Gość dodiddone 20.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Czy widać już pierwsze efekty odrolnienia terenów w rejonie adm miast. Chodzi mi oczywiście o ceny gruntów. Czy odrolnienie będzie obowiązywało również w podmiejskich sypialniach które często są wsiami? Na pomorzu przynajmniej ceny działek są cały czas wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 08.03.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam Nie wiem jak przedstawia się sprawa odrolnienia na terenie miast, ale właśnie otrzymałam postanowienie ze starostwa, w którym zapisano : "Przedsięwzięcie będzie realizowane na gruntach rolnych klasy IV (pastwiska trwałe). Zgodnie z nowelizacją ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych (Dz.U.Nr 237 z 2008 roku, poz.1657), która obowiązuje od 1 stycznia 2009 roku nastąpiło automatyczne odrolnienie gruntów rolnych klasy od IV do VI położonych poza granicami miast w związku z powyższym przepisy ustawy nie mają zastosowania do gruntów klas IV do VI pochodzenia mineralnego." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.03.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam , tez mam działkę w obrębie miasta i nic mi sie samo nie odrolniło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts