Gość 22.03.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 PaniG(dżi) 2 mm kiedys pisał brednie o polskiech nauczycielach /że mają "ZERO odpowiedzialności" .../ http://forum.muratordom.pl/post2386187.htm?highlight=#2386187 dostał taką odprawe /od innych forumowiczów/, ze mógł mu sie skurczyc ... p.s. a co do pytania o sympatie - mam prawo jedne banki lubic, a inne - nie i jesli konkretny bank uprawia "gre na osłabienie złotówki" to uprawia gre równiez moim kosztem /czyli abym za pieniadze które mam w portfelu mogł mniej kupić dóbr importowanych/ jedni nazywaja to "grą" a inni "szulerstwem" ja uwazam ze słuszniejsze jest to drugie określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 22.03.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 2mm a co Ty wiesz o Goldman Sachs?podziel się swoimi spostrzeżeniami. cyt.:"Goldman w Polsce kojarzy się z ekstrawagancjami Kazika i poezją Isabel" - kwitują bankowcy. "Od miesiąca pijemy szampana za zdrowie Marcinkiewicza". masz jakiś problem ze swoją osobowością ze wypisujesz te swoje brednie? Ale w czym masz problem,żeś taki niemiły ? Czy chodzi o Twoje 2 mm? Cyt.:": Marcinkiewicz nie jest nawet członkiem zespołu Goldmana. Był prawdopodobnie tylko na dwóch spotkaniach w PGE. Nie zabrał na nich głosu." >""Zachował się bardzo dobrze. Ani razu się nie odezwał" - opowiada uczestnik spotkania." "Po co więc Goldmanowi Marcinkiewicz? Ma dobre relacje z ludźmi z kierownictwa resortu skarbu. Dla banku, który doradza przy prywatyzacji, to ważne. Urzędnicy mogą pomagać w przekonywaniu inwestorów, by zechcieli wydać pieniądze na prywatyzowaną firmę. Marcinkiewicz - według naszych informacji - pomagał organizować dla ludzi z kierownictwa resortu skarbu tzw. roadshow, serię spotkań z potencjalnymi inwestorami. " PS.Goldman Sachs działa jako doradca finansowy dla największych firm, rządów i najbogatszych rodzin na świecie. Działa jako bezpośredni dealer w kontaktach z Bankiem Federalnym w USA. Znasz słowa: manipulacja i władza?(polecam część II i III): http://fr.truveo.com/Zeitgeist-Polskie-Napisy-stara-wersja/id/2776857290 na temat GS wiem trochę więcej niż Ty, bo Twoja wiedza opiera się na gazetowych bzdetach (takich je te cytaty), przeznaczonych dla prostego pospólstwa. Jednak siła takich tworów jak gazeta wyborcza czy tvn jest ogromna. Nie musisz się tu popisywać swoją wiedzą, bo biorąc pod uwagę te cytaty, jest ona żałosna. Niejaki brzoza w sposób niegrzeczny a wręcz chamski wypowiada się na temat tego banku jak i pewnej narodowości i moze tak ktoś raczyłby wytłumaczyc dlaczego administrator tego forum to toleruje???? życzę miłej dyskusji na tematy polityczno-bankowe, przeciez znacie się na tym najlepiej, no nie............? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 22.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Qurcze, a niby dlaczego o Polakach pijakach i złodziejach wolno gadać, a o Żydach spekulantach to już nie? Wolność słowa, wolność myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 23.03.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Bo jak mówisz o Polakach - pijakach i złodziejach, to raczej o czymś co widziałaś, istnieje i każdy może zweryfikować jak to wygląda naprawdę. A Żyda-spekulanta to tylko na starych obrazkach widzieli - taki dziad brodato-pejsaty, w głupiej czapeczce na głowie i workiem złotych monet za pazuchą, co to chłopów rozpija a szlachtę bałamuci, a z niemowląt mace robi. Nie muszę już dodawać co zrobili z królem Polski (tym co to go ostatnio mieli wybrać w wolnej elekcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 23.03.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Eee tam, Żydów też paru znam i jak to z ludźmi bywa, są różni. Jeśli ktoś się sam do pochodzenia przyznaje, to pisanie o nim że jest Żydem, jest jak sądzę OK. Bez sensu natomiast, są generalizację, typu wszyscy Żydzi, czy wszyscy Polacy, ale w wątku takich generlizacji chyba nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Bo jak mówisz o Polakach - pijakach i złodziejach, to raczej o czymś co widziałaś, istnieje i każdy może zweryfikować jak to wygląda naprawdę. A Żyda-spekulanta to tylko na starych obrazkach widzieli - taki dziad brodato-pejsaty, w głupiej czapeczce na głowie i workiem złotych monet za pazuchą, co to chłopów rozpija a szlachtę bałamuci, a z niemowląt mace robi. Nie muszę już dodawać co zrobili z królem Polski (tym co to go ostatnio mieli wybrać w wolnej elekcji)Widzialam z bliska nie jednego zyda , temu sie od nich z daleka wole trzymac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 23.03.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 "2mm" .Skoro twierdzisz:na temat GS wiem trochę więcej niż Ty, bo Twoja wiedza opiera się na gazetowych bzdetach (takich je te cytaty), przeznaczonych dla prostego pospólstwa. Jednak siła takich tworów jak gazeta wyborcza czy tvn jest ogromna. Nie musisz się tu popisywać swoją wiedzą, bo biorąc pod uwagę te cytaty, jest ona żałosna. Och! "2mm" jaki Ty masz przenikliwy umysł.Tylko powiedz mi ,amore mio, skąd to przekonanie o mojej wiedzy?,o której wybacz za bezpośredniość ,MASZ GÓWNIANE POJĘCIE.Jeśli chodzi o cytaty które mają odzwierciedlać moją żałosną wiedzę to muszę Ciebie rozczarować-nie odzwierciedlają.Cytaty zaciągnięte z netu z Bankier.pl.(nie Wyborczej,czy TVN),które opierały się chyba na Dzienniku,ale to nie ma znaczenia(bo to był taki "joke").Znaczenie natomiast jest wielkie Twojej "oświeconej"wiedzy,bo co ja proste pospólstwo mogę wiedzieć.Czekam na Twoje info odnośnie Goldman Sachs. w sposób niegrzeczny a wręcz chamski wypowiada się na temat tego banku jak i pewnej narodowości Nie zauważyłam Twojego spostrzeżenia. życzę miłej dyskusji na tematy polityczno-bankowe, przeciez znacie się na tym najlepiej, no nie............? :lol: PS.Czekam na oświecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 23.03.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A Żyda-spekulanta to tylko na starych obrazkach widzieli - taki dziad brodato-pejsaty, w głupiej czapeczce na głowie i workiem złotych monet za pazuchą, "kosmo77". A Ty co? Masz takie wyobrażenie o Żydach?Nie tak dawno (mam nadzieję,że już nie)spostrzegano Polaków jako "roboli" w "kufajkach " i "gumiakach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 24.03.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Eee tam, a uważasz że robole w kufajkach i gumiakach nie istnieli? Istnieli. Tak samo z powietrza nie wziął się wizerunek Polaka-złodzieja, który do dziś pokutuje w Niemczech. Tyle że taki stereotyp w obecnych czasach jest raczej nieprawdziwy i posługiwanie się nim jest nie fair. Tak samo jak wypisywanie informacji o Żydach-krwiopijcach, zawsze jak trzeba znaleźć wroga publicznego nr 1 to Żydzi są w czołówce i nikt nie pyta dlaczego, wiadomo - Żyd Polaka zawsze wykiwa, wykorzysta, oszuka i sprzeda więc o co tu pytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 24.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 a uważasz że robole w kufajkach i gumiakach nie istnieli?"kosmo77",pewnie że istnieli,ale z 50 lat temu.Nie jestem pewna,ale chyba 2 lata temu,jakiś reporter robił reportaż na temat jak spostrzegają nas "za granicą".Albo nie wiedzieli gdzie Polska leży,albo myśleli właśnie,że u nas jeszcze "kufajki i gumiaki". Żydach-krwiopijcach ja takich podziałów nie stosuję,ale zgadzam się z "brzozą" co do meritum sprawy.banki to krwiopijcy,to prywatne korporacje,które tworzą pieniądze. "...a ci którzy kontrolują kredyt państwa,kontrolują politykę rządów i trzymają mocno w garści los ludzki". ~ Reginald McKenna,były prezes Midlands Bank of England. System bankowy to system zamknięty i dla mnie nie ma "dobrych" i "złych" banków,nie tak jak to postrzega "brzoza".Manipulują całą gospodarką.Decydują ile pieniędzy ma być w obiegu. "... a gdy uzmysławiasz sobie, że cały system jest z łatwością kontrolowany, w ten czy inny sposób, przez kilku potężnych ludzi na górze, nie trzeba ci już mówić skąd biorą się okresy inflacji i kryzysów.” ~James A. Garfield, zamordowany prezydent Stanów Zjednoczonych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 24.03.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ja takich podziałów nie stosuję,ale zgadzam się z "brzozą" co do meritum sprawy.banki to krwiopijcy,to prywatne korporacje,które tworzą pieniądze. To ustaliliśmy już wcześniej. Ale nie rozumiem jak możesz się zgadzać z "brzozą" co do tego że najbardziej winny jest bank Goldman Sachs bo na jego czele stoi Żyd. Rozumiem że banki bez 'Żyda' w zarządzie są w porządku bo zabierają bogatym (Żydom) i dają biednym (Polakom)??? Gdzie jest linia podziału na dobre i złe instytucje finansowe? Według narodowości, tak jak twierdzi brzoza??? To myślenie na poziomie prymitywnego mohera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 24.03.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Zgadzam się z "brzozą" odnośnie tego,że Goldman Sachs,jest "winny",jeśli gdzieś wspomniał, że "najbardziej" to jak uważnie przeczytałeś mój poprzedni post to wiesz co sądzę.A to,że "brzoza" obarcza tym Żydów to nie można mu się dziwić ,skoro tam ich(i nie tylko tam) pełno. Zajrzyj tutaj,pod LISTĘ 100 ŻYDOWSKICH PRZEDSIĘWZIĘĆ: http://zwierciadloprawdy.blog.onet.pl/1,AR3_2008-08_2008-08-01_2008-08-31,index.html Do jutra Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 24.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 No cóż, ja się wyłączam, 'zwierciadło prawdy' to nie mój level. Правда? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 24.03.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 a uważasz że robole w kufajkach i gumiakach nie istnieli?"kosmo77",pewnie że istnieli,ale z 50 lat temu. to chyba mało się rozglądasz wokół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 24.03.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 .No cóż, ja się wyłączam, 'zwierciadło prawdy' to nie mój level. Правда? PS.Mój też nie No nie,"Kosmo77",Ty mi tu nic nie sugeruj ,cytacik ten nie ma odzwierciedlać niczyich poglądów,tylko tam się wysilili i podali listę wszendobylstwa Żydów,co było tematem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 24.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 to chyba mało się rozglądasz wokół.... W moim MATRIX'sie nie ma.Jeśli w twoim są ,to nie do mnie pretensje. PS.Określenie "robole w kufajkach i gumiakach" miało oznaczać przodowników pracy dawnego ustroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 25.03.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Drogi twórco tego wątku, No i co że żyd? Niech będzie i mason. W końcu po to jest bank żeby zarabiał kasę, np na wautach. W bankach i wielu innych firmach są dealing room'y gdzie siedzą kolesie którzy nic innego nie robią jak szukają możliwości do zarobienia na walutach, surowcach, akcjach i innych cudach. Za to im płacą, a że raz wyjdzie ekstra raz się wyp.... to i za to ryzyko są duże zyski albo straty. Myślę że tym kolesiom i ich szefom wisi czy spekulują na polskim złotym czy na miedzi, byleby na końcu był zysk. Czy gdyby Goldman Sachs spekulował na miedzi albo energii elektrycznej (a robi to, wiem) to znaczy że kieruje się głęboko zakorzenioną niechęcią do drutu miedzianego albo linii wysokiego napięcia? Dlatego wpisywanie tego żyda jest o tyle bez sensu, że to nie ma znaczenia. To jest biznes, jest okazja to jest "deal". To prawda, że w bankowości jest sporo żydów. I trzeba im tego pogratulować, że mimo prześladowań, pogromów, byli w stanie odrodzić się gospodarczo po każdym takim tąpnięciu. Mają widać łeb do interesów, liczenia w ogóle (vide liczba osób pochodzenia żydowskiego wśród noblistów z matematyki, ekonomii czy fizyki). My specjalizujemy się w ułańskiej fantazji, powstaniach (z różnym efektem końcowym). Elit gospodarczych trudno nam się dorobić, bo naród lubi zrównać z ziemią takiego "lepszego", do nauki też pędu nigdy nie było. Trzecia sprawa to szukanie spisku żydowskiego. No i co że żydzi trzymają się razem? To tylko o nich dobrze świadczy! Polska polonia wszędzie się żre, mnożą się organizacje polonijne które zamiast skutecznie lobbować, podgryza konkurencję. Ilu jest Polaków w USA, a jaka licha jest reprezentacja we władzach, Senacie? Tylko się uczyć od hebrajczyków, uczyć się współpracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 drogi Yatza nie mam nic do spokojnych i grzecznych Żydów nie mam nic do noblistów pochodzenia judajskiego nie szukam pomsty za to, że ukrzyżowali Mesjasza czuje niesmak do konkretnego Żyda - tego który zatrudnił pana M. i "gra" /"grał"/ na polskiej złotówce - czy to jest jasne ? /przeczytaj tytuł wątku jesli nadal masz watpliwości .../ ... Trzecia sprawa to szukanie spisku żydowskiego ... natomiast jesli interesujesz sie spiskiem zydowskim - to Ci polecam http://mrugacz.pl/?p=83 czyli wywiad z Aaronem Russo ... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 31.03.2009 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Sorry, brzoza, chyba się Kafki naczytałeś. Albo, cytując mój ostatnio ulubiony serial: "zmień dealera albo bierz połowę". Wszelkie spiskowe teorie dziejów są bardzo wygodne dla sfrustowanego "ogółu" społeczeństwa, bo doskonale tłumaczą (i usprawiedliwiają!) brak wpływu (lub za mały wpływ) na własne życie. A tak naprawdę, ten brak wpływu wynika zupełnie z innych przyczyn - głównie z wygodnictwa, lenistwa i braku wiary we własne siły. Mniej polityki, więcej roboty - tego potrzeba Polakom. A wywiady z autorytetami i "autorytetami" zostawmy tym, którzy się na tym znają lepiej niż my (zaraz, zaraz, przecież My, Polacy, znamy się NA WSZYSTKIM!). Ale mi się zaraz dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2009 03:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ... Ale mi się zaraz dostanie eeee tam .... dzis mam dobry humor i nie chce sie z Tobą sprzeczac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts