Arek99 03.11.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 czy stosujecie u siebie strasznie drogie dachówki krawędziowe/końcowe, czy robicie deskę szczytową lub/i obróbkę blacharską? Mi osobiście podobają się dachówki końcowe ale ich cena jest tak wysoka, że zaczynam się skłaniać ku desce z wywiniętą obróbka blacharską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 03.11.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Rzecz gustu... Ja chcialem miec na dachu z dachowka jak najmniej blachy... Na szczyty poszla zaimpregnowana deska (tak, zeby zaslonic krokiew) i na to dachowki boczne. Dekarz oczywiscie radzil wykonczyc blacha, bez wzgledu na to czy beda dachowki boczne, czy nie - bo to trwalsze... A mnie sie po prostu nie podobaja wykonczenia szczytow blacha na dachach z dachowka... A bez dachowek bocznych to juz w ogole... ale to tylko moje osobiste odczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.11.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Z ekonomicznego punktu widzenia - blachaA z estetycznego - tylko dachówka Jeśli kupując dachówkę powiedziało się A to teraz kolej na wypowiedzenie B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasanna 03.11.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Tylko dachówka, blacha wygląda paskudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 03.11.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 U mnie też dachóweczki skrajne .... fakt 1 dachówka cena 13 zł ale wygląd zupełnie inaczej niz blachy .... dekarz za darmo tez nie zrobi opierrzenia ..blacha tez kosztuje .... przy zakupie kompleksowym dachu dostałem 10 % rabatu na podstawową i chyba 20 % na skrajną , gąsiory, wentylacyjną (dachówka VanMUller) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.11.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 U mnie jest dachowka katowa, a pod nia obrobka blacharska. Wszystko sie ladnie komponuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 03.11.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 U mnie tak samo jak u Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 04.11.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 dachówki kątowe, pod spodem obróbka blacharskawygląda bardzo ładnie (blacha w kolorze dachówek)uważam że warto było tym bardziej że cena kątowych nie była wysoka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 04.11.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 A umnie jest blacha, wcale nie wygląda źle, no i jakieś 1,5 tysiąca zostalo w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 04.11.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Też popieram dachówkę kątową ,zastanawiałem nad blachą położyłem d.kątową nie żałuję niech wygląda jak się należy w końcu robi się na całe życie a nie na sezon, jest powiedzenie -poszła krowa niech idzie ciele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Do obróbki blacharskiej trzeba mieć prawdziwego fachowca - my nie mieliśmy i wzięliśmy dachówki szczytowe. Jednak cenowo jest dużo taniej zrobić obróbki - jak masz fachowca i nie musisz mieć koniecznie dachówek szczytowych - to rób obróbkę - różnica ok. 2 tys. złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 07.11.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 że oszczędności rzędu kilkuset złotych na dachu mijają się z celem - tym bardziej że blacha nie jest niezniszczalna - po kilku latach pewnie trzeba będzie ją wymienić - dachówki pod tym względem są o wiele trwalsze... choć blacha wyjdzie taniej (to pewne), czy nie będzie trzeba za kilka lat jej wymienić?dochodzi niepewność o jakość wykonania... dla mnie sprawa była oczywista......choć i u mnie jest obróbka blacharska - jako pas nadrynnowy....... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.11.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 My wybraliśmy dachówki boczne (krawędziowe) bo nie chcielśmy mieć widocznych obróbek blacharskich. Wiązało się to oczywiście z dużo większymi kwotami ale nie żałujemy bo tak jest ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts