Oksymoron 05.01.2010 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Napisalam na priv;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.01.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam i podziwiam cudny domek ( no raczej dom) Piszesz, że ta przepiękna elewacja to modrzew. Syberyjski czy nasz? I czym on był potraktowany - jakimś impregnatem, bo chyba ciemniejszy jest niż naturalny? Ponieważ w moim projekcie jest sporo deskowania, to czy mogłabyś mi zdradzić koszty - robocizny i materiału na Twoją elewację ( może być na priv)? Czy pod deskami jest styropian czy wełna? A jeśli styropian, to jak te dechy były mocowane? Czy coś było przykręcane do ścian przed ocieplaniem? Mnóstwo pytań , sorry, ale prawie już zrezygnowałam z deskowania, a przez Twój projekt znowu się zachęciłam... mam podobny dylemat co Basia i właściwie te same pytania, czy i ja mogłabym poprosić o te kilka szczegółów? jaką grubość ocieplenia macie? jak często później planujecie hipotetycznie to drewno konserwować, odnawiać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.01.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Świetny projekt. A dom w realu widziałam kilka razy, ale dopiero ostatnio poznałam ze to TEN dzięki modrzewiowej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 07.01.2010 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam i podziwiam cudny domek ( no raczej dom) Piszesz, że ta przepiękna elewacja to modrzew. Syberyjski czy nasz? I czym on był potraktowany - jakimś impregnatem, bo chyba ciemniejszy jest niż naturalny? Ponieważ w moim projekcie jest sporo deskowania, to czy mogłabyś mi zdradzić koszty - robocizny i materiału na Twoją elewację ( może być na priv)? Czy pod deskami jest styropian czy wełna? A jeśli styropian, to jak te dechy były mocowane? Czy coś było przykręcane do ścian przed ocieplaniem? Mnóstwo pytań , sorry, ale prawie już zrezygnowałam z deskowania, a przez Twój projekt znowu się zachęciłam... mam podobny dylemat co Basia i właściwie te same pytania, czy i ja mogłabym poprosić o te kilka szczegółów? jaką grubość ocieplenia macie? jak często później planujecie hipotetycznie to drewno konserwować, odnawiać? pozdrawiam mamy 15 cm styropianu ,a co konserwacji, pan wykonawca twierdzi,ze na piec lat spokoju to wystarczy:D Ja mam nadzieje,ze to sie ladnie zestarzeje i nie bedzie z tym tak duzo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.01.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 dzięki, a powiedz mi jeszcze jak macie zrobiony stelaż pod to drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 08.01.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 noo taki profil jakby z tego samego drewna , zrobie zdjecie detalu jak bede na budowie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 10.01.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 dzieki to ja czekam na detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 22.01.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Kiedyś prosiłas mnie o zdjecie metalowych schodów. Przepraszam jakoś sporo sie działo, a potem aparat nawalał. Wkleje je dziś, choć domyślam się że temat już nieaktualny.Ale obiecałam.Acha- mamy jeszcze budowlane trepy, tylko pomalowane na biało.http://images37.fotosik.pl/242/5bceecc7887a15a4med.jpg' alt='5bceecc7887a15a4med.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 24.01.2010 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 noo dzieki, nie moglam sie doczekac;) Zdecydowalam sie na podobne,ale kiedy je bede miec??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 28.01.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 to pewnie z braku czasu jeszcze nigdy u ciebie nie byłam - dziś przypadkowo i.. podziwiam - domek zapowiada się bardzo bardzo interesująco - piękne okna i elewacja...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 03.02.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Jakby ktoś pytał, to ja cicho czekam na dalszą relację z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asesor 18.02.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ciekawy domek a raczej dom, super elewacja mam w planach podobną. Wnętrze bardzo przestronne i wysokie, lubię takie. Będę obserwował dalsze poczynania Szkoda, że działka mała przynajmniej na fotkach taka się wydaje i nie można tak do końca wydobyć urody bryły. Jak zrobiliście stelaż pod deski, czy jest tam jakaś przerwa między ociepleniem a drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 18.02.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 tak, jest przerwa, ruszt przylega do styropianu,a deski sa odsuniete... dzialka niewielka 840 metrow na taki duzy dom to w sumie niewiele,ale jest na Mokotowie, wiec cos za cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 19.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Nie ma się co martwić, z taką małą działka też można zrobić coś ciekawego, co będzie grało z domem.Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asesor 19.02.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Sądząc po wnętrzach i koncepcji domu na pewno będzie ekstra jak na taką powierzchnię działki. Będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.02.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 tak, jest przerwa, ruszt przylega do styropianu,a deski sa odsuniete... dzialka niewielka 840 metrow na taki duzy dom to w sumie niewiele, ale jest na Mokotowie, wiec cos za cos szczęściara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.04.2010 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Dopiero dzisiaj trafiłam na Twój dziennik i przepiękny projekt. Zazdroszczę tego płaskiego dachu i tych wielkich przeszkleń. Czekam na wizualki albo zdjęcia schodów i nie tylko. Planujemy u siebie surowe industrialne klimaty (wlaśnie między innymi metalowe schody, szarości), ale boję się trochę z tym przesadzić, aby nie było za "zimno". Jestem ciekawa dalszego ciągu, więc wrzucam dziennik do subskrypcji (jeśli, a mam nadzieję, że tak, będziesz go jeszcze pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.05.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Oksymoron, gdzie Ty się podziewasz? Pokazałabyś w końcu, co się zmieniło od czasu jak śnieg w końcu stopniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 11.05.2010 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 elo, elo, dzieje sie duzo,ale pokazywac nie ma jeszcze co, wiec pokaze jak bedzie cos widac:D wnetrza sie zaczely robic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 11.05.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 zajawka kuchni... odważna masz dość bieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts