Elka62 23.02.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja sobie wymyśliłam suszarkę ukrytą pod żaluzją, obok zlewozmywaka i jestem z tego pomysłu bardzo zadowolona:) Pomimo, że mamy zmywarkę nie wyobrażam sobie życia bez suszarki... Wyobrażam sobie życie bez suszarki, ponieważ tak żyję już ponad 10 lat. Jest zmywarka i ociekacz przy zlewozmywaku. Jednak gdybym mogła dokonac zmian w kuchni - chętnie zaprojektowałabym taką ukrytą suszarkę! Właśnie - jak pisze elutek - na wiele rzeczy mytych ręcznie w ciągu dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.02.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 2-komorowy zlewozmywak ma okap z prawej strony gdzie jest takie czarne plastikowe cos z ikei za 10 zeta do ustawiania schnacych naczyn. pod okapem zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 23.02.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 W szafce nad zlewem - zdecydowanie świetne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 24.02.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Pomocy... Ja też chcę suszarkę gdzieś w szafce nad zlewem... Albo obok zlewu.Ale nie wiem, gdzie ją wcisnąć... Bo najpierw od lewej jest lodówka, potem chcę kawałek blatu, a potem zaraz okno się zaczyna nad zlewem... Jedyna opcja szafki nad zlewem to jest nad - obok zlewu, ale jakoś średnio mi to pasuje na suszarkę.Macie może jakieś inne pomysły? Poniżej schematyczny plan kuchni. http://images36.fotosik.pl/67/a010ed86fa1d8c25med.jpg http://images48.fotosik.pl/71/cd5e8d29e389f26bmed.jpg http://images38.fotosik.pl/67/c3dc452c6d049dd5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 24.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jak wstawisz zaluzje masz malo blatu roboczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 24.02.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Ja mam zmywarkę, ale i tak są rzeczy, których do niej nie wkładam, a żeby mnie nie wkurzały schnące na ociekaczu, to standardowo nad zlewem mam malutką suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 25.02.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witam a ja tak sobie pomyślałam ,że można byłoby umieścic suszarke do naczyń pod zlewem gdzies w szufladzie na takiej wysokości aby nie było zbyt nisko do wkładania i wyjmwania naczyń ,szuflada mogłaby mieć przewiewne dno i być dość głęboka ,to tylko mój pomysł nie wiem czy by się to sprawdziło ,ja też mam problem z umiejscowieniem suszarki mam zlew przy oknie ,a jedyne miejsce na suszarke to obok okna jakoś wydaje mi się ,ze może mi to sprawiać trudność z korzystania tej suszarki ,suszarka w szufladzie dla mnie byłaby alternatywą poniewaz nie będe miec zmywarki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.02.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witam a ja tak sobie pomyślałam ,że można byłoby umieścic suszarke do naczyń pod zlewem gdzies w szufladzie Już sobie wyobrażam wodę wychlapująca się z dna suszarki podczas zbyt gwałtownego otwarcia, albo przewracające się rzeczy. Juz o tym nie wspomnę, że pod zlewem to najczęściej syfon jest, więc nie wiem gdzie tam miejsce na suszarkę. No i jak się stoi przy zlewie to sie nie da za bardzo jednocześnie do niego sięgać i mieć otwartej szuflady pod zlewem. Mnie ta koncepcja nie pasi, ale jak nie masz innej możliwości to kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mck2 25.02.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Osobiście zamieniłabym miejsce zlewu ze zmywarką wówczas nad zlewem byłaby szafka na talerze. Możesz pokombinować i spróbować zamienić słupki Gdyby nie te okna wstawiłabym narożny zlew do tego narożna pólka na naczynia. Osobiście nie podobają mi się takie słupki kuchenek z mikrofalówkami i innymi "gadżetami" więc z tego bym zrezygnowała, ale to twoja kuchnia ... tak tak... ta palma ma za sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.02.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 http://images36.fotosik.pl/67/a010ed86fa1d8c25med.jpg Jakim cudem masz pod zlewem szuflady, gdzie sie zmiesci komora i syfon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.02.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Są specjalne szuflady z wycięciami - widziałam w studiach kuchennych - super rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 25.02.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 w Ikei to normalne, ze szuflada jest pod zlewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Są specjalne szuflady z wycięciami - widziałam w studiach kuchennych - super rozwiązanie To oznacza, że ta szuflada tak naprawdę podzielona jest na dwie części leżące po obu stronach syfonu, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 25.02.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 odnosnie suszarki w szufladzie napisałam ,że jest to sprawdzony pomysł na suszarke w szufladzie ale można się nad tym zastanowić ja mam problem z umiejscowieniem suszarki więc kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.02.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja mam zlew 2 komory w szafce 80 i syfon mi zajmuje 2/3 szafki na wysokosc, wiec jakos nie moge sobie wyobrazic tych szuflad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 25.02.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Izabela Wawrzeń - niezły pomysł z szufladą, ale potem niewygodnie jednocześnie myć gary i je od razu wstawiać do szuflady pod zlewem... mck2, zamienić słupków nie mogę za bardzo, bo mi się ciąg poplącze. Teraz mam wyjmowanie z lodówki - mycie, gotowanie / pieczenie przerywane blatami roboczymi. Nie mogę zmienić piekarnika ze zlewem, bo będą mi się firanki hajcować. Jak zrezygnuję ze słupka z piekarnikiem, to i tak to nic nie da... Szuflady pod zlewem są przypadkowo, tak mi się wstawiło. Chcę mieć szuflady gdzie się da... A pod zlewem nie sprawdzałam, czy się da... Dobrym rozwiązaniem wydaje się być wisząca szafka nad zmywarką, ale nie otwierana standardowo, ale żaluzja albo do góry, żeby nie zahaczać głową podczas odkładania naczyń... Natomiast wolałabym nie zamieniać zlewu ze zmywarką, bo: - będzie za dużo blatu przy oknie, a zlew w kącie - nie będzie blatu przy lodówce potrzebnego do wyjmowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agcho 25.02.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam! Szukam taniej szafki zamykanej żaluzją, najlepiej takiej, żeby mogła się schować suszarka do naczyń. Widziałam dzisiaj fajną (wys.120cm na 60 cm szer), ale... kosztowała 960 zł. Czy wiecie, gdzie można coś takiego nabyć, po rozsądnej cenie, bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.02.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam! Szukam taniej szafki zamykanej żaluzją, najlepiej takiej, żeby mogła się schować suszarka do naczyń. Widziałam dzisiaj fajną (wys.120cm na 60 cm szer), ale... kosztowała 960 zł. Czy wiecie, gdzie można coś takiego nabyć, po rozsądnej cenie, bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam Obawiam sie, ze taniej nie dostaniesz, rozumie ze ta cena jest juz razem z suszarka. Zaluzja jest bardzo droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agcho 26.02.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No niestety, to sama "skrzynka" + żaluzja, pusta w środku Choć zdaję sobie sprawę, że taka suszarka, to chyba nie powali mnie ceną Liczyłam, że może w jakimś sklepie internetowym kupiłabym taniej, niż w sklepie stacjonarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.02.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No niestety, to sama "skrzynka" + żaluzja, pusta w środku Choć zdaję sobie sprawę, że taka suszarka, to chyba nie powali mnie ceną Liczyłam, że może w jakimś sklepie internetowym kupiłabym taniej, niż w sklepie stacjonarnym Zeby zrobic taka zaluzje to trzeba kupic duzo elementow i sklada sie ja z pojedynczych paseczkow, elementy do skladania nie sa tanie, a i sama robota jest bardzo pracochlonna. Metr kw takiej zaluzji to koszt 690 zl w sklepie meblowym, do tego skrzynka (podwojny tyl, w ktorym zaluzja musi sie schowac) i suszarka, chromowa drozsza, biala tansza (bialej nie polecam, bo sie obtrzaskuje). Zaluzja 120x60 to koszt 500 zl (sama zaluzja), jest droga, a to jest tylko plastik, wiec ja bym tyle za to nie dala ale ludzie kupuja i to czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts