FlashBack 23.02.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 ale nadal czuć, jak rusza się ścianka na dole przy gwałtowniejszym siadaniu i wstawaniu. ten rodzaj "geberitu" wymaga zastosowania profila przypodlogowego U miedzy jego nogami. u "Ciebie" prawdopodobne jest,ze go nie dano a z pojedynczym plytowaniem "kon jaki jest wszyscy juz wiemy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 27.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Stary temat ale muszę coś dopisać stelaże trzeba koniecznie zablokować jakąś cegłą na klej na podłodze pomiędzy stelażem a ścianą przy obciążaniu tam najwięcej ciśnie i same kołki z czasem się obruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 27.08.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Jeśli stelaż jest solidnie przymocowany do podłoża( najlepiej w nim zalany) i przykręcony do ściany, a płyty g-k(dwie) przykręcone do tegoż stelaża, to nic nie ma prawa się bujać. Gdy nóżki mojego geberita wypadły przez nieuwagę w miejscu ułożenia podłogówki to zastosowałem dodatkowe kątowniki stelaż-ściana, a styk z podłogą obrzuciłem klejem do gresu. Profil między nogami stelaża nie jest wymagany. Naprężenia pionowe rozkładają się między dwie dolne poziome poprzeczki w tym systemie. Ważne jest również zastosowanie porządnego kleju do płytek, gruntowanie i solidne wypełnienie podczas klejenia. Pianka dodawana czasem do zestawu gratis ma za zadanie wygłuszenie dźwięków i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarek 28.08.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Wogóle te śruby co dają w zestawie do montażu stelaża to zazwyczaj "dziadowski" kołek rozporowy, nierzadko pod śrubokręt a nie na klucz. Ja montowałem na cztery długie metalowe kotwy do ściany. Raz widziałem jak jakiś fachman montował stelaż do suporexu na czarne wkręty. Efektów można sie spodziewać. Tak samo jak niektórzy dają tylko jedną płytę G-K. Najlepszym rozwiązamiem zamiast dwóch płyt G-K to trzeba do stelaża przykręcić płyty OSB taką ~ 2cm a na to płyte G-K poprzykęcać na całej powierzchni a nie tylko do stelaża, do tego dobry klej do płytek i nic nie ma prawa sie ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.08.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Przy prawidłowym montażu nic nie może bujać. A brak dobrego montażu w tym temacie widać bo już na początku była mowa o jednej płycie k-g a zawsze daje się dwie. Więc reszta pewnie była robiona w podobny, niedbały sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 28.08.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 A może to zbyt ciężkie ekskrementy uszkodziły wspomniany kibel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARKADIJ 28.11.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 MAM podobny problem stelaż jest stabilny jednak po przykręceniu płyt 2 GK I OPŁYTKOWANIU PO pewnym czasie zaczął uginać się do doły kibelek i skrzypieć czy może być tak ze płyta się ugniotła na ramie stelaża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts