lump praski 23.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Nie dziwi mnie juz wcale , ze banki rozlozyly gospodarke globalna globalnie ( w tym siebie ) jesli zatrudniaja takie kreacje i gejzery intelektu w rodzaju Marcinkiewicza i jego nowej narzeczonej. Wszyscy na tym wyszli jak Zablocki na mydle oczywiscie oprocz CEOfcuff tychze bankow i golumow w rodzaju bylego premiera, Kazimierza. Citi Bank tak uprawial kreatywnosc, ze teraz albo ma pasc albo maja go upanstwowic. Amerykanie otwieraja rownie szeroko oczy jak usta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 23.02.2009 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Nie dziwi mnie juz wcale , ze banki rozlozyly gospodarke globalna globalnie ( w tym siebie ) jesli zatrudniaja takie kreacje i gejzery intelektu w rodzaju Marcinkiewicza i jego nowej narzeczonej. Wszyscy na tym wyszli jak Zablocki na mydle oczywiscie oprocz CEOfcuff tychze bankow i golumow w rodzaju bylego premiera, Kazimierza. Citi Bank tak uprawial kreatywnosc, ze teraz albo ma pasc albo maja go upanstwowic. Amerykanie otwieraja rownie szeroko oczy jak usta.... Powiadam Wam ze Izabell to była przynęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.02.2009 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 W tym przypadku w obu wypadkach szwankuje i fonia i wizja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 24.02.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Mówicie o spekulacjach bankowych, powiem więc tak ,że takie coś to strzał w stopę dla banków właśnie.Biznes polega na zaufaniu - skoro to zaufanie kredytobiorców a także ludzi, którzy mieli ulokowane w bankach oszczędności zostało tak mocno zachwiane to to był ich może największy ale ostatni zarobek i do tego LICHWIARSKI.My swoim potomkom na pytanie w co inwestować odpowiemy " W kaczki synu w kaczki" a na pewno nie damy kasy do banku i nie weźmiemy z banku kredytu.Banki po prostu mogą zniknąć bo na cholerę nam bank?Czym jest bank bez pieniędzy klientów? Niczym!!!Wkurza mnie nawet to że wypłata idzie prosto na konto z którego co miesiąc prowizję ściągają.Jarek ma rację lepiej nie mieć konta, kredytu i od banków z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 24.02.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Wkurza mnie nawet to że wypłata idzie prosto na konto z którego co miesiąc prowizję ściągają. Gdzie Ty masz konto, że co miesiąc Ci prowizję ściągają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 24.02.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Wkurza mnie nawet to że wypłata idzie prosto na konto z którego co miesiąc prowizję ściągają. Gdzie Ty masz konto, że co miesiąc Ci prowizję ściągają Taką od ROR - w normalnym Banku reklamowanym przez Kondrata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 dyrektor banku Goldman Sachs narodowości na liere "Ż" dostał właśnie ostrzeżenie ... " ... Inwestorzy, którzy spekulują naszą walutą, mogą zostać wykluczeni z prywatyzacji polskich przedsiębiorstw, ostrzega rząd. Jako pierwszy żółtą kartkę dostał bank Goldman Sachs - informuje "Dziennik". Minister skarbu Aleksander Grad odwołał umówione spotkanie w siedzibie banku w Londynie. To rewanż za atak na złotego ..." " ...Goldman Sachs, który przyznał się niedawno, że grał na osłabienie naszej waluty, jest doradcą prywatyzacyjnym Polskiej Grupy Energetycznej ..." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bank-Goldman-Sachs-ukarany-za-spekulacje-zlotym,wid,10887585,wiadomosc_prasa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 26.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Haha niech ukarzą tak wszystkich tzw 'spekulantów', to będzie prywatyzacja jak ta lala. Każdy pracownik weźmie i sprywatyzuje to co uda mu się unieść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Prywatyzacja ? ? ? Polskich przedsiebiorstw zadluzonych po uszy ? ? Na pewno wszyscy sie bardzo przestraszyli, ze sie ich wykluczy ..... Bo wlasnie w Stanach banki przechodza stress test i bedzie n a c j o na li z a c ja . Na pierwszy ogien idzie Citi i Bank of America. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 04.03.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ATAK NA ZLOTEGO. Posadzacie spekulantow, a to oni byli narzedziem w rekach opatrnosci.Pomyslcie tylko co by bylo gdyby polska weszla w ten kryzys z kursem 3,30 zlza euro. kto by kupil polskie towary w czasach kryzysu. A tak opatrznosc sterujac spekula spowodowala ze Polska stala sie dziura cenowa w europie. Codziennie tysiace ludzi przyjezdza na zakupy, w wielu branzach pobyt na nasze towary nie maleje. I tak dzieki opatrznosci Polska bedzie gora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 06.03.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Daj spokój Tadzel. Przecież tu wystarczy powiedzieć 'Żyd' żeby krew zaczęła niektórych zalewać. Winny znaleziony, trzeba tylko publicznie stryczek założyć.Wymarzony elektorat dla PiS, każdą bzdurę z telewizji łykną jak indyk kluski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenon_arch 06.03.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Wracając do Kazia tygodnik Wprost oznajmił wszem i wobec, że jego romans to tylko zasłona dymna dla działań w Goldman Sachs. Wszyscy mówią o jego sprawach rodzinnych i mało kto zwraca uwagę na niewygodny dla niego fakt, że instytucja, w której pracuje spekulowała (spekuluje) walutą kraju, którego był premierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 06.03.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 a mnie rozwaliła informacja, że Goldman Sachs będzie dalej sobie zarabiał przy prywatyzacji polskich firm energetycznych.....tak jakby nic się nie stało..... wyobrażacie sobie ? ? ? ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 a mnie rozwaliła informacja, że Goldman Sachs będzie dalej sobie zarabiał przy prywatyzacji polskich firm energetycznych.....tak jakby nic się nie stało..... wyobrażacie sobie ? ? ? ! ! ! " Cóż Żydzi mają swoje zasady i wg nich działają: Przytoczę cytaty z Talmudu, tej rasistowskiej książeczki: Żyd może obrabować i zamordować goja. Za zamordowanie goja nie może być kary śmierci. Sanhedrin 57a ..." " ... Zawsze zarabiaj pieniądze kosztem goji Abodah Zara 11b-12a ..." "... Goje zostali stworzeni, by służyć Żydom jako niewolnicy Midrasch Talpioh 225 ..." zacytowałem fragmenty postu Aaron6 http://www.wykop.pl/link/146801/pierwszy-z-spekulantow-ujawnil-sie-sam-goldman-sachs-zamyka-pozycje-na-zlotym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 07.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 " ... Zawsze zarabiaj pieniądze kosztem goji Abodah Zara 11b-12a ..." "... Goje zostali stworzeni, by służyć Żydom jako niewolnicy Midrasch Talpioh 225 ..." ...w takim razie to proste,przejdzmy na judaizm- a będziemy bogaci!!! ...że też nikt wcześniej nie wpadł na ten jakże prosty sposób na wzbogacenie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 08.03.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Skoro zostaliśmy stworzeni przez Boga aby służyć Żydom jako niewolnicy, to znaczy że albo Bogu zupełnie nie wyszło, albo coś jest nie tak z księgą którą Brzoza wzmiankujesz. Która wersja jest bardziej prawdopodobna według Ciebie? Ja osobiście uważam że Stwórca bardzo niesprawiedliwie obdzielił ludzi zdrowym rozsądkiem, co jest źródłem niepotrzebnego cierpienia dla tych najbardziej pokrzywdzonych oraz ich słuchaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 ... albo coś jest nie tak z księgą ... ciesze sie, ze bierzesz to pod uwage i że Ty to powiedziałeś ... istnienia ksiegi nie kwestionujesz kosmo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 09.03.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Takie księgi( jak i Koran, Biblia...) utrzymują i potęgują w ludziach(nie tylko wśród Żydów) wiarę w "wybrany naród",czy że ich"wiara " jest ta właściwa. Dlatego uważam,żeźródłem niepotrzebnego cierpienia ludzi nie jest "zdrowy rozsądek"tylko ich potrzeba wiary,czyli po prostu RELIGIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 09.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Pani G - nie zrozumiałaś. Nie napisałem że zdrowy rozsądek jest problemem, tylko jego brak. Co do Twoich uwag o świętych księgach - ośmielę się zaryzykować stwierdzenie że nie masz większego pojęcia o ich zawartości ani o historii ich powstania Ja też nie mam, ale uważam że mają wielką wartość historyczną i bez nich niewiele bysmy wiedzieli o cywilizacjach i kulturach starożytnych oraz o relacjach w ówczesnym świecie. Ale czytanie starych tekstów i dorabianie do nich wspólczesnego znaczenia, tak jak to robi brzoza, to dokładnie to zajęcie którym parają się talmudyści. Za chwilę wyczyta jeszcze że Jezus był Polakiem oraz przytoczy 15 przepisów na mace z krwi niemowląt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 09.03.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 nie zrozumiałaś. Nie napisałem że zdrowy rozsądek jest problemem, tylko jego brak. zrozumiałam,dlategozdrowy rozsądek ujęłam w cudzysłów nie masz większego pojęcia o ich zawartości ani o historii ich powstanianie mam i nie muszę,po prostu widzę efekty czytania tej "wiedzy" zawartej w owych księgach. uważam że mają wielką wartość historyczną i bez nich niewiele byśmy wiedzieli o cywilizacjach i kulturach starożytnych obawiam się że takie księgi to ze świeczką szukać(jak znasz trochę historii to mam na myśli Księgi Życia Majów i Azteków,zwoje egipskie) to zasługa religii chrześcijańskiej.Z tego co się orientuję to tylko Księgi Wedyjskie uchowały się w oryginale,przez co takie kontrowersyjne. Jeśli chodzi o historię Biblii w obecnej formie to nie tyle (błędy )interpretacyjne co zniszczenie zwojów(przez kler)nie pasujących treścią do ustalonej historyjki.Oczywiście ze mną się nie zgodzisz,ale może trafisz kiedyś na ten temat na Discovery,powtarzany zawsze w okresie świątecznym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts