Gosia B 21.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam wszystkich, moim ogromnnym problemem jest brak zgody sasiada na podciagnięcie energii elekrtycznej ze slupa znajdujacego sie na jego polu tylko 5 mb. ZE dal mi warunki przylacza, podpisal umowe na jego wykonanie we wrzesniu 2008 r. lecz niestety na tym stanelo, probowalam uzyskac zgode od sasiada jednak na prozno, bowiem sasiad stwiedzil ze jak sie zgodzi to kiedys tam bedzie musial sam placic za wymiane transformatora, że ZE nakoloryzowal mi ze zrobi przylacze, na co sasiad ze niestety nie moze sie zgodzic bo zabraknie kjiedys jemu energii na dzialko, ktore moze kiedys wydzieli. Co w takim przypadku gdzie zadzialac aby wyjsc z tej patowej sytuacji, bez pradu ani rusz z jakimikolwiek pracami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia B 21.02.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam dzieki za odpowiedz lecz to wiem, obawiam się jak nawet wybuduje to co potem zycie bez pradu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 21.02.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 zabraknie kjiedys jemu energii na dzialko, ktore moze kiedys wydzieli a czyj to słup, sąsiada czy energetyki , jakie przyłącze chcesz robić powietrzne czy w ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 21.02.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Z tym brakiem energi to nie do końca głupie wytłumaczenie.U mnie w warunkach było zapisane że jak się da to można ze słupa obok, a jak zbyt mały przesył to należy najpierw wybudować transformator na działce nr xxx. I teraz jest tak, że kto pierwszy ten lepszy, niby z wybudowaniem transformatora to prosta sprawa, ale wiadomo jak szybko energetyka zbiera się do małoopłacalnych inwestycji. Mi się udało, sąsiedzi też nie mieli problemu. Ale kolejny sąsiad ma w planie podział pola na 20 działek i tu już nie będzie wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia B 22.02.2009 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Slup jest energetyki, stawiany ze 40 lat temu na wniosek ojca sasiada, tak sasiad sie obawia ze pewnie jak kiedys majac 2 ,5 ha ziemi bedzie miał to podzielic na dzialki to zabraknie mu mocy, to coz w takim raziem mam czekac w nisekonczonosc az sasiad bedzie mial chec podzialu pola i w razie czego jak zabraknie mu mocy to dopiero partycypowac. To jakies chore, przeziez to jakis absurd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ojoj ...U nas z prąd z słupa sąsiada .Oczywiście odrazu sie zgodził .Mam znajomego w ZE i on mówił mi ze tacy ludzie często chcą dostać trochę kasy w łapę by wydać taka zgodę ...Niestety wiele spraw kończy sie w sadzie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia B 22.02.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Pati25, niestety o tym rowniez rozmawialam, lecz sasiad nie jest zainteresowany zadoscuczynieniem, mysle ze bardziej martwi sie o sowje pole aby kiedys mial zasilanie a inni go nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia B 22.02.2009 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Tak,pytałam,pociągało by to za sobą poniesienie dość dużych nakładów oczywiście przez ZE , ZE takiego rozwiązania nie bierze pod uwagę. Może ktoś zna przepisy prawne w/w temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.02.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Tak,pytałam,pociągało by to za sobą poniesienie dość dużych nakładów oczywiście przez ZE , ZE takiego rozwiązania nie bierze pod uwagę. Może ktoś zna przepisy prawne w/w temacie ? Słuchaj moze udaj sie do jakiegoś radcy prawnego ...i walcz jak sie da ...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts