Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Atak na złotówke

Gość

Recommended Posts

Gość ZW
drogi Yatza

nie mam nic do spokojnych i grzecznych Żydów

nie mam nic do noblistów pochodzenia judajskiego

nie szukam pomsty za to, że ukrzyżowali Mesjasza

czuje niesmak do konkretnego Żyda - tego który zatrudnił pana M. i "gra" /"grał"/ na polskiej złotówce - czy to jest jasne ?

/przeczytaj tytuł wątku jesli nadal masz watpliwości .../

i czułbyś identyczny niesmak do Polaka grającego na złotówce ?

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... Ale mi się zaraz dostanie ;)

eeee tam ....

dzis mam dobry humor i nie chce sie z Tobą sprzeczac ... :p

:wink:

Ja też oszczędzę.A Ty brzoza ,czym się parasz,że o takiej godzinie posty piszesz?

Ja też mam dobry humor.Ta pogoda...czuję wiosnę...amore...a już niedługo lato,turyści (ciacha) najadą... :p

P. :D

...A Ty brzoza ,czym się parasz,że o takiej godzinie posty piszesz?

Ja też mam dobry humor.Ta pogoda...czuję wiosnę...amore...a już niedługo lato,turyści (ciacha) najadą... :p

P. :D

tak mnie wkurzył Marcinkiewicz, i jego mocodawca narodowości na litere "Ż"

ze nie moge dospac do rana ...

wstaje po to aby mu dokopac /wklejając linki .../

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Marcinkiewicz-stracil-prace-przez-Isabel,wid,10999854,wiadomosc.html

a czym sie param ? mozna by rzec - rolnictwem - bo zyje z dopłat ...

a serio to staram podwazyć stare polskie przysłowie ze "chłop spi a w polu mu rosnie"

czyli inaczej mówiąc

chce udowodnic to, ze chłop nie musi spac az tyle - bo jak nie spi - to tez mu rośnie ...

p.s.

u mnie tez wiosna :D

A tak na serio brzoza o Kaziu będzie przez jakiś czas cisza,tak żeby Izabella do kamer się nie pchała,więc pozwolę sobie poruszyć temat G20.

Najpierw poruszę temat protestów.Nawet przyłączyłabym się do nich,ale za duża mieszanka poglądów.Czyli popieram protest przeciwko wielomiliardowej pomocy dla zagrożonych bankructwem banków.Czyli najpierw pomoc ludziom poszkodowanym przez kryzys,a nie ratowanie banków,które ten kryzys wywołały.Ale transparenty typu "WOLNY HANDEL=KRYZYS" mnie wkur...Jak można twierdzić,że idea nieskrępowanego regulacją wolnego rynku nie sprawdziły się,doprowadzając gospodarkę prawie do upadku,skoro takowy w tej(pure) formie nie istnieje.Twierdzenie ,ze neoliberalizm jest odpowiedzialny za kryzys jest błędem!

Oczywiście staram się śledzić na bieżąco informacje dotyczące G20.Niestety,nasze media potrafią przerwać transmisję wypowiedzi Obamy związanych z kryzysem na rzecz puszczenia na żywo PISowskich patafianów z Kurskim na czele.Ja...pier...dziu ,kto to słucha?nawet oni sami siebie nie słuchają,bo by takich głupot nie "gadali".Co za media...

Dokończę później,bo muszę wyczesać kota-persa i psa-yorka :wink:

Gość ZW

Nie to żeby mnie cieszyły dotacje dla banków.

Jednak pad paru dużych banków spowodowałby taką lawinę, że nie wystarczy na pomoc biednym. Stąd już tylko krok do wojny albo innych nieprzyjemności.

Witam ZW,chodzi mi raczej o banki, którym państwo podaje pomocną dłoń,a one w wielu przypadkach wypłacają ogromne premie,a chyba się zgodzisz,że gdy klienci banków muszą się godzić ze stratami, nie wolno wynagradzać tych, którzy są za to odpowiedzialni.

Rzecz tyczy się też menadżerów,"nie można hojnie wypłacać premii w czasie, kiedy pracownicy muszą się godzić na skracanie czasu pracy i zmniejszone wynagrodzenia".

Jestem zmuszona na razie na tym poprzestać,bo właśnie ściągnął mi się film "Zapowiedź" ,a 6-opak schłodzony czeka.

Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o film to k.upa,nie polecam.

Co do G20,ogłoszono osiągnięcia:zdecydowali się wesprzeć kraje wschodzące,czyli doszli do porozumienia w sprawie dodatkowego finansowania (1 bilion$)MFW;

doszli do porozumienia w sprawie regulacji instytucji finansowych,tyle że mało konkretnie i przez to wątpliwe i co za tym się kryje ?uwolnienie rynku,czy kontrola?Obawiam się,że to drugie.

Priorytetem powinna być zmiana przepisów rządzących światowym systemem finansowym.W tym temacie liczyłam na konkrety u Sarkozy'ego i Merkel.Wydawało się, że mają twarde stanowisko w tej sprawie,przecież kryzys w USA wystąpił właśnie z powodu zbyt ryzykownych operacji.

Niestety,osiągnięcia G20,to osiągnięcia Obamy:

"osiągnęliśmy porozumienie co do bezprecedensowych kroków w celu przywrócenia wzrostu i zapobieżenia podobnemu kryzysowi w przyszłości."

A wiadomo ,Ameryka jak i Anglia,nie godziła się na zmianę systemu finansowego,tylko na poprawę gospodarki przez dofinansowanie.

Kolejnym celem Obamy,który osiągnął było wzmocnienie sił zbrojnych w Afganistanie."Zaślepił " wszystkich słowami o zamknięciu więzień w Guantanamo.Kiedy?Nie pamiętam,za każdym razem przekłada to na późniejszy termin.Amerykanie coś o tym wiedzą,najpierw obiecał zamknięcie zaraz po objęciu stanowiska prezydenta,potem przedłużył chyba o 6 m.,potem o 24?To bez znaczenia.Dowodzi to tylko jedno,że jego słowa są bezwartościowe.Zresztą to nie jedyny przykład,kilka postów wyżej umieściłam link do filmiku o nim.

Kolejnym jego posunięciem w sprawie załatwienia spraw "swoich popleczników" była rozmowa z Rosją (główny dostawca broni) o zdecydowaną jej pomoc w sprawie Jranu.

Reasumując,osiągnięcia G20:

-Nowy Porządek Świata (o którym otwarcie się wypowiadali),czyli rząd globalny w/g "Obamy"

-100 mld.$ na handel międzynarodowy,z czego część(?)środków dla Banku Światowego.

Nawet Bank Anglii ostrzegał premiera Bowna-zwolennika (obok Obamy) dodatkowych wydatków,że Londynu nie stać na dalsze pogłębianie dziury budżetowej.

-"...zgodziliśmy się, że żaden rynek finansowy i żaden uczestnik tego rynku nie pozostanie nieuregulowany i bez kontroli"-P.Steinbrueck.

Powtórka z USA.Nie dla wolnego rynku,a wydawało się ,ze ten temat na szczycie będzie kontrowersyjny...

-walka z kryzysem dodrukowując pieniądze

i w tym miejscu pozwolę sobie zacytować J.Wróbla,którego nie cierpię,ale jego wypowiedź w tym temacie jest akurat trafna:

"dlaczego milio, bilion czy trylion, przesunięty z jednej szuflady do drugiej ma wpłynąć znacząco na rozwój gospodarczy świata...

Otóż albo kryzys jest głęboki - no, a chyba jest, skoro poświęca się mu G-20 - i wtedy nie da się go zdusić operacjami finansowymi nawet na wielką skalę, trzeba innego rodzaju wieloletnich, ryzykownych działań. Albo jest to jednak kryzys dość powierzchowny, wywołany niedoskonałością przeływu środków finansowych - i wtedy lepiej przestańmy o nim tyle perorować.

Mamy od wczoraj do czynienia z wielką ściemą, opartą na prostej sztuce. Zdarzało się przecież często, że jakiś kraj bądź region dotknięty kryzysem otrzymywał wsparcie finansowe z zewnątrz. I działało. Powstał w nas pewien odruch warunkowy: są kłopoty, pojawia się wujek z forsą, kłopoty ulegają złagodzeniu. Tym razem jednak analogia nie jest trafiona. Po prostu wujek z forsą to ten sam wujek, który przeżywa kryzys.

Dlatego jeżdżenie tego pana po świecie z walizką własnych pieniędzy, które sam sobie oferuje, a potem sam sobie zabiera, aby napełnić walizeczkę i znowu gdzieś pojechać może odrodzić gospodarkę zachodnią równie skutecznie, jak demonstracje "przeciw kryzysowi" i pisanie listów otwartych do kryzysu."

Tylko jedno mnie zastanawia .Wróżenie Obamy,że kolejny atak القاعدة (Al-Kaidy :D ) może być wymierzony w Europę cyt.:"ponieważ jest bliżej" (???!)

P.

Gość ZW
Witam ZW,chodzi mi raczej o banki, którym państwo podaje pomocną dłoń,a one w wielu przypadkach wypłacają ogromne premie,a chyba się zgodzisz,że gdy klienci banków muszą się godzić ze stratami, nie wolno wynagradzać tych, którzy są za to odpowiedzialni.

Rzecz tyczy się też menadżerów,"nie można hojnie wypłacać premii w czasie, kiedy pracownicy muszą się godzić na skracanie czasu pracy i zmniejszone wynagrodzenia".

Jestem zmuszona na razie na tym poprzestać,bo właśnie ściągnął mi się film "Zapowiedź" ,a 6-opak schłodzony czeka.

Pozdrawiam.

Z punktu widzenia tzw. "sprawiedliwości społecznej" masz rację - to nieładnie, może nawet niemoralnie ;)

Jako obywatel wolę jednak uniknąć nieczynnych bankomatów itp. utrudnień. Gdzieś ten haracz dla banków się zmieści między zz a przemysłem farmaceutycznym. Jeden sęp więcej czy mniej, zobojętniałem na tej kategorii wiadomości polityczne.

Co się stało z awatarem ? Czy jakiś troll Ci podpadł ?

Z punktu widzenia tzw. "sprawiedliwości społecznej" masz rację - to nieładnie, może nawet niemoralnie ;)

Jako obywatel wolę jednak uniknąć nieczynnych bankomatów itp. utrudnień. Gdzieś ten haracz dla banków się zmieści między zz a przemysłem farmaceutycznym. Jeden sęp więcej czy mniej, zobojętniałem na tej kategorii wiadomości polityczne.

Co się stało z awatarem ? Czy jakiś troll Ci podpadł ?

Te nietrafne posunięcia odczujemy kiedyś wszyscy.Ja tam potrafię dostosować się do każdej sytuacji,nawet z chipem w d.upie :D .Mam dzisiaj bardzo dobry humor,bo z okazji moich dzisiejszych urodzin dostałam od męża w prezencie autko!,nieekonomiczne i szybkie :p ,takie jak lubię.

Jeśli chodzi o awatara,to nazwano mnie trollem,przez co mnie poniosło i w rezultacie dostałam bana.Teraz jestem PaniG(dżi),a nie PaniG(dzi) 8) .Zmienię awatara,jak strzelę sobie jakąś letnią fotkę,bo obecnie posiadam tylko w negliżu(he,he!)

ZW,ale widzę ,że Ty też ten kryzys masz w "głębokim poważaniu".

Pozdrawiam.

Gość ZW
Te nietrafne posunięcia odczujemy kiedyś wszyscy.Ja tam potrafię dostosować się do każdej sytuacji,nawet z chipem w d.upie :D .Mam dzisiaj bardzo dobry humor,bo z okazji moich dzisiejszych urodzin dostałam od męża w prezencie autko!,nieekonomiczne i szybkie :p ,takie jak lubię.

Jeśli chodzi o awatara,to nazwano mnie trollem,przez co mnie poniosło i w rezultacie dostałam bana.Teraz jestem PaniG(dżi),a nie PaniG(dzi) 8) .Zmienię awatara,jak strzelę sobie jakąś letnią fotkę,bo obecnie posiadam tylko w negliżu(he,he!)

ZW,ale widzę ,że Ty też ten kryzys masz w "głębokim poważaniu".

Pozdrawiam.

Powiedzmy że nie mam głębokiego poważania do tego "kryzysu". Martwi mnie tylko histeria rozpętana przez IV władzę, która może się w końcu zmaterializować jako realny problem. W końcu rynek to głównie psycho- i socjologia.

Co do awatara - aha.

Jeśli masz tylko fotkę w negliżu to nie problem - podeślij, zakryję negliż fotoszopem i się wstawi ;)

pozdro

W końcu rynek to głównie psycho- i socjologia.

Nope. Rynek to głółnie ogrooomniasta góra gromadzonego latami z filatelistycznym zacięciem kredytu, wiążącego ręce silniej, niż ślub. A jeśli jesteś między młotem, a kowadłem (czy też, używając innej metafory, ktoś ci coś pod prąd podłączył), to już media mogą gadać, co chcą, a nic to nie zmieni.