19robert78 03.11.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 WitamMam pytanie, woda na ulicy przy ktorej chce sie budowac znajduje sie jakies 400 m ode mnie. w gminie powiedziano mi ze na wlasna reke musze pociagnac wode na ulicy pod swoja dzialke. Czy gmina ma obowiazek polozyc ta wode za mnie, a do mnie nalezy tylko przylaczenie jej do dzialki? czy musze sam sobie wszystko sfinansowac? robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.11.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 19robert78 - Gdyby taki obowiązek był to 100% sołectw w Polsce byłoby podłączone do wodociągów. Ale niestety tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.11.2003 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Powiem jak to jest z moją wodą. Otóż tego roku założyliśmy komitet budowy wodociągu w skład którego wchodzi 12 inwestorów. Na zebraniu komitetu (jak w PRL'u ) napisaliśmy pismo z prośbą do Gminy o zakup materiałów na naszą inwestycję związaną z budową wodociągu. My zobowiązujemy się zająć częścią projektowo - wykonawczą. Pytanie: jak długi jest (będzie) nasz wodociąg? Otóż 2,5 km. Dużo co nie. Było to z miesiąc temu i wiem, że gmina zgodzi się na taki układ aby w przyszłym roku po żniwach zacząć go budować. Gdyby nie nasza inicjatywa i już ponad roczne staranie się niektórych osób wodę miałbym tylko z dachu. Proponuję iść w nasze ślady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19robert78 05.11.2003 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Niestety ja jestem sam, wiec pewnie tak latwo nie bedzie, ale zobacze co da sie 'wywalczyc' robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.11.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Ja bym na Twoim miejscu bardzo milutko porozmawiał z panią w urzędzie czy są jakieś szanse na podział kosztów, czy jakąś inną pomoc z ich strony. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts