Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Coś mi się nie zgadza..

Mufka

Recommended Posts

Przedstawiam się w pracy - bo tego oczekuje mój pracodawca.

Przedstawiam się odbierając telefon prywatny czy to stacjonarny czy komórkowy, co prawda tylko imieniem, - bo uważam, że to ułatwia życie, jest oznaką kultury osobistej, wyraża szacunek do osoby próbującej nawiązać kontakt ze mną.

Ja też jestem zwolennikiem przedstawiania się w pracy ale poza Pogotowiem, wyobraźcie sobie ochlapusa który od kurw cię wyzywa i rzuca twoim nazwiskiem . bo ta szmata itp i jeszcze gorzej , tam nie należy podawać nazwiska, a wredne babole które nie rozumieją że wypadek komunikacyjny ma priorytet przed gorączką, czy bólem kręgosłupa i dzwonią strasząc cię dyrektorem i gazetą . rzygać idzie . nasz naród jest głupi i egoistyczny, wygodny i leniwy- hasło bo mu się należy czy się siedzi czy leży. Gie prawda. Nie te czasy.

Wyzwiska pod adresem pogotowia to codzienność prawie i brak zrozumienia że sa np. 2 lub 3 karetki i żądanie że taksówka ma po nich przyjechać bo ona nie ma czym, a można odjavascript:emoticon(':evil:')powiedzieć że to Pani problem. Wiele głupich wyjazdów powinien załatwić lekarz rodzinny. Pogotowie jest tylko od stanów nagłych, a nie gorączki od rana- a gdzie pójscie do lekarza rodzinnego- bo nie ma numerków i czasu , bo dziś nieczynny. To do kasy chorych czy funduszu a nie wzywać pogotowie .

wybaczcie jestem po dyżurze :cry:

acca5 masz bardzo stresujący zawód, nie tylko ze względu na to, że obcujesz na co dzień z wypadkami chorobami itp, ale właśnie dlatego, że dzwonią do Ciebie podenerwowani ludzie.

Mam nadzieje, że ta frustracja z postu powyżej to przejściowa jest, bo z takim podejściem do ludzi, to szybko nerwy sobie stargasz.

Poklełam bo chciałam wam pokazać jak się ludzie odnoszą do Pogotowia w chwili telefonowania; po drugie pukam im tylko w czoło i idę do pracy, szkoda nerwów na takie coś, ale powiem jedno Stres dotyczy obu stron jest to do zrozumienia jeśli obie strony maja chęci i wychodzą na przeciw inaczej to jest nic nie warte.

Poklełam bo chciałam wam pokazać jak się ludzie odnoszą do Pogotowia w chwili telefonowania;

Byłam świadkiem, jak w Izbie Przyjęć nie chcieli przyjąc jednego Pana. A dzien był wariacki, faktycznie mnóstwo chorych (ja z mamą byłam). Przyszedł o własnych siłach, były z nimi córka i żona i upierały sie, żeby go przyjeli. Lekarz tłumaczy, że nie ma skierowania, że powinien do rejonowego szpitala. A panie, że przeciez jak wyjdzie teraz to jemu zaraz może się cos stać (narzekał chyba na serce). No i lekarz próbowal chyba załagodzić, że przeciez jak on wyjdzie na ulicę to tez może mu się cos stać, pod samochód może wpaść.

I na to żona tego pana powiedziała głośno "I tego panu właśnie życzę".

No mnie zamurowało. Ja rozumiem, że obie strony miały swoje racje, ale żeby komus cos takiego powiedzieć?