ambroma 20.02.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mam kłopot Moja mam obchodzi za chwilę 80-te urodziny. Urządzamy uroczystość w ścisłym rodzinnym gronie, upiekę tort, ale zupełnie nie mam pomysłu na prezent. Mama swoje lata ma i różne dolegliwości (np. zaćma, więc odpada książka, kiepsko chodzi, więc nie obdaruje jej biletem na koncert). I co radzicie? Jak zwykle mówi, że wszystko ma i nic jej nie potrzeba, ale chciałabym jej sprawić przyjemność. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 20.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 podkradnij jej zdjęcia i zrób wypasiony foto album z dużymi zdjęciami, jej i rodziny. niech też wszyscy coś od siebie wpiszą albo kocyk elektryczny jak jej zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.02.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witaminki dla seniorów z apteki, ciepły szal, matę do masażu (taką nakładaną na fotel - kupiłam teściowej i bardzo jest zadowolona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.02.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 w ubiegłym roku moja ukochana ciocia obchodziła 80-tkę byl kłopot z prezentem jak zawsze przy wiekowych osobach Kupilismy piekny koc -niezwykle miły w dotyku ,ktorym ciocia otula sie wieczorami ....bardzo go lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 20.02.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A jak bardzo ta zaćma?Ja dla mojej babci kiedys specjalnie szukalam książek z bardzo dużą czcionką (tez miała zaćmę).I może do tego lupa do czytania i dałoby radę?Jeśli lubiła czytać, to pewnie jej tego brakuje. A w księgarniach mozna kupic książki czytane na płytkach CD, może takie by się mamie spodobały? Jak mama ma kłopoty z chodzeniem, to może taki chodzik z kółkami by się przydał - z niego mozna korzystać w domu i na spacerach, bezpieczniej wtedy się taka osoba czuje. Tylko, że to już większy wydatek, tu sa przykładowe:http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=chodzik+inwalidzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Pomysł z albumem jest świetny. Wiem, bo zrobiliśmy taki i radość była wielka i długotrwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 20.02.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dzięki za podpowiedzi coś już mi zaczęło świtać Pomysł z ciepłym kocem niezły - ostanio ciągle mamie zimno (to pewnie słabe krążenie). Nasunął mi sie pomysł wygodnego fotela, może nawet takiego z podnóżkiem, mama lubi oglądać telewizję (ma kilka ulubionych seriali ), czasami zdrzemnie się na siedząco więc byłoby jej wygodniej. Muszę zrobić szybkie rozeznanie w warszawskich sklepach. Listku, mama słabo chodzi, ale na szczęście "balkonik" jeszcze nie jest konieczny, na razie wystarcza jej laska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 21.02.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Pomysł z albumem jest świetny. Wiem, bo zrobiliśmy taki i radość była wielka i długotrwała. Pomysł z albumem rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Tez chce uskutecznic albumowy pomysl przy najblizszej okazji, dla mojej tesciowej. Mozna teraz zamowic taka ksiazke z cyfrowych zdjec, tylko troche sie trzeba nameczyc, zeby kazda strone zakomponowac. Ale efekt jest swietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.02.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witaminki dla seniorów z apteki, ciepły szal, matę do masażu (taką nakładaną na fotel - kupiłam teściowej i bardzo jest zadowolona) Ja bym nie chciała dostac witaminek z apteki na prezent urodzinowy ..... te reklamy zachwalające zakup witaminek dla bliskich sa okropne. Na prezent kupuje sie cos co naprawde cieszy. Starsi ludzie tez lubia kosmetyki, ładne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RudolfS 21.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 do teog albumu tez by sie lupa przydala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.02.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Może w komplecie z kocykiem takie ciepłe wysokie "kapcie" z wełny, żeby w nogi ciepło było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RudolfS 22.02.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 i czapke, bo tamtedy cieplo ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witaminki dla seniorów z apteki, ciepły szal, matę do masażu (taką nakładaną na fotel - kupiłam teściowej i bardzo jest zadowolona) Ja bym nie chciała dostac witaminek z apteki na prezent urodzinowy ..... te reklamy zachwalające zakup witaminek dla bliskich sa okropne. Na prezent kupuje sie cos co naprawde cieszy. Starsi ludzie tez lubia kosmetyki, ładne rzeczy. A moja babcia uwielbia dostawać takie witaminki. Jak sobie je zażywa, to od razu "czuje się lepiej". tak jakoś podświadomie. I zawsze jest to obowiązkowy prezent, nawet jako dodatek do innego przedmiotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.02.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dziękuję za pomysły. Chyba kupię faktycznie jakiś ciepły szal, koc itp. Myślałam o wygodny fotelu i nawet taki znalazłam, ale cóż ja z innej epoki jestem (myślałam że jak stoi w sklepie to można kupić ) a tu figa Można zamówić i będzie za 4 tygodnie To w nosie z takim prezentem Albumu nie zrobię, bo mam za mało czasu, a poza tym mamy mało zdjęć, są marnej jakości, bo to takie czasy były. W każdym razie urodziny tuż, tuż, mama jest podekscytowana , bo będą goście i to chyba już jest dla niej duża radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.02.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Życzymy udanej imprezy i zdrowia solenizantce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.02.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 bo będą goście i to chyba już jest dla niej duża radość jak moge jeszcze to Ci podpowiem .....róbcie dużo zdjec właśnie na imprezie,np... Babci z wnukami , z dziecmi , pozowane i takie z nienacka i z tych zdjeć zrob potem album Tak zrobiłam mojej wiekowej cioci .....zawiozłam jej kilka tyg po urodzinach album z imprezy -była bardzo szczesliwa mogąc wciąż i wciąż powracać do tego radosnego dnia ,w ktorym cała rodzina zebrała sie wkoło niej Wszystkiego najpiekniejszego dla Mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.02.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 bo będą goście i to chyba już jest dla niej duża radość jak moge jeszcze to Ci podpowiem .....róbcie dużo zdjec właśnie na imprezie,np... Babci z wnukami , z dziecmi , pozowane i takie z nienacka i z tych zdjeć zrob potem album Tak zrobiłam mojej wiekowej cioci .....zawiozłam jej kilka tyg po urodzinach album z imprezy -była bardzo szczesliwa mogąc wciąż i wciąż powracać do tego radosnego dnia ,w ktorym cała rodzina zebrała sie wkoło niej Wszystkiego najpiekniejszego dla Mamy Tak właśnie zrobimy Będzie to piękna pamiątka Bardzo dziękuję za życzenia dla jubilatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 23.02.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Myślałam o wygodny fotelu i nawet taki znalazłam, ale cóż ja z innej epoki jestem (myślałam że jak stoi w sklepie to można kupić ) a tu figa Wiem, że fotela nie kupisz i że czasu mało, ale koniecznie musze się z Wami podzielic moim ostatnim odkryciem z IKEA. Usiadłam sobie w fotelu Ektorp na ekspozycji, chciałam sie wygodnie usadowic a on... normalnie sie rozlożył pode mną Jakos wcześniej nie doczytałam, że wprowadzili w tej serii fotel rozkładany i przyznaję, zamurowało mnie trochę. Zobaczcie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70106932 No dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.02.2009 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 No faktycznie bomba Babunia mogłaby dostać zawału jakby zaczął się pod nią rozkładać No i cena Trochę nie za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts