oleksy 21.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Mam pytanie czy ktoś kupował drzewo opałowe z leśnictwa i czy to się opłaca. Ja przeprowadziłem się z miasta pod lasek państwowy i nie wiem bo nie miałem nigdy z tym od czynienia. I czy takie drzewo to jest to co leży poukładane przy drogach leśnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genesis 21.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 nigdzie taniej jak u leśnika nie kupisz.Kubik z lasu to tak jakbyś miał 1,6m3 ułożonego drewna - kupisz za nieco ponad 100zł (buk, dąb).U handlarza zapłcisz 120-140 zł za 1 m3.Trzeba uważać o jakich metrach mowa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.02.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Z uwagi na fakt, ze pytanie zadano w tym właśnie "dziale" odpowiem zgodnie z jego duchem. DRZEWO nie może być opałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.02.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Z uwagi na fakt, ze pytanie zadano w tym właśnie "dziale" odpowiem zgodnie z jego duchem. DRZEWO nie może być opałowe. słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleksy 22.02.2009 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Rozumiem, mój błąd. Drzewo rośnie przecież w lesie, a ścięte to już drewno. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.02.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Rozumiem, mój błąd. Drzewo rośnie przecież w lesie, a ścięte to już drewno. Dzięki za odpowiedź. nie dzieku nie ma za co. ucz sie, jak pisze wyzej drzewo to nie drewno i odwrotnie, dla mnie lesnika to swietokractwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 22.02.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 niektorzy moze mysla ze drzewo rosnie tylko po to zeby bylo drewnem opalowym.. wtedy smialbym postawic pomiedzy nimi znaczek = Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleksy 22.02.2009 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A jak chciałbym kupić od leśniczego to co mam iść do niego i mu powiedzieć, że chce takie drewno czy to trzeba gdzieś do nadleśnictwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 22.02.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A jak chciałbym kupić od leśniczego to co mam iść do niego i mu powiedzieć, że chce takie drzewko czy to trzeba gdzieś do nadleśnictwa? Jeszcze raz -- możesz kupić u niego drewno ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 22.02.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 chyba wyjasnienie drewno/drzewo spotkalo sie ze zbyt duzym oporem materii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.02.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A jak chciałbym kupić od leśniczego to co mam iść do niego i mu powiedzieć, że chce takie drewno czy to trzeba gdzieś do nadleśnictwa? tak masz isc do lesniczego lub gajowego. jak pojdziesz do nadlesnictwa to moga cie odeslac do patrz wyzej, lub sami wystawic asygnate tam gdzie jest drewno na sprzedaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.02.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Nie ma gajowych.. Tylko Marucha został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.02.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Nie ma gajowych.. Tylko Marucha został ale som Leśniki (czy też naleśniki, sam nie wiem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Nie ma gajowych.. Tylko Marucha został no to sie narobilo wyszlem z lasu tylko na chwile i juz mi zabrali gajowych . to jakis chu...y zart czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 22.02.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 a slyszeliscie bajlke o nalesniku i dżemie..? leży leśnik na leśniku i drzemie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleksy 23.02.2009 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 No to muszę się dowiedzieć gdzie ten gościu zamieszkuje i robię zapasy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.02.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 No to muszę się dowiedzieć gdzie ten gościu zamieszkuje i robię zapasy. Pozdrawiam to chyba na następną zimę, bo teraz to może ci nie wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleksy 23.02.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dlatego piszę, że będę robił zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 23.02.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Robisz tak (jak my) Idziesz do lasu, zierasz sobie na kupke co tam ci pasuje, idziesz do lesniczego, ze tam a tam lezy twoja kupka i zeby ci to podliczyl. Lesniczy liczy jakies smieszne pieniadze, zamawiasz se chlopa ze wsi z traktorem, zwozisz to pod dom, tniesz pila na kawalki, ukladasz. I tym sposobem masz okolo 7 kubikow suchutkiego drewna za 200 zlotych. Najlepiej sie pala tzw. galezie po 18 zlotych za kubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 a gdzie jest ten las?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts