phans 20.02.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Prośba o podzielenie się doświadczeniami, przemyśleniami jakie są zalety i wady loggia w domkach jednorodzinnych. Wg mnie zaleta to: ciekawszy wygląd domu i ew. możliwość wystawienia pościeli latem, posiedzenia tam itd. Wady: zabiera trochę przestrzeni domu, trzeba chyba zwrócić uwagę na jej ocieplenie. Dla jasności o czym mówię zamieszczam link do projektu z 3 loggiami http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.02.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Prośba o podzielenie się doświadczeniami, przemyśleniami jakie są zalety i wady loggia w domkach jednorodzinnych. Wg mnie zaleta to: ciekawszy wygląd domu i ew. możliwość wystawienia pościeli latem, posiedzenia tam itd. Wady: zabiera trochę przestrzeni domu, trzeba chyba zwrócić uwagę na jej ocieplenie. Nie tylko na ocieplenia ale równeiż na izolacja przeciwwodną. Geralnie taka loggia niesie ze soba mase problemów, podobnie jak balkon. ZIMNO i wilgotno to podstawowe. Oczywiście mozna to zrobić dobrze ale nie bedzie to tanio, czy warto? Sam musisz zdecydować, wg mnie 3 takie w domku to gruba przesada. Posiadzieć mozna na tarasie, pościel tez tam da rade przewietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 w dodatku dach zasłania okna i nie ma z nich pożytku, trzeba dać więcej dachowych dla doświetlenia pokoju a znowu dachowe latem trudniej zasłonić. Same problemy.Korzyść według mnie w domku na ciasnym osiedlu, gdzie sąsiad w ogródek patrzy. Ale to i tak nie ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts