Deamos 21.02.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam, Mam okazje kupic duzo taniej kociol na ekogroszek firmy KotloStal http://www.kotlostal.com.pl/Dotychczas bardziej nastawialem sie ku kupnie kotla z podajnikiem szufladowym (wieksza bezawaryjnosc, mniejsza podatnosc na drubosc paliwa), niestety ta firma takowych nie robi a jak jest okazja, to moze warto kupic z podajnikiem slimakowym. Nigdzie w sieci nie znalazlem zadnej interesujacej mnie opinii o tej firmie, moze ktos ma jakies doswiadczenia albo bardzie zna sie na takich kotlach i sie wypowie. Mit o super kotlach z Pleszewa spowodowal wysyp firm produkujacych kotly w Pleszewie i niestety nie wszystkie zasluguja na uwage.Powierzchnia domu to niecale 150m2, nie wiem czy wystarczy kociol o mocy 19kW, czy lepiej 25kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 22.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 napewno na taką powierzchnię wystarczy Ci 19 KW.Ja na 180 m2 daję 20 KW dom dobrze ocieplony.Producenta nie znam, ale jak blisko mieszkasz, to warto do nich się wybrać i pogadać, no i serwis blisko, jakby co.Ja biorę pod uwagę:1. HEF EKO PLUS 20 KW z palnikiem stalowym.2. Tilgner 20 KW z palnikiem żeliwnym Brucera.Ten pierwszy serwis na miejscu i kocioł długo na rynku. Drugi brak serwisu na miejscu i palnik jest nowościa przez to nie sprawdzony. Jedną z zalet to możliwość spalania miału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 22.02.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Blisko nie mam bo mieszkaw w Warszawie. A jakie podajniki tych piecow?, czy moze palic mial to zalezy od palnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 22.02.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ciekawy i pouczający jest ten wątek, warto przeczytać go całego i wtedy będziesz wiedział dużo więcej, co przybliży Cię do wyboru.A tu kociołki o których piszę: HEFTilgner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 22.02.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ciekawy i pouczający jest ten wątek, warto przeczytać go całego i wtedy będziesz wiedział dużo więcej, co przybliży Cię do wyboru. A tu kociołki o których piszę: HEF Tilgner Dzieki, zagladalem do tego tematu, ale jego wielkosc i ilosc poruszanych problemow sprawily, ze jest malo czytelny, jednak biore sie za czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts