Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GALERIA....WIEC CHCE OGLADAC ZDJECIA...

Recommended Posts

Tu był ten temat wałkowany - można sobie poczytać. Za rok pewnie powstanie kolejny taki temat, jak ten umrze śmiercią naturalną :lol:

Ja nie rozumiem problemu - jak CHCĘ oglądać zdjęcia domów, to idę do architekta, zazwyczaj ma jakieś portfolio :roll: Jak CHCĘ oglądać czyjeś prywatne wnętrza, to czekam na zaproszenie i oglądam to, co chce mi pokazać. Grzecznie przy tym słucham, co ma do powiedzenia i nie komentuję, że gada do dupie Maryni, co najwyżej wypuszczam drugim uchem. Mam gadania dość, to wychodzę :wink:

Jak widzę, że czyjaś 'galeria' ma 150 czy 200 stron, to się raczej nie spodziewam, że to 150 czy 200 stron samych zdjęć. Byłabym mocno zdziwiona i podejrzewała autora o lekki ekshibicjonizm :lol: Do takiej galerii wchodzę na własną odpowiedzialność. I cieszę się, że autor jest wciąż czynny na forum i można mu zadać pytanie o to, co na zdjęciach, o płytki, kolory, rozwiązania, i o to jak się sprawdzają :roll: I wcale do tego nie muszę studiować wszystkich wypowiedzi w wątku, choć zazwyczaj, znowu przez grzeczność, staram się przejrzeć, czy odpowiedź już gdzieś nie padła po drodze...

Jeśli chodzi o udostępnienie serwera forumowego do umieszczania na nim zdjęć, to ja jestem za, choć mocno wątpię, czy jest taka możliwość :lol:

PS. Ania wyluzuj, jak Moderator uzna za stosowne, to sam nas stąd przeniesie :wink:

OK, ja juz pisałam do redakcji w tej sprawie..

chyba z miesiąc temu, może ciut więcej..

chciałam, żeby przenieśli mój wątek do komentarzy, a dziennik..

prowizorycznie mogłabym założyć, mam przecież zdjęcia od początku, daty i wydarzenia zapisane..

Odpisano mi, że nie ma problemu, że tutaj jestem, dokładnie...

"Moim zdaniem wcale nie jest dziwne - wątki OK, Soniki, Toli też są głównie mega-pogaduchami - po prostu ludzie tam się dobrze czują"

i ja wyluzowałam.. 8) 8)

DarioAS, niestety nie pamiętam jak to u Cibie wygląda, bo przestałam tu zaglądać od kilku m-c z wiadomego powodu. To nie chodzi jednak o to, ze ktos umiescil zdjecia swojego domku a potem przerodzilo sie to w swobodne konwersacje. Chodzi o to, ze niektorzy umieszczaja tu normalny dziennik: zaczynaja od opisu dzialki, projektu i czasami dlugo, dlugo dlugo nie ma nic oprocz zdjecia samej dzialki, potem dopiero powolutku mury, itp.

Tak wyglada niestety teraz 90% galerii :(

ja tu znam prawie wszystkie wątki..

i nie uważam, że 90% to dzienniki, które zaczynają się od kupna działki..

Wręcz przeciwnie..

mało takich, nie przeglądałaś chyba jednak wszystkich wątków, co?? :wink:

Fakt..

od czegoś się zaczyna, nie zawsze wkleja się gotowy, wykończony dom..

u mnie zaczynałam pisanie od murowania ścian..

ale to w końcu też zdjęcia :lol:

i..

po pierwsze, to nie wiedziałam jak zacząć, co i gdzie..

po drugie...

nie wiedziałam o co chodzi z tymi dziennikami i komentarzami...

człowiek się dopiero z czasem wdraża :roll:

ponadto Ewciu, Ty masz tylko problem o to, że zaczyna się od planów, czy kupna działki, a reszta umieszczonych tutaj postów to pretensje o pogaduchy... :roll:

Żeby treści komentarzy były związane z domami i zdjęciami budowy to by jeszcze można przeżyć (choć to zaburza chyba idee galerii), ale najbardziej mnie wkurzają dyskusje nie związane w ogóle z tematem o „kupkach niemowlaków”, „problemach z kotem” czy „nowej pracy” to chyba nie to forum :evil:

kupki u mnie, kot u OK, praca...

oj, na szybko to juz nie pamiętam u kogo...

Kobieto, kto Ci to kazuje czytać??

Po co zaglądasz na setne strony?

Zajrzyj na pierwsze i po kłopocie :roll:

Uważam, że to jest forum, gdzie można porozmawiać o wszystkim, a nie tylko o budowie..

bo to etap, który przemija :roll:

jest udokumentowany, a potem wiadomo, że każdy chce wiedzieć jak się spisują płytki, jak chodzi lodówka...

i to się przeradza w gawędę... :roll:

na forum mam czy innych też "tematycznych" nie znajdziesz samych rad i zdjęć dzieci, to chyba normalne :roll:

Żeby treści komentarzy były związane z domami i zdjęciami budowy to by jeszcze można przeżyć (choć to zaburza chyba idee galerii), ale najbardziej mnie wkurzają dyskusje nie związane w ogóle z tematem o „kupkach niemowlaków”, „problemach z kotem” czy „nowej pracy” to chyba nie to forum :evil:

kupki u mnie, kot u OK, praca...

oj, na szybko to juz nie pamiętam u kogo...

Praca u mnie :oops: :oops: :oops: , no i o kocie też :oops: ...a powinnam być wzorem na tym forum

Z resztą zgadzam sie z Tobą Aniu.

Rejestracja na forum nie obliguje do pokazywania swoich domów jest to tylko dobra wola forumowiczów i uszanujmy ją.

Zerknęłam z ciekawości i co ja tu czytam :o po prostu wymianę zdań na temat strony forum Galerii zdjęć, szkoda,że ta wymiana zdań zaczęła być już taka burzliwa :oops: ajć ja się nie chcę mieszać, chociaż już to zrobiłam pisząc tutaj :roll: Mi nie przeszkadza,że są tutaj prowadzone dzienniki budowy...nie mam ochoty ich czytać to nie czytam :lol: a przeglądam zdjęcia, tak jak pozostali :wink: gdybym miała założyć własną galerię to zobaczylibyście również tylko zdjęcia działki :lol: nawet nie jesteśmy na etapie budowy a na końcowych formalnościach dotyczących zakupu działki :wink: więc nie zakładam żadnego dziennika dopóty nie zacznie się dziać coś konkretnego 8)

Do DarioAS-pozwoliłam sobie okazyjnie zagłosować na dzieciaczki :wink:

pozdrawiam wszystkich :D

Zerknęłam z ciekawości i co ja tu czytam :o po prostu wymianę zdań na temat strony forum Galerii zdjęć, szkoda,że ta wymiana zdań zaczęła być już taka burzliwa :oops: ajć ja się nie chcę mieszać, chociaż już to zrobiłam pisząc tutaj :roll: Mi nie przeszkadza,że są tutaj prowadzone dzienniki budowy...nie mam ochoty ich czytać to nie czytam :lol: a przeglądam zdjęcia, tak jak pozostali :wink: gdybym miała założyć własną galerię to zobaczylibyście również tylko zdjęcia działki :lol: nawet nie jesteśmy na etapie budowy a na końcowych formalnościach dotyczących zakupu działki :wink: więc nie zakładam żadnego dziennika dopóty nie zacznie się dziać coś konkretnego 8)

Do DarioAS-pozwoliłam sobie okazyjnie zagłosować na dzieciaczki :wink:

pozdrawiam wszystkich :D

bardzo dziękuję pięknie :p :p

• 2 months później...
Zgadzam sie z Dario w 100%. Zdjecia w dziennikach pojawiają sie stopniowo, a w galeriach na pierwszych dwóch stronach (pózniej ewentualnie tylko jakies udoskonalenia czy dekoracje), a jeżeli uda sie tu nawiązać jakies znajomości i miło z kims pogadac to chyba dobrze. Ja uwielbiam odwiedzac rozne galeria nie tylko po to zeby kolor ścian podpatrzeć...oglądając zdjęcia wnętrz powoli poznajemy domownikow i chyba normalne jest to że piszemy o co raz bardziej osobistych rzeczach...Poza tym WOLNOĆ TOMKU W SWOIM WĄTKU. Każdy niech prowadzi swoją galeryjke jak chce :p