Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GALERIA....WIEC CHCE OGLADAC ZDJECIA...

Recommended Posts

Zgadzam się. A tak w ogóle czym różni się forum Galeria od forum Dzienniki. Jak dla mnie to to samo. Niektóre dzienniki zawierają więcej niż niektóre galerie. Te znowu zawierają więcej opisów niż niektóre dzienniki. Nie wiem czy coś uda się z tym zrobić ale faktycznie zdjęć jest mało ale na to chyba też wpływu nie mamy :(

Co więcej przez wprowadzenie różnych zaostrzeń na serwerach gdzie umieszczane były zdjęcia wiele zdjęć ginie z dzienników i galerii co jest jeszcze bardziej wkurzające. Murator musi coś wymyśleć, by tak się nie działo. W przeciwnym wypadku zdjęcia poznikają, a zostaną same treści. Wielu osobom nie chce się przenosić zdjęc na inne, bezpłatne serwery i ich galerie zapewne nigdy już nie będą dostępne :(

Dlaczego nie można zapisywać zdjęć na serwerze muratora? Byłoby zapewne dużo prościej.

Żeby treści komentarzy były związane z domami i zdjęciami budowy to by jeszcze można przeżyć (choć to zaburza chyba idee galerii), ale najbardziej mnie wkurzają dyskusje nie związane w ogóle z tematem o „kupkach niemowlaków”, „problemach z kotem” czy „nowej pracy” to chyba nie to forum :evil:

Zamieszczane tutaj zdjęcia możecie oglądać tylko i wyłącznie dzięki dobrej woli forumowiczów, jeżeli osobiste "wypociny" się nie podobają to możecie po prostu ich nie czytać, żaden problem "szybko przelecieć" same zdjęcia. Dla mnie to nie fair oglądać czyjeś prywatne zdjęcia i jeszcze mieć żal do ich autorów, że sobie pozwalają prywatne teksty dodawać.

Forum Muratora jest szczególne, nie polega tylko i wyłącznie na tym, aby pokazać własny dom/mieszkanie, ale także aby pogadać, doradzić się. Mnie soobiście taki format nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie:)

Dla mnie to nie fair oglądać czyjeś prywatne zdjęcia i jeszcze mieć żal do ich autorów, że sobie pozwalają prywatne teksty dodawać.

Toż nie pisze tego komuś w wątku tylko tu w miejscu gdzie został poruszony temat nieadekwatności tytułu do zawartości. Nazwijcie ten dział „ilustrowane pogaduchy przy kominku” i będzie od razu wiadomo, czego się spodziewać.

Podkreślam tylko, że rozumiem podniesiony tu głos niezadowolenia, bo zaglądając do „Galerii zdjęć” spodziewa się galerii zdjęć a nie pogawędek o niczym.

ja kiedys poruszałam problem pomylonej galerii z dziennikami budowy - gdzie często długo, długo pokazywane sa zdjecia działki i projektu a gdzie jakaś galeria?

Wynikiem tego nie oglądam juz galerii bo jej nie ma

:cry:

komentarze mi nie przeszkadzają, bo ozdabiają czy to galerię czy tez dzienniki. Problem jest w zakładaniu dzienników w Galerii.

• 3 weeks później...

no...

to chyba o mnie chodzi 8)

zdjęcia są na pierwszych stronach, to chyba normalne, że na tylu stronach zdjęć wnętrz nie będzie..

a lie można mówić o tym co jest i z czego zrobione...

jak się już mieszka i pokazało, co ma pokazać to temat się zamyka...

a znajomi zostają..

czyli co, pokaż środek i się wynoś??

nie moge wypowiadac sie za wszytskich, ale z mojej strony wyglada to tak, ze bardzo lubie "podgladac" domki innych i mimo iz my dopiero zaczynamy stawiac mury, to uwielbiam ogladac wnetrza.

Przegladajac forum Galerie... bez obrazy, ale przewijam tylko by poogladac zdjecia. Jezeli cos bardzo mi sie podoba to przegladam uwazniej szukajac np opisu wykonania kominka, czy np. producenta drzwi :)

Szanuje i wdzieczna jestem wszystkim tym co zamieszczaja zdjecia swoich wnetrz (obojetnie z jakich pobudek). Ja chyba nie odwarzylabym sie pokazywac swoich wlosci :)

Uwazam, ze galerie powinny byc galeriami zdjec z (krotkimi) opisami, a dzienniki powinny pelnic role opisowa.

No ale jak juz wspomnialam - to zalezy od dobrej woli forumowiczów :)

Podpisuje się pod tym, galeria zamieniła się w dzienniki budowy a zdjęć jest bardzo mało a szkoda.

Uważam, że każdy na forum muratora znalazłby coś odpowiedniego dla siebie, gdzie mógłby sobie opisywać etapy budowy, dyskutować , wklejać zdjęcia jest tyle wątków ...dzienniki, komentarze, galeria, wnętrza.....teraz wszystko jest wymieszane:(

Ja również wchodząc w galerię chciałabym pooglądać same zdjęcia i nie od początku budowy a raczej efekt końcowy - dom zewnątrz , wystrój, wyposażenie.....

Kiedy byłam na początku budowy chętnie wchodziłam w dzienniki budowy i tam mogłam sobie poczytać o budowie, obejrzeć kolejne jej etapy .....to było dobre i czemuś to służyło i służy ale teraz kiedy jestem już po z przyjemnością pooglądałabym już same zdjęcia, trochę to męczące gdy chcąc obejrzeć wnętrze domku trzeba nie raz przerzucić kilka a nawet kilkanaście stron :-?

Chyba doprowadzenie tego wszystkiego do porządku jest już niemożliwe, zrobił się groch z kapustą. Gdyby ktoś zadbał o to na samym początku :roll: pewno są ludzie odpowiedzialni za ale......

Co więcej przez wprowadzenie różnych zaostrzeń na serwerach gdzie umieszczane były zdjęcia wiele zdjęć ginie z dzienników i galerii co jest jeszcze bardziej wkurzające. Murator musi coś wymyśleć, by tak się nie działo. W przeciwnym wypadku zdjęcia poznikają, a zostaną same treści. Wielu osobom nie chce się przenosić zdjęc na inne, bezpłatne serwery i ich galerie zapewne nigdy już nie będą dostępne :(

Dlaczego nie można zapisywać zdjęć na serwerze muratora? Byłoby zapewne dużo prościej.

Dokładnie, dzisiaj straciłam pół dnia na przenoszenie zdjęć na inny serwer, bądź zmienianie adresów, gdyż na serwerach coś pomieszali. :evil:

Na szczęście mam akurat na to chwilę czasu, ale na pewno nie wszyscy go mają lub brakuje im cierpliwości.

DarioAS, niestety nie pamiętam jak to u Cibie wygląda, bo przestałam tu zaglądać od kilku m-c z wiadomego powodu. To nie chodzi jednak o to, ze ktos umiescil zdjecia swojego domku a potem przerodzilo sie to w swobodne konwersacje. Chodzi o to, ze niektorzy umieszczaja tu normalny dziennik: zaczynaja od opisu dzialki, projektu i czasami dlugo, dlugo dlugo nie ma nic oprocz zdjecia samej dzialki, potem dopiero powolutku mury, itp.

Tak wyglada niestety teraz 90% galerii :(