Browar 25.09.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 no to zrobiłem 5x2,25 bo taki mi wymiar polecili w hormanie - mam nadzieje ze będzie OK pierwsze parkowanie w garażu może w przyszłym roku. Dzieki wszystkim za opinie. olej hormana i weź Normstahla - duzo solidniejsze bramy... a jak prównujesz ceny to zwróć uwagę że hormann podaje często gęsto ceny za sama bramę do których trzeba doliczyć spręzyny skrętne, które Normstahl ma w standardzie. Jak jeszcze doliczysz siłowniki to Normstahl wyjdzie taniej... i solidniej... Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.09.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 ja mam wiśniowskiego 4.75x2.2 , otwór zmniejszył się o 10cm po dociepleniu ścianek ale i tak jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 26.09.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 no to zrobiłem 5x2,25 bo taki mi wymiar polecili w hormanie - mam nadzieje ze będzie OK pierwsze parkowanie w garażu może w przyszłym roku. Dzieki wszystkim za opinie. olej hormana i weź Normstahla - duzo solidniejsze bramy... a jak prównujesz ceny to zwróć uwagę że hormann podaje często gęsto ceny za sama bramę do których trzeba doliczyć spręzyny skrętne, które Normstahl ma w standardzie. Jak jeszcze doliczysz siłowniki to Normstahl wyjdzie taniej... i solidniej... Browar W pełni się zgadzam,po analizie "rynku" tez tak zrobiłem - łączny koszt 6700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 26.09.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 o ile światło bramy musi być większe od nominalnego wymiaru bramy.Jak wysokie macie garaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 12.09.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 ja mam wiśniowskiego 4.75x2.2 , otwór zmniejszył się o 10cm po dociepleniu ścianek ale i tak jest ok . Czesc. Prosze o porade bo moge zalozyc brame szerokosci 4,5 lub 4,75. Garaz ma 6m szer x 7m dl. Ktora brama bedzie lepsza? Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.09.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 szerszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 12.09.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 szerszą. czy duza bedzie roznica przy wjezdzaniu pomiedzy 4.5 a 4,75? m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.09.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jak pusty garaż to nie, ale jak stoi drugie auto to będzie czuć różnicę. To samo przy wyjeżdżaniu.Ja osobiscie wolę 5m. Ale tu jest wybór między 4,5 a 4,75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syzyf 19.02.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Będąc ostatnio na targach Budma w Poznaniu rozmawiałem na stoisku Horman`a o szerokości bramy 6 m.U siebie mam taką możliwość wyboru pomiędzy 2 bramami oraz 1 szersza. Między słupami mam około 7 metrów także szersza brama się zmieści. Zapytałem wprost czy nie wyjdzie taniej kupić 1 bramy szerszej z 1 napędem. Na stoisku pracownik wycenił mi na około 9 tyś zł. przy standardowej wysokości bramy. Dla porównania 2 bramy standardowej szerokości z napędami wyszły mu podobnie. Kilka osób doradzało mi, żeby zrobić 1 bramę ponieważ brak słupka po środku w moim przypadku spisze się lepiej ( wjazd do garażu mam w literę L, z 4 metrowej drogi ) Czy ktoś ma może 6 metrową bramę, jak to się spisuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syzyf 01.03.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam ponownie. Widzę, że nikt nie ma podobnych dylematów, albo nie chce się nimi podzielić . Natomiast ja w międzyczasie byłem również na targach w Gliwicach, gdzie rozmawiałem, z przedstawicielem firmy Wiśniowski. Na początku jak przedstawiłem mu swój pogląd, że 1 szersza brama powinna być w tych samych cenach co 2 bramy, odpowiedział - "cena coś około 7 tyś. zł - dla dwóch bram do 10 tyś. zł dla jednej". Jednak po szybkich obliczeniach przy stoliku wyszło mu : 7,6 tyś zł ( 2 bramy ) - 8,2 tyś zł ( 1 brama ). Tutaj co do wysokości nie ma różnic cenowych dla 2,2 m czy 2,3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts