Anuleek 26.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja zlikwidowałam suszarkę do naczyń bo wiecznie stały na niej naczynia i ten widok mnie drażnił. Teraz od razu po umyciu wycieram i chowamnaczynia do szfki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agcho 27.02.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 [ Zeby zrobic taka zaluzje to trzeba kupic duzo elementow i sklada sie ja z pojedynczych paseczkow, elementy do skladania nie sa tanie, a i sama robota jest bardzo pracochlonna. Metr kw takiej zaluzji to koszt 690 zl w sklepie meblowym, do tego skrzynka (podwojny tyl, w ktorym zaluzja musi sie schowac) i suszarka, chromowa drozsza, biala tansza (bialej nie polecam, bo sie obtrzaskuje). Zaluzja 120x60 to koszt 500 zl (sama zaluzja), jest droga, a to jest tylko plastik, wiec ja bym tyle za to nie dala ale ludzie kupuja i to czesto. Dzięki za odp. Wychodzi na to, że ta w sklepie nie była taka droga a robić w takim razie nie opłaca się wcale. Buuu nie bedzie żaluzyjki... No to w takim razie muszę schować suszarkę w szafce nad zlewem. Czy te szafki zawsze są bez dna, tzn. z podstawką z ociekarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.02.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Szafka z ociekarka powinna nie miec dna tylko tacke na wode w szynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 02.03.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 witam ja też mam problem z umiejscowieniem suszarki mam zlew przy oknie ,a jedyne miejsce na suszarke to obok okna jakoś wydaje mi się ,ze może mi to sprawiać trudność z korzystania tej suszarki ,suszarka w szufladzie dla mnie byłaby alternatywą poniewaz nie będe miec zmywarki pozdrawiam Mam podobny układ i pomyślałam, że może ktoś tu wycudował jak to sprytnie rozwiązać mi już nic sensownego nie przychodzi do głowy - ociekacz chcę ukryć, ponieważ akurat ten fragment kuchni będzie widoczny z dużego pokoju zwanego również salonem - ociekacz nie może być nad zlewem, bo jest tam okno - ociekacz nie może być w drugiej komorze zlewu, bo o ile rzeczywiście to ukrywa suszące się naczynia, to niestety jest mało higieniczne - ociekacz nie może być w słupku obok, bo nie ma 'obok' - zlew jest w wykuszu - ociekacz nie może być w szufladzie, ponieważ o ile szufladę można zrobić jako boczne 'cargo', co żeby nie wbijała się w brzuch zmywającego, to sorry, ale mokre rzeczy w zamkniętych szafkach? smelly stuff... - ociekacz musi być, ponieważ zdecydowanie nie będzie zmywarki i ja Proszę Państwa nie wiem w związku z tym biorę pod uwagę wariant: zróbmy z tego zaletę i niech stoi taka suszarka, która na pierwszy rzut oka nie będzie przypominała suszarki, niech będzie jednym z tych nowoczesnych wariacji na temat urządzeń i przyborów kuchennych.... ale za nic nie mogę żadnego cuda w tym klimacie znaleźć designarskie miski dla kota, fantastyczne ekspresy do kawy - proszę bardzo. a suszarki niet. jakby się komuś w oczy rzuciła wdzięczna będę niezmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielona121 03.03.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 http://fhueuropa.republika.pl/images/suszarka.nacz.ae762a0.jpg http://www.1002.pl/files/omega2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka28 03.03.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ja mam schowana suszarkę w szawce nad zlewozmywakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 03.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 najbardziej podoba mi się ta: (ale też nie podoba mi się jakoś bardzo http://www.trenddecor.pl/p/pl/741/chefn+-+suszarka+do+naczyn.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 03.03.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 link do sklepu, bo fotka coś nie działa: http://www.trenddecor.pl/p/pl/741/chefn+-+suszarka+do+naczyn.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 03.03.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 link do sklepu, bo fotka coś nie działa: http://www.trenddecor.pl/p/pl/741/chefn+-+suszarka+do+naczyn.html takie maleństwo i 400 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agcho 03.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 fakt, designerska ale prawie 4 stówki, to przesada cholera, no ale teraz to już żadna nie będzie mi się podobać oglądałam dzisiaj zlewozmywaki. chciałabym mieć półtorej komory z ociekaczem, dodam, że najlepiej tani i z kompozytu, czy jak to się nazywa jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby mimo zmywarki nie mieć tego ociekacza, choćby najmniejszego, po to żeby postawić płyn, gąbeczkę, no bo gdzie to trzymać ach no i jeszcze zwykle tam lądują moje ostrużyny z ziemniaków taki podręczny blacik, żeby nie zabrudzić blatu szafki, no bo ze zlewu łatwo spłukać. czy tylko ja tak mam? no bo najtaniej to byłoby kupić zlew okrągły bez ociekarki, ale jakoś mi nie leży... co myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 03.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 oglądałam dzisiaj zlewozmywaki. chciałabym mieć półtorej komory z ociekaczem, dodam, że najlepiej tani i z kompozytu, czy jak to się nazywa jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby mimo zmywarki nie mieć tego ociekacza, choćby najmniejszego, po to żeby postawić płyn, gąbeczkę, no bo gdzie to trzymać ach no i jeszcze zwykle tam lądują moje ostrużyny z ziemniaków taki podręczny blacik, żeby nie zabrudzić blatu szafki, no bo ze zlewu łatwo spłukać. czy tylko ja tak mam? no bo najtaniej to byłoby kupić zlew okrągły bez ociekarki, ale jakoś mi nie leży... co myślicie?? Da się żyć bez Płyn na blacie obok zlewu (lub dozownik w blacie), gąbeczka w zlewie, a ziemniaki strugać od razu nad koszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agcho 03.03.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 no właśnie, głupie przyzwyczajenia thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 03.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ja mam małą suszarkę. Na razie stoi na blacie obok zlewu, ale nadaje się do powieszenia na ścianie i chyba trzeba będzie to zrobić. http://images47.fotosik.pl/75/34e0829e68b8ce83med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 03.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Wydaje mi sie, ze byłoby ci wygodniej Sylwia1667 jak byś ją powiesiła, więcej miejsca na blacie . Ja też trzymam gąbkę w zlewie a płyn obok - w niczym to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 04.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Anetka, tak jak napisałam trzeba będzie tak zrobić, ale na chwilę obecną mam masę takich niby drobiazgów do zrobienia, że nie wiadomo za co najpierw się wsiąść a to sznurki i regały w kotłowni, a to wieszaki na kubki w kuchni, oświetlenie pod szafkami, w szafach itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.03.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Sylwia1667 mam identyczna suszarke jak Ty ale jakis miesiac temu schowalam ja do szafki. Na sztucce mam metalowy kubek z dziurkami i podstawkiem, a miski i deski odkladam do komory zlewozmywakowej.Suszarke schowalam, bo niewygodnie jak dla mnie na niej sie ukladalo naczynia i musialam uwazac zeby bokami na blat nie kapalo. Do tego tacka z ociekarki zrobila sie po kilku msc brzydka zasniedziala mimo, ze codziennie ja wycieralam wieczorem dio sucha. Wiec z tym powieszeniem na scianie sie zastanow, bo jak juz nawiercisz w plytkach dziury to bedzie musiala tam wisiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 04.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dzięki za sugestie, może faktycznie się lepiej wstrzymać z wierceniem niż później żałować, tym bardziej, że mam co robić. Inna sprawa, że kupiłam sobie taką małą suszarkę, bo zamierzam korzystać z niej okazjonalnie a do codziennego mycia włączać zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 04.03.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 takie maleństwo i 400 zł? dokładnie, cena jest nieco wywindowana swoją drogą, jak widać w urządzaniu wnętrz jest to jakiś mały dylemat, nie bardziej banalny niż inne 'drobiazgi', a jednak jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby jakieś pismo branżowe czy w ogóle architekci się nad tym pochylili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia25 05.03.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Odkąd mam zmywarkę, nie muszę martwić się o mokre talerze. Wyjmuję je dopiero wtedy gdy całkowicie wyschną. Ale suszarkę też mam w szafce nad zlewem (który nadaje się do wyrzucenia!! ). Przydaje się, gdy na szybko myję jakiś kubek bądź talerz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 06.03.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam! Szukam taniej szafki zamykanej żaluzją, najlepiej takiej, żeby mogła się schować suszarka do naczyń. Widziałam dzisiaj fajną (wys.120cm na 60 cm szer), ale... kosztowała 960 zł. Czy wiecie, gdzie można coś takiego nabyć, po rozsądnej cenie, bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam Niedawno pytałam u nas (Tarnów) w firmie sprzedającej akcesoria do mebli i pan powiedział mi, że żaluzja do szafki (komplet) 90 wys na 60 szer kosztowałby ok 250 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts