jerzy33 03.11.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Hey Jak się płaci za budowę przyłącza tymczasowego - budowlanego?Czy w tym przypadku obowiązuje taki sam ryczałt za kW jak przy przyłączu docelowym? Czy też rozliczam się za projekty, słupy, kable itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 04.11.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Chyba płacisz za słup, druty itp. Znalazłem coś takiego: http://www.zewt.com.pl/obsluga/taryfa_nowa.pdf Zobacz pkt 8.7Wynika z niego, że o ile przyłącze to będzie przebudowywane/dostosowywane i zastąpione przyłączem docelowym to ZE pobiera opłąty ustalone w umowie o przyłączenie (a więc nie 95 zł za kW). Gdy przyłącze to będzie wykorzystane do docelowego zasilania obiektu bez żadnych przeróbek/dostosowań to opłata tak jak dla grupy V (95zł za kW). Wynika z niego że pokrywasz wszystkie koszty.Teraz rozumiem, dlaczego Pani w ZE powiedziała mi że tymczasowy słup będę musiał koniecznie zlikwidować po skończonej budowie. Jest to przeróbka i powtórnie zapłacę - tym razem za KW. Zresztą przedłużenie linii napowietrznej do domu to jest dostosowanie. Można by uniknąć tych kosztów ale na przyłącze kablowe (ze słupa odległego od granic mojej działki o ok 4m) każą mi czekać 2 lata.A taryfy za pobór prądu budowlanego (jak to wyjaśnił mi ktoś w innym wątku) i tak nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grzegorz&c 06.11.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 WitamZa prąd budowlany płacisz wszystko sam( wykonujesz w swoim zakresie)Podpisujesz umowe z ZE(założą licznik w przygotowanej przez ciebie skrzynce po opłaceniu za przyłączenie) Masz z tego taką korzyść,że prąd możesz mieć szybko i używać do chwili wykonania linni docelowejProwizorka budowlana nie wymaga odbioru ani uzgodnień ZUD, nie wymagan też pozwolenia na budowę ani zgłoszenia(wg. nowego prawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość goscik 25.11.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 A, czy prowizorkę budowlaną można podłaczyć jeżeli nie ma jeszcze pozwolenia na budowę domu ? Co na to ZE ? Podpisze umowę na dostawę energii ? Napiszcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts