Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Atak na złotówke

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mamy dobrze opłacaneg nauczyciela fizyki /co prawda nie kazdemu nauczycielowi sie tak udaje/

niektórzy narzekali na poziom naszego szkolnictwa i na płace

a tu - prosze ...

jest nacja, która potrafi docenic wiedze polskiego belfra ...

Czego zaraz " potwora " ........ im wiecej kolek na koncie tym jestes przystojnieszy. :D

Ma takie cudne rzadkie zeby ...........i inteligentny wyraz twazy, no. :D

Swoja droga to wspolczuje tym dzieciom....ogladac tatusia jak robi z siebie malpe ( przepraszam te inteligentne zwierzeta ).

Czytam w stopce: że "chadzasz do teatru, do Opery i Filharmonii " i nie mogę w to uwierzyć, sądząc po komentarzu...

Kazimierz sie zakochal a wszyscy zakochani bedacy w wieku leciwym, szczegolnie z 4 dziecii, potrzebuja pieniedzy.....wiec nie niszcz tej milosci , bardzo cie prosze.

Tak na marginesie to zeby on chociaz zeby albo wlosy mial brrrrrr......oprocz pieniedzy.

a skąd wiesz, że nie ma włosów ? głowa to nie wszystko.... :lol:

Gość ZW
I co wynika

...

a) wynika, ze lepiej było zapłacic Marcinkiewiczowi /jak Kownackiemu za nic czyli za trzymanie języka za zębami / po to aby nie lazł do konkurencji ...

b) jesli juz wybył i czuje sie bardziej związany z kapitałem na litere "ż"

to próba przeciągnięcia go tym razem na strone PO i uczenia go kims waznym

swiadczy o tym, ze " ...Polak i przed szkodą i po szkodzie głupi ..."

c) swiadczy o tym, ze polski patriotyzm - to hasło dobre w czasie wojny czy zaborów

a normalnie - w czasie pokoju trwa zwykły wyscig szczurów -

kto kogo przechytrzy w wyscigu do koryta

Aha.

Myślałem, że dla mnie coś wynika.

poz

I co wynika

...

c) swiadczy o tym, ze polski patriotyzm - to hasło dobre w czasie wojny czy zaborów

a normalnie - w czasie pokoju trwa zwykły wyscig szczurów -

kto kogo przechytrzy w wyscigu do koryta

Aha.

poz

Biorąc pod uwagę pkt.c mozna go również zinterpretować tak, że "polski patriota" w czasie pokoju bierze kredyt w złotówkach, a nie w innej walucie. :lol:

...a normalnie - w czasie pokoju trwa zwykły wyścig szczurów -

kto kogo przechytrzy w wyścigu do koryta

Niestety, tak jest. Choć nie nazywałbym tego od razu górnolotnie Patriotyzmem tylko brakiem elementarnych zasad

Brzoza pamiętasz film - "Wyścig szczurów"?

Kasa niestety zmienia ludzi i wydobywa z większości z nich najpodlejsze instynkty

Aha.

poz

"Kto ma uszy, niechaj słucha!" (Mt 13, 43).

Biorąc pod uwagę pkt.c mozna go również zinterpretować tak, że "polski patriota" w czasie pokoju bierze kredyt w złotówkach, a nie w innej walucie. :lol:

albo zinterpretowac tak - nie da sie słuzyc dwom panom jednocześnie ...

/choć otumanic jakąs grupke rodaków mozna ... jak np. Kuklińskim /

czyli grając na osłabienie złotówki nie mozna udawac polskiego patrioty

ale niektórzy tego nie sa w stanie pojąć ... i dla nich Pan Kazio będzie nadal idolem

Jareko niestety wyscigu szczurów nie ogladałem

natomiast wiem ze zastosowanie słowa "Żyd" miałem prawo oberwac

bowiem słowa takie jak " biskup, sperma i Żyd dają obywatelowi – niepotrzebnie! - do myślenia ..." tak uwazaja niektórzy ...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,M-Sroda-biskup-sperma-i-Zyd-na-cenzurowanym,wid,10875150,felieton.html

"Podejrzenia, że były szef rządu mógł mieć związek z atakiem na złotówkę pojawiły się po tym, jak bank Goldman Sachs, w którym Marcinkiewicz jest doradcą inwestycyjnym, przyznał się, iż spekulował polską walutą."

żródło: http://www.tvn24.pl/-1,1587377,0,1,marcinkiewicz-nie-jestem-spekulantem--pracuje-dla-polski,wiadomosc.html

Pamiętam jak KM mówił:

- że nie jest premierem tymczasowym

- że rodzina jest dla niego najważniejsza :-?

Wysłał zdjęcie do Super Expresu z "prezentacją" narzeczonej - teraz grozi pozwem, że media mieszają się w jego życie.

Zapowiadział, że nie będzie wypowiadał się dla mediów - w TV Puls skomentował swoją pracę w Goldman Sachs. Zanim program został wyemitowany, zakazał emisji grożąc sądem.

W mojej ocenie, mało wiarygodny to człek.