Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze niepolityczne do Naszego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc Oksymoron

pamietam twoją połać bieli z innego miejsca na ziemi. Bardzo mi sie podobała i w zasadzie to chyba byl dla mnie pewien impuls, ktory zapoczątkował burze przemian w moich wyobrazeniach o domach mieszkaniach i wnętrzach.

Widze, ze juz tyczycie swój domek. Brawo. Bede sobie czasem zaglądac, bo wiem, ze tu sie bedzie dzialo.

A Dobroszka juz była tutaj?

hmm, musze sprawdzic. Rasia mi smigneła w żółtym sweterku. Musze ją tu sciągnąc, bo ona tez lubi TE klimaty

Witaj,

Po pierwsze gratuluje pomysłu i projektu.

Nie jestem niestety aż tak odważna na tan nowoczesny dom.

Co do chudziaka to powinien mieć 10 zm grubości i nie jest zbrojony,

dopiero na chudziaku układa sie zbrojenia i wylewa ławę o grubośći decyduje już konstruktro.

Tak że jeśli mogę coś doradzić to jest to twoja budowa i trzeba się o wszystko pytać i sprawdzać z projektem w dłoni.

Po przeczytaniu komentarzy na 4-kątach zastanawiam się czy ludzie komentują żeby poczuć sie lepiej??, Skoro im jest źle to komuś innemu nie może być lepiej.

Hej Oksymoron! :D

Gratuluję narodzin maluszka i...rozpoczęcia budowy! :D

Jesteście o krok przed nami, więc będę śledzić uważnie Wasze postępy i proponuję wzajemne konsultacje. :D Jeśli chodzi o chudziaka, to nam wykonawca powiedział że nie trzeba lać - i rzeczywiście teoria pokrywa się z praktyką. Jeśli grunt jest nierówny i się osypuje, wówczas trzeba założyć szalunki i lać ten chudziak, aby potem wylana na nim ława była równa. Ale jeśli grunt się nie osypuje a wykop jest równy, można od razu lać ławy.

Na muratorze można nawet znaleźć te dwa sposoby lania fundamentów.

Tak więc wszystko idzie u Was dobrze, bądź spokojna. :D

McMagdo, Twoj dom jest przepiekny. Ja niestety musialam sie mocno szczypac z bryła ze wzgledu na ograniczenia dzialkowe. nastepny dom bedzie na wieeelkiej dzialce i juz bez kompromisow powierzchniowych i bryłowych :wink:

dziekuje za odwiedziny. Co do wnetrz , juz wkrtoce dokoncze wizulaki i mam nadzieje,ze podzielicie sie impresjami :wink:

• 2 weeks później...

Domek zapowiada się przepięknie, będę śledzić Wasz Dziennik :wink:

Mam pytanie może troszkę nie na temat - widziałam gdzieś fotki z Waszego poprzedniego ( też bardzo ładnego ) mieszkania. I miałaś tam w kuchni drewnianą podłogę na całej powierzchni. Jak to się sprawdziło - czy w nowym domu też dałabyś drewno w kuchni czy już nie? I czym to drewno było wykończone - bo może to też ma znaczenie?

Bardzo pasowałoby mi drewno w kuchni, bo nie przepadam za podziałami podłogi, ale wszyscy mi odradzają. Myślałam o olejowanej mozaice przemysłowej.

Trzymam kciuki za postępy budowy :D

No widzę kasiu, że wreszcie ruszyłaś z miejsca. Dobrze że ja tylko musiałam odebrać klucze od dewelopera. Dogladanie całego procesu budowania by mnie przerosło :D Zupełnie się na tym nie znam i ciagle by mi się wydawało że cos jest nie tak :D czekam na dalsze relacje

• 2 weeks później...

w zasadzie to nie wiem jak tu trafiłem :) ale lubię nowocześnie, lubię drewno. lubię oryginalnie... to zaglądać/kibicować na pewno będę...

wolałem drewno naturalne ale to grafitowe - zaciekawia mnie mocno. Zastanawiałem sie tylko czy w smutniejsze dni roku nie będzie nazbyt szare.. Na renderku (świetne zresztą) wygląda bardzo dobrze.

P.S. wreszcie widzę 'zmyślny' bliźniak, a myślałem że to niemożliwe :roll:

Cześć Kasiu, a co tu tak cicho..? :)

Jak Wam idzie budowa?

W związku z tym, że czuję się niejako odpowiedzialna za wykonawcę - w końcu to ja go poleciłam - chętnie podzielę się uwagami. Zapraszam do dziennika, tam szczegółowo wszystko opiszę. Jak na razie jesteśmy zadowoleni.

Pozdrawiam![/i]

• 3 weeks później...