''Neptun Ja$zczurki'' Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 22.04.2009 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 witam Ciebie i Królewnę zaraz zabiore sie do oglądnięcia Twojego domostwa;) dzięki za porady;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts