Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze w tamaryszkach 4

Recommended Posts

• 2 months później...
  • 5 months później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

a byłam :D w jakim programie robisz te wizualki?

drzwi zrób, może suwane, ale zrób, inaczej będzie pizgać, a przecie dom jest do mieszkania a nie tylko wyglądania :D

wnęka na korytarzu fajna, w pokoju nie przeszkadza - może nawet będzie fajnie bo kominek nie będzie za bardzo wyłaził ze ściany, a szafa w korytarzu zawsze się przyda

w opcji ostatniej to jakoś tak ta biblioteczka-gabinet robi się przechodni za bardzo jak dla mnie, no chyba że ma tak być, bo u nas ten pokoik to ma robić za takie miejsce na dole do ewentualnego położenia gości czy się na odpoczynek

chyba, że ma robić za pomieszczenie do przyjęcia inkasenta czy sąsiadki w półprzysiadzie :lol:

chyba cos w tym starym powiedzeniu jest, że pierwszy dom buduje się dla wroga;), i teraz stad takie dylematy. Mnie ten przechodni pokój nie przeszkadza, ewentualnie jeszcze w nim bym wstawiła drzwi( moze własnie przesuwane) między korytarzem. wtedy też nabierze przytulności. To ma byc taki pokoj rezerwowy, a jak bym zapraszała wiecej gości to mozna wsunąc do niego sofe, a w salonie rozłozyc stół. Albo właśnie jako 2 pokój na dole, np mozna popracowac na laptopie, w ciszy ale nie w całkowitej izolacji od rodziny;)

a oto inspiracja:

http://img196.imageshack.us/img196/820/566821665e924c864c2.jpg

• 2 weeks później...

właśnie się dopatrzyłam, że układ pomieszczeń to my właściwie mamy taki sam, jedynie niewielkie korekty ustawienia ścian :D no i schody będę miała trochę mniejsze

pytałaś u mnie o odległość komina od ściany zewnętrznej, chodziło Ci o to miejsce gdzie masz tą szarą ladę między kuchnią i pokojem? to 2,22m

nieduży z czterema krzesłami na pewno, bo próbowałam choćby w ikeowskim programie wstawiać i pozwala, a ten program jest tak skonstruowany, że jak brakuje miejsca na wysunięcie krzesełek to blokuje wstawianie elementu, ja się nawet przymierzam do takiego na sześć osób z możliwością rozkładania, fakt, ze przejście może nie będzie za bogate, ale przecież to nie jedyne wejście do salonu, jak to sobie tak tłumaczę :D