Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co to są te opcje? Definicje trudnych pojęć...

ddoommiinniikk

Recommended Posts

Oczywiście - po tą są opcje, żeby móc takie kontrakty zabezpieczyć. I prawdą jest, że obie strony mogą chcieć się zabezpieczać na różne okazje i obie skorzystać na tym instrumencie. Jednak dla mnie do tego są forwardy - rzeczywiście mogą nic nie kosztować, zabezpieczyć obie strony. Opcja dla mnie jest instrumentem, który jak forward daje możliwość zabezpieczenia strat z jednej strony, ale z drugiej ma element spekulacyjny bo pozwala więcej zarobić - ale to już za odpowiednią cenę.

A znasz generalną róznice pomiedzy opcją a forwardem ? ;) Bo o tym to juz nie piszesz :)

Te duże opcje z którymi inni mają problemy odpukać mnie, ani firmy w której pracuję nie dotyczą, ale jak jesteś specem od opcji to z chęcią posłucham czy są jakieś wystandaryzowane na GPW, żeby kredyt w CHF zabezpieczyć.[/u]

Fajnie się z Tobą "dyskutuje". Probujesz wbić szpileczkę, jeśli sie nie udaje próbujesz po raz kolejny, a na końcu piszesz w stylu "jeśli jestes taki mądry ......"

Jeszcze śpi....jeszcze robi wielką różnicę.

Do czego jest powołana to jest na niej wypisane i wymalowane...

Chodzi o skonsolidowanie firm, edukacje, wymianę doświadczeń..

Aha...brak reklam.

Więc mogę zarobić na...dobrym samopoczuciu :-)

I nie jest to strona firmowa, tylko społecznościowa...

Dla firm/osób interesujących się:

-FOREX-em

-Opcjami walutowymi

Tak najbardziej ogólnie jak to można...

Te duże opcje z którymi inni mają problemy odpukać mnie, ani firmy w której pracuję nie dotyczą, ale jak jesteś specem od opcji to z chęcią posłucham czy są jakieś wystandaryzowane na GPW, żeby kredyt w CHF zabezpieczyć.[/u]

Nie interesuje mnie w ogóle GPW...

A czy są?? Poszperaj w sieci...

:D

A specem zamierzam zostać wkrótce.... :lol:

To nie rozumiem - specem nie jesteś, a zakładasz stronę społecznościową? Czy jesteś więc poszkodowanym? Tak z ciekawości tylko się pytam.

A co myślisz, że tak trzeba??

Jakiś taki wymóg jest??

Nie pytali mnie o to ani w NASK-u ani homie...kurcze nigdzie.

Nigdy nie jest tak, że wie się już wszystko, cały czas trzeba się uczyć, to chyba dobra metoda...

Koniec śledztwa?? Gdzie się mogę odwołać od wyroku?? :lol: