Irena11 19.02.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam wszystkich. Jestem po raz pierwszy i mam pytanie. Wstawiłam drzwi stalowe za 1499zł. i faktura jest wystawiona jako kpl. Nie ma na niej numeru do odliczenia vat. Może ktoś wie jaki ma być ten numer, który trzeba wpisać do WZM-1. A może nie mogę tego odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pit_er 19.02.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam wszystkich. Jestem po raz pierwszy i mam pytanie. Wstawiłam drzwi stalowe za 1499zł. i faktura jest wystawiona jako kpl. Nie ma na niej numeru do odliczenia vat. Może ktoś wie jaki ma być ten numer, który trzeba wpisać do WZM-1. A może nie mogę tego odliczyć? Drzwi stalowe mają PKWiU 28.12.10-30.10 i są wymienione w poz. 71 Wykazu MTiB co oznacza, że można je odliczyć. ____________________________________________ Aktualna cena 1 m2 powierzchni użytkowej Formularze VZM do wniosku o zwrot VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irena11 20.02.2009 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedż. Czy mogę liczyć na dalszą pomoc? Na fakturach nie wszędzie jest ten numer i jest kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 pomagamy - jest nawet dedykowany wątek w tym celu. Radzę przejść tam - więcej osób zainteresowanych i znających się tam zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 No i znalazłem http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3115582#3115582 całe 45 stron jak masz czas możesz sobie przejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pit_er 21.02.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Przeglądając wątki forum poświęcone zwrotowi VAT za materiałybudowlane nietrudno zauważyć, że sporo pytań powtarza się.I nie ma się co dziwić. Znalezienie właściwej informacji na kilkudziesięciustronach jest bardzo czasochłonne i nie gwarantuje sukcesu. Wykorzystując zgromadzone tam informacje autorzy serwisuFormularze podatkowe w Excelu przygotowali zestawienie Alfabetyczny wykaz materiałów budowlanych Wykaz zawiera ponad 1000 nazw materiałów ale tylko tych, któreznalazły się na forach bo przysparzały problemów. Jest to tylkomateriał pomocniczy i niewykluczone, że może zawierać błędy.Z pewnością jednak pomoże szybko odnaleźć wiele materiałów. ____________________________________________Aktualna cena 1 m2 powierzchni użytkowejFormularze VZM do wniosku o zwrot VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irena11 21.02.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Bardzo dziękuję za listę. Czy np. wszystkie wyłączniki do pradu mają ten sam numer? Czy to jest podział materiałow na producentów? Na czym to polega? Czym się kierować?Na fakturze np. pisze gniazdko i nic więcej czy klej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irena11 22.02.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Brakło mi miejsca na druku WZM-1B. Co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts