OK 14.03.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Tu był ten temat wałkowany - można sobie poczytać. Za rok pewnie powstanie kolejny taki temat, jak ten umrze śmiercią naturalną Ja nie rozumiem problemu - jak CHCĘ oglądać zdjęcia domów, to idę do architekta, zazwyczaj ma jakieś portfolio Jak CHCĘ oglądać czyjeś prywatne wnętrza, to czekam na zaproszenie i oglądam to, co chce mi pokazać. Grzecznie przy tym słucham, co ma do powiedzenia i nie komentuję, że gada do dupie Maryni, co najwyżej wypuszczam drugim uchem. Mam gadania dość, to wychodzę Jak widzę, że czyjaś 'galeria' ma 150 czy 200 stron, to się raczej nie spodziewam, że to 150 czy 200 stron samych zdjęć. Byłabym mocno zdziwiona i podejrzewała autora o lekki ekshibicjonizm Do takiej galerii wchodzę na własną odpowiedzialność. I cieszę się, że autor jest wciąż czynny na forum i można mu zadać pytanie o to, co na zdjęciach, o płytki, kolory, rozwiązania, i o to jak się sprawdzają I wcale do tego nie muszę studiować wszystkich wypowiedzi w wątku, choć zazwyczaj, znowu przez grzeczność, staram się przejrzeć, czy odpowiedź już gdzieś nie padła po drodze... Jeśli chodzi o udostępnienie serwera forumowego do umieszczania na nim zdjęć, to ja jestem za, choć mocno wątpię, czy jest taka możliwość PS. Ania wyluzuj, jak Moderator uzna za stosowne, to sam nas stąd przeniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.03.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 OK, ja juz pisałam do redakcji w tej sprawie.. chyba z miesiąc temu, może ciut więcej.. chciałam, żeby przenieśli mój wątek do komentarzy, a dziennik.. prowizorycznie mogłabym założyć, mam przecież zdjęcia od początku, daty i wydarzenia zapisane.. Odpisano mi, że nie ma problemu, że tutaj jestem, dokładnie... "Moim zdaniem wcale nie jest dziwne - wątki OK, Soniki, Toli też są głównie mega-pogaduchami - po prostu ludzie tam się dobrze czują" i ja wyluzowałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.03.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 DarioAS, niestety nie pamiętam jak to u Cibie wygląda, bo przestałam tu zaglądać od kilku m-c z wiadomego powodu. To nie chodzi jednak o to, ze ktos umiescil zdjecia swojego domku a potem przerodzilo sie to w swobodne konwersacje. Chodzi o to, ze niektorzy umieszczaja tu normalny dziennik: zaczynaja od opisu dzialki, projektu i czasami dlugo, dlugo dlugo nie ma nic oprocz zdjecia samej dzialki, potem dopiero powolutku mury, itp. Tak wyglada niestety teraz 90% galerii ja tu znam prawie wszystkie wątki.. i nie uważam, że 90% to dzienniki, które zaczynają się od kupna działki.. Wręcz przeciwnie.. mało takich, nie przeglądałaś chyba jednak wszystkich wątków, co?? Fakt.. od czegoś się zaczyna, nie zawsze wkleja się gotowy, wykończony dom.. u mnie zaczynałam pisanie od murowania ścian.. ale to w końcu też zdjęcia i.. po pierwsze, to nie wiedziałam jak zacząć, co i gdzie.. po drugie... nie wiedziałam o co chodzi z tymi dziennikami i komentarzami... człowiek się dopiero z czasem wdraża ponadto Ewciu, Ty masz tylko problem o to, że zaczyna się od planów, czy kupna działki, a reszta umieszczonych tutaj postów to pretensje o pogaduchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.03.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Żeby treści komentarzy były związane z domami i zdjęciami budowy to by jeszcze można przeżyć (choć to zaburza chyba idee galerii), ale najbardziej mnie wkurzają dyskusje nie związane w ogóle z tematem o „kupkach niemowlaków”, „problemach z kotem” czy „nowej pracy” to chyba nie to forum kupki u mnie, kot u OK, praca... oj, na szybko to juz nie pamiętam u kogo... Kobieto, kto Ci to kazuje czytać?? Po co zaglądasz na setne strony? Zajrzyj na pierwsze i po kłopocie Uważam, że to jest forum, gdzie można porozmawiać o wszystkim, a nie tylko o budowie.. bo to etap, który przemija jest udokumentowany, a potem wiadomo, że każdy chce wiedzieć jak się spisują płytki, jak chodzi lodówka... i to się przeradza w gawędę... na forum mam czy innych też "tematycznych" nie znajdziesz samych rad i zdjęć dzieci, to chyba normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.03.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Żeby treści komentarzy były związane z domami i zdjęciami budowy to by jeszcze można przeżyć (choć to zaburza chyba idee galerii), ale najbardziej mnie wkurzają dyskusje nie związane w ogóle z tematem o „kupkach niemowlaków”, „problemach z kotem” czy „nowej pracy” to chyba nie to forum kupki u mnie, kot u OK, praca... oj, na szybko to juz nie pamiętam u kogo... Praca u mnie , no i o kocie też ...a powinnam być wzorem na tym forum Z resztą zgadzam sie z Tobą Aniu. Rejestracja na forum nie obliguje do pokazywania swoich domów jest to tylko dobra wola forumowiczów i uszanujmy ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Zerknęłam z ciekawości i co ja tu czytam po prostu wymianę zdań na temat strony forum Galerii zdjęć, szkoda,że ta wymiana zdań zaczęła być już taka burzliwa ajć ja się nie chcę mieszać, chociaż już to zrobiłam pisząc tutaj Mi nie przeszkadza,że są tutaj prowadzone dzienniki budowy...nie mam ochoty ich czytać to nie czytam a przeglądam zdjęcia, tak jak pozostali gdybym miała założyć własną galerię to zobaczylibyście również tylko zdjęcia działki nawet nie jesteśmy na etapie budowy a na końcowych formalnościach dotyczących zakupu działki więc nie zakładam żadnego dziennika dopóty nie zacznie się dziać coś konkretnego Do DarioAS-pozwoliłam sobie okazyjnie zagłosować na dzieciaczki pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.03.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Zerknęłam z ciekawości i co ja tu czytam po prostu wymianę zdań na temat strony forum Galerii zdjęć, szkoda,że ta wymiana zdań zaczęła być już taka burzliwa ajć ja się nie chcę mieszać, chociaż już to zrobiłam pisząc tutaj Mi nie przeszkadza,że są tutaj prowadzone dzienniki budowy...nie mam ochoty ich czytać to nie czytam a przeglądam zdjęcia, tak jak pozostali gdybym miała założyć własną galerię to zobaczylibyście również tylko zdjęcia działki nawet nie jesteśmy na etapie budowy a na końcowych formalnościach dotyczących zakupu działki więc nie zakładam żadnego dziennika dopóty nie zacznie się dziać coś konkretnego Do DarioAS-pozwoliłam sobie okazyjnie zagłosować na dzieciaczki pozdrawiam wszystkich bardzo dziękuję pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 01.06.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Zgadzam sie z Dario w 100%. Zdjecia w dziennikach pojawiają sie stopniowo, a w galeriach na pierwszych dwóch stronach (pózniej ewentualnie tylko jakies udoskonalenia czy dekoracje), a jeżeli uda sie tu nawiązać jakies znajomości i miło z kims pogadac to chyba dobrze. Ja uwielbiam odwiedzac rozne galeria nie tylko po to zeby kolor ścian podpatrzeć...oglądając zdjęcia wnętrz powoli poznajemy domownikow i chyba normalne jest to że piszemy o co raz bardziej osobistych rzeczach...Poza tym WOLNOĆ TOMKU W SWOIM WĄTKU. Każdy niech prowadzi swoją galeryjke jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts