bendzamin 19.02.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czy można podłączyc dwa kanały wentylacyjne do jedengo kominka dachowego. Chce podłączyć łazienke i pralnie zrobić gdzies trójnik i do kominka wentylacyjnego. Czy nie bedzie to miało jakiegos negatywnego wpływu na wentylacje w tych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.02.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Oczywiście że będzie - w określonych sytuacjach będzie walić smrodem z łazienki do pralni lub odwrotnie ...Podstawowa zasada - każde pomieszczenie = oddzielny kanał wentylacyjny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 20.02.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A czemu nie chcesz dwóch kominków-cena za wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 23.02.2009 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 nie chce dziurawic juz tego dachu bo juz go mam pomału dosyć dzisiejsze roztopy ukazały cała prawde od strony zachodniej wietrzenj snieg gdy padał wleciał pomiedzy dachówkami na membrane i teraz topnieje tak ze az wełna jest mokra tylko sie wku.... można. Nie wiem co z tym zrobic ale jak dostane ataku to wpadne na dach i zasilikonuje wszystkie dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 23.02.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cholera -współczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz75 23.02.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 U nas jest 10 takich kominków i też nas to wkurza , bo dach upstrzony "pryszczami". zalujemy, ze po prostu nie zrobilismy dodatkowego komina wentylacyjnego, ale teraz juz za pozno. natomiast tez zamierzamy polaczyc trojnikiem dwa kanaly z garderoby i sypialni. podejrzewam, ze to juz bardziej nie oslabi ciagu, bo kanaly i tak nie ida pionowo tylko po skosie (poddasze), a same kominki sa prostopadle do dachu, ktory ma 45st. czy w ogole jest sens robic taka pseudo-wentylacje? chyba tylko zeby zadowolic biurokratow co beda chalupe odbierac w przyszlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 23.02.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 U nas jest 10 takich kominków i też nas to wkurza , bo dach upstrzony "pryszczami". zalujemy, ze po prostu nie zrobilismy dodatkowego komina wentylacyjnego, ale teraz juz za pozno. natomiast tez zamierzamy polaczyc trojnikiem dwa kanaly z garderoby i sypialni. podejrzewam, ze to juz bardziej nie oslabi ciagu, bo kanaly i tak nie ida pionowo tylko po skosie (poddasze), a same kominki sa prostopadle do dachu, ktory ma 45st. czy w ogole jest sens robic taka pseudo-wentylacje? chyba tylko zeby zadowolic biurokratow co beda chalupe odbierac w przyszlosci. Ja bym na twoim miejscu zrezygnował z wentylacji w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 23.02.2009 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 czy ktoś ma dachówki roben i tez ma takie cuda na poddaszu że wpada śnieg na membrane. Cholera tylko ta pieprz... jedna strona pozostałe suchutkie co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 23.02.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Mam Bogena i nie ma problemu , ale to cię pewnie nie pociesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 23.02.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja mam Creaton i są duże szpary między dachówkami, jak teraz robiłem ocieplenie poddasza to w jednym miejscu jak dopchałem wełne do foli to się obsuneło po foli dużo śniegu. Było to między koszem lukarny a kalenicą.Ale niewiem czy śnieg dostał się szparami między dachówkami czy przyczyną jest niedokończony dach ("fachowcy" zmyli się a zostało dociąć kilka dachówek w koszu lukarny i przykleić tą taśmę co idzie pod gąsiorami bo tylko położyli ją bez przyklejania) więc niewiem którędy dostał się śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Czy można podłączyc dwa kanały wentylacyjne do jedengo kominka dachowego. Chce podłączyć łazienke i pralnie zrobić gdzies trójnik i do kominka wentylacyjnego. Czy nie bedzie to miało jakiegos negatywnego wpływu na wentylacje w tych pomieszczeniach.Hydraulik powiedział mi, że można. Kominek powinen byc w miejscu, kóre po przejściu przez połać dachu będzie wyżej (bliżej kalenicy). Jesli wypada w koszu - trzeba odsuąć, żeby kominek nie był zasypywany przez zalegający śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.02.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Hydraulik powiedział mi, że można. nooooo, skoooooro taaaaak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 26.02.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jednak zrobie do tego kominka połaczenie dwóch pomieszczeń nie beda juz kombinował. Chcieliśmy zrobić na poddaszu jedna duża łazienke z toaleta i pralke tam wstawic ale zdecydowaliśmy oddzielic te pomieszczenia zrobic dwa osobne i tak bedzie lepiej... dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 26.02.2009 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 a bym zapomniał ten śnieg to było go duzo ale w ten dzień roztopów na następny dzień juz nie było nawet śladu po sniegu wszystko ładnie wyschło. Chyba nie będę się tym tak przejmował bo juz mi pierwsze siwe włosy cholera wyrastają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 26.02.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 bo juz mi pierwsze siwe włosy cholera wyrastają No to czas na farbowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 26.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 U nas jest 10 takich kominków i też nas to wkurza , bo dach upstrzony "pryszczami". zalujemy, ze po prostu nie zrobilismy dodatkowego komina wentylacyjnego, ale teraz juz za pozno. natomiast tez zamierzamy polaczyc trojnikiem dwa kanaly z garderoby i sypialni. podejrzewam, ze to juz bardziej nie oslabi ciagu, bo kanaly i tak nie ida pionowo tylko po skosie (poddasze), a same kominki sa prostopadle do dachu, ktory ma 45st. czy w ogole jest sens robic taka pseudo-wentylacje? chyba tylko zeby zadowolic biurokratow co beda chalupe odbierac w przyszlosci. Ja bym na twoim miejscu zrezygnował z wentylacji w garderobie W żadnym wypadku nie rezygnuj z wentylacji w gardeerobie. Nie ma nic gorszego niż zapach ciuchów z zatęchłej szafy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 26.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hydraulik powiedział mi, że można. nooooo, skoooooro taaaaak Pogoń tego hydraulika jak najszybciej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 26.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 U nas jest 10 takich kominków i też nas to wkurza , bo dach upstrzony "pryszczami". zalujemy, ze po prostu nie zrobilismy dodatkowego komina wentylacyjnego, ale teraz juz za pozno. natomiast tez zamierzamy polaczyc trojnikiem dwa kanaly z garderoby i sypialni. podejrzewam, ze to juz bardziej nie oslabi ciagu, bo kanaly i tak nie ida pionowo tylko po skosie (poddasze), a same kominki sa prostopadle do dachu, ktory ma 45st. czy w ogole jest sens robic taka pseudo-wentylacje? chyba tylko zeby zadowolic biurokratow co beda chalupe odbierac w przyszlosci. Ja bym na twoim miejscu zrezygnował z wentylacji w garderobie W żadnym wypadku nie rezygnuj z wentylacji w gardeerobie. Nie ma nic gorszego niż zapach ciuchów z zatęchłej szafy! Nie zapomnij czasem zrobić dziur w dolnej części drzwi od garderoby - / takich jak w łazience / - skoro chcesz robić wentylację w tym pomieszczeniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.02.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czy można podłączyc dwa kanały wentylacyjne do jedengo kominka dachowego. Chce podłączyć łazienke i pralnie zrobić gdzies trójnik i do kominka wentylacyjnego. Czy nie bedzie to miało jakiegos negatywnego wpływu na wentylacje w tych pomieszczeniach.Hydraulik powiedział mi, że można. Kominek powinen byc w miejscu, kóre po przejściu przez połać dachu będzie wyżej (bliżej kalenicy). Jesli wypada w koszu - trzeba odsuąć, żeby kominek nie był zasypywany przez zalegający śnieg. udziela również rad z dziedziny medycyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.02.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 udziela również rad z dziedziny medycyny ? A to Polska właśnie.... Rodacy....Polacy... Jak masz pomysł, albo po prostu wiesz co i jak - podziel się wiedzą. Jak nie - szkoda fatygi... To o czym pisałem potwierdziłem też u dekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts