Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego 1 forumowicz moze sie reklamowac naFM a inny nie???

zielonooka

Recommended Posts

dla niezorientowanych:

klika na link toplista: http://okna.najlepsze.net/ wziety z podpisu użytkownika jareko

i od razu pierwszy link:

http://www.jar-eko.home.pl/

jedno klikniecie - I WSZYSTKO JASNE:)

Wciaz uwazam , ze niepotrzebnie atakujesz akurat Jareko . :roll:

Popatrz , ma kilka tysiecy postow , z czego wiekszosc to pomoc dla Forumowiczow.

Wiesz Jareko to tylko przykład (a można ich mnożyć i mnożyć). Chodzi o przejrzyste zasady. Albo redakcja przyznaje się, że są równi i równiejsi i wtedy wszyscy zagryzają wargi i biorą forum z dobrodziejstwem inwentarza, albo redakcja ustala zasady i konsekwentnie ich przestrzega. Bo tak to jedni mogę się reklamować bez ogródek a inni nawet linku do strony o psach nie mogą sobie wstawić.

dla niezorientowanych:

klika na link toplista: http://okna.najlepsze.net/ wziety z podpisu użytkownika jareko

i od razu pierwszy link:

http://www.jar-eko.home.pl/

jedno klikniecie - I WSZYSTKO JASNE:)

Popatrz , ma kilka tysiecy postow , z czego wiekszosc to pomoc dla Forumowiczow.

Ależ ja nie atakuję jareko!!! Dzięki temu, że ma kilka tysięcy postów i z nim kiedyś korespondowałem, znam "problem" jego podpisu.

Mi tez kilku osobom udało się pomóc. Czy w związku z tym jest jakiś limit od którego w górę redakcja nie bawi się w usługi detektywistyczne??? WYbacz, ale to śmieszne......(tak lekko mówiąc)

Albo usuwamy wszystkim, albo nikomu. A już na pewno nie tłumaczymy się w sposób świadczący o naszym niskim IQ

Wiesz Jareko to tylko przykład (a można ich mnożyć i mnożyć). Chodzi o przejrzyste zasady. Albo redakcja przyznaje się, że są równi i równiejsi i wtedy wszyscy zagryzają wargi i biorą forum z dobrodziejstwem inwentarza, albo redakcja ustala zasady i konsekwentnie ich przestrzega. Bo tak to jedni mogę się reklamować bez ogródek a inni nawet linku do strony o psach nie mogą sobie wstawić.

pieknie napisane:)

Linki do ogłoszeń są reklamą. Prosimy nie robić takich podpisów.

Prosimy też o zrozumienie naszych działań. Nie chcemy by forum zamieniło się w tablicę ogłoszeń komercyjnych.[/quote

Odnosze wrażenie, ze redakcja nie kontroluje działań i wpisów gościa, który odpowiada, bo bo prostu pewnego poziomu durnoty przekraczać bezkarnie się nie da. Chyba ze bez kontroli.

Dla osób które żyją z budowlanki czy tematów pokrewnych działania na forum zawsze sa formą rekamową. Przyjmijmy że ktoś ma ogłoszenie "tam-gdzie-mozna" czyli w ogłoszeniach drobnych. Jednoczesnie wypowiada sie masowo w tematach pomocowych:). Niezwykle łatwo jest to połączyć. W tym momencie dany użytkownik wyrabia sobie na pdstawie postów pomocowych przekonanie o fachowosci (bądx nie) danego usera. Czyli forum jest reklamą tak czy siak, działania usuwające redakcji na nic sie nie zdadzą. I wiem to z własnego doświadczenia....

Po raz kolejny polecam redakcji kurs logicznego myslenia, moze byc na poziomie podstawówki, wystarczy....

Po raz kolejny polecam redakcji kurs logicznego myslenia, moze byc na poziomie podstawówki, wystarczy....

To są bezczelne uwagi, które z naszej pracy robią jakiś absurd.

Regulamin, który ustaliliśmy, nas również do czegoś zobowiązuje. Usuwamy jaskrawe formy reklamy, ale nie chcemy zamieniać forum w inkwizycję. Wielu zasłużonych formowiczów kojarzonych jest ze swoją pracą zawodową. Czy ich też mamy blokować? Nie. I jeszcze raz zapewniamy: nie robimy śledztw, nie tropimy. Forum jest miejscem przyjaznym

Z całym szacunkiem, ale sami wprowadzacie elementy absurdu do palety swoich działań a potem macie pretensję, że co bystrzejsi zauważają a co odważniejsi mówią o tym głośno.

Regulamin, który ustaliliśmy, nas również do czegoś zobowiązuje. Usuwamy jaskrawe formy reklamy

Jak na przykład link do strony o kotach? I to nie jest absurd?

Wielu zasłużonych formowiczów kojarzonych jest ze swoją pracą zawodową.

A więc sa równi i równiejsi. Powiedzcie więc to otwarcie i damy spokój.

Forum jest miejscem przyjaznym

Tak? To może w ramach przyjaźni byście przywrócili niesłusznie skasowane stopki i przeprosili choćby na PW, co by się tę dało odczuć choć namiastkę tej przyjaźni ze strony Redakcji?

Regulamin, który ustaliliśmy, nas również do czegoś zobowiązuje. Usuwamy jaskrawe formy reklamy, ale nie chcemy zamieniać forum w inkwizycję. Wielu zasłużonych formowiczów kojarzonych jest ze swoją pracą zawodową. Czy ich też mamy blokować? Nie. I jeszcze raz zapewniamy: nie robimy śledztw, nie tropimy. Forum jest miejscem przyjaznym

Gdyby pisał to madry człowiek, to bym się obraził. Ale ponieważ napisała to redakcja, to jedynie z politowaniem usmiecham się:)

Nie odwracajcie kota ogonem!

Chciałbym dodać, ze ja tez jestem zasłużonym forumowiczem:

http://forum.muratordom.pl/post2730920.htm?highlight=rzyraf#2730920 (post zielonego listka z 12.09.2008)

http://forum.muratordom.pl/post668950.htm?highlight=rzyraf#668950 post Edzi z 16 maja 2005.

i byłem/jestem kojarzony z hodowlą oraz domami drewnianymi (przeszłość). I - nie przeszkadzało to redakcji zablokowac mi konta oraz usunąć podpisu po raz pierwszy. Dalej - fakt bycia zasłużonym nie powinien wobec tego przeszkadzać w blokowaniu innych, prawda?

Widocznie trzeba sie DOBRZE zasłuzyć, zeby miec niekontrolowany podpis:)

Więc jak, redakcjo, jakie są prawdziwe warunki posiadania korzystnego podpisu? Czekam na uczciwą odpowiedź, to co się do tej pory ukazało, zostało już szeroko wyśmiane.

Joshi - po prostu super:)