Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam kłopot :cry: Moja mam obchodzi za chwilę 80-te urodziny. Urządzamy uroczystość w ścisłym rodzinnym gronie, upiekę tort, ale zupełnie nie mam pomysłu na prezent. Mama swoje lata ma i różne dolegliwości (np. zaćma, więc odpada książka, kiepsko chodzi, więc nie obdaruje jej biletem na koncert).

I co radzicie? Jak zwykle mówi, że wszystko ma i nic jej nie potrzeba, ale chciałabym jej sprawić przyjemność. :wink:

Pomóżcie :-?

A jak bardzo ta zaćma?

Ja dla mojej babci kiedys specjalnie szukalam książek z bardzo dużą czcionką (tez miała zaćmę).

I może do tego lupa do czytania i dałoby radę?

Jeśli lubiła czytać, to pewnie jej tego brakuje.

A w księgarniach mozna kupic książki czytane na płytkach CD, może takie by się mamie spodobały?

Jak mama ma kłopoty z chodzeniem, to może taki chodzik z kółkami by się przydał - z niego mozna korzystać w domu i na spacerach, bezpieczniej wtedy się taka osoba czuje. Tylko, że to już większy wydatek, tu sa przykładowe:

http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=chodzik+inwalidzki

Dzięki za podpowiedzi :D coś już mi zaczęło świtać :) Pomysł z ciepłym kocem niezły - ostanio ciągle mamie zimno (to pewnie słabe krążenie). Nasunął mi sie pomysł wygodnego fotela, może nawet takiego z podnóżkiem, mama lubi oglądać telewizję (ma kilka ulubionych seriali 8) ), czasami zdrzemnie się na siedząco :wink: więc byłoby jej wygodniej. Muszę zrobić szybkie rozeznanie w warszawskich sklepach.

Listku, mama słabo chodzi, ale na szczęście "balkonik" jeszcze nie jest konieczny, na razie wystarcza jej laska :wink:

Witaminki dla seniorów z apteki, ciepły szal, matę do masażu (taką nakładaną na fotel - kupiłam teściowej i bardzo jest zadowolona)

Ja bym nie chciała dostac witaminek z apteki na prezent urodzinowy ..... te reklamy zachwalające zakup witaminek dla bliskich sa okropne. Na prezent kupuje sie cos co naprawde cieszy. Starsi ludzie tez lubia kosmetyki, ładne rzeczy.

Witaminki dla seniorów z apteki, ciepły szal, matę do masażu (taką nakładaną na fotel - kupiłam teściowej i bardzo jest zadowolona)

Ja bym nie chciała dostac witaminek z apteki na prezent urodzinowy ..... te reklamy zachwalające zakup witaminek dla bliskich sa okropne. Na prezent kupuje sie cos co naprawde cieszy. Starsi ludzie tez lubia kosmetyki, ładne rzeczy.

A moja babcia uwielbia dostawać takie witaminki. Jak sobie je zażywa, to od razu "czuje się lepiej". tak jakoś podświadomie. I zawsze jest to obowiązkowy prezent, nawet jako dodatek do innego przedmiotu.

Dziękuję za pomysły. Chyba kupię faktycznie jakiś ciepły szal, koc itp.

Myślałam o wygodny fotelu i nawet taki znalazłam, ale cóż ja z innej epoki jestem (myślałam że jak stoi w sklepie to można kupić :wink: ) a tu figa :cry: Można zamówić i będzie za 4 tygodnie :x To w nosie z takim prezentem :evil:

Albumu nie zrobię, bo mam za mało czasu, a poza tym mamy mało zdjęć, są marnej jakości, bo to takie czasy były. W każdym razie urodziny tuż, tuż, mama jest podekscytowana :wink: , bo będą goście i to chyba już jest dla niej duża radość :p

bo będą goście i to chyba już jest dla niej duża radość :p

jak moge jeszcze to Ci podpowiem .....róbcie dużo zdjec właśnie na imprezie,np... Babci z wnukami , z dziecmi , pozowane i takie z nienacka :lol: i z tych zdjeć zrob potem album :D Tak zrobiłam mojej wiekowej cioci .....zawiozłam jej kilka tyg po urodzinach album z imprezy -była bardzo szczesliwa mogąc wciąż i wciąż powracać do tego radosnego dnia ,w ktorym cała rodzina zebrała sie wkoło niej :D

Wszystkiego najpiekniejszego dla Mamy :D

bo będą goście i to chyba już jest dla niej duża radość :p

jak moge jeszcze to Ci podpowiem .....róbcie dużo zdjec właśnie na imprezie,np... Babci z wnukami , z dziecmi , pozowane i takie z nienacka :lol: i z tych zdjeć zrob potem album :D Tak zrobiłam mojej wiekowej cioci .....zawiozłam jej kilka tyg po urodzinach album z imprezy -była bardzo szczesliwa mogąc wciąż i wciąż powracać do tego radosnego dnia ,w ktorym cała rodzina zebrała sie wkoło niej :D

Wszystkiego najpiekniejszego dla Mamy :D

Tak właśnie zrobimy :p :p Będzie to piękna pamiątka :p

Bardzo dziękuję za życzenia dla jubilatki.

Myślałam o wygodny fotelu i nawet taki znalazłam, ale cóż ja z innej epoki jestem (myślałam że jak stoi w sklepie to można kupić :wink: ) a tu figa :cry:

Wiem, że fotela nie kupisz i że czasu mało, ale koniecznie musze się z Wami podzielic moim ostatnim odkryciem z IKEA. Usiadłam sobie w fotelu Ektorp na ekspozycji, chciałam sie wygodnie usadowic a on... normalnie sie

rozlożył pode mną :-)

Jakos wcześniej nie doczytałam, że wprowadzili w tej serii fotel rozkładany i przyznaję, zamurowało mnie trochę. Zobaczcie:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70106932

No dla mnie bomba :-)