JACUŚ1719504074 22.02.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam.Właśnie się zastanawiam z jakiego materiału wykonac podbitkę.Co wybrac pcv czy drzewo, jeżeli pcv to jakiej firmy.Bardzo prosze o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 22.02.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam. Właśnie się zastanawiam z jakiego materiału wykonac podbitkę. Co wybrac pcv czy drzwo, jeżeli pcv to jakiej firmy. Bardzo prosze o poradę. Zdecydowanie polecam drewno impregnowane i pomalować czymś dobrym typu Tikurilla nie Drewnochron. W jednym starym domu mam podbitkę brązowa PCV i mimo że nie ma bezpośredniego słońca to poblakła plamami w brzydki sposób, może teraz są jakieś lepsze materiały i barwniki moja jest sprzed 10 lat. Drewno jak dobre i pomalowane dobrym środkiem nawet jak się zmieni to wygląda naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 22.02.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 tylko drewniana jak dla mnie resztę opisał kolega pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 22.02.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Jak najbardziej drewniana...jednak moim zdaniem dobrze zastanowić się czy powinna być sosnowa, z jakiego drewna wykonujecie podbitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.02.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 to zależy od dachu, jeśli koperta czterospadowa z dostępem z małej kilkustopniowej drabinki to może być drewno, jeśli dwuspad wysoki na 8-9m w najwyższym miejscu lub inny z kiepskim dojściem to PCV, montujesz i na długi czas zapominasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 22.02.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 22.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Jak najbardziej drewniana...jednak moim zdaniem dobrze zastanowić się czy powinna być sosnowa, z jakiego drewna wykonujecie podbitki? Myślę że dobrze ciśnieniowo zaimpregnowana sosna jest OK, ale to zależy ile tej podbitki jest, jak mało to można się pokusić o coś lepszego, np olcha jak na płoty albo dąb na maxa. Znajomi mają 6 lat dobrą sosnę impregnowaną + malowanie dwukrotnie Tikurillą i nic się nie dzieje. Wszystko pod warunkiem że dach jest Ok i nigdzie nie cieknie, podcieka itd itp. bo wtedy to tylko PCV lub heban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 22.02.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ja mam podbitkę z PCV i jestem bardzo zadowolony. O podbitce PCV było wiele razy np tu:http://forum.muratordom.pl/podsufitka-winylowa-boryszew,t102044.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.02.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 to zależy od dachu, jeśli koperta czterospadowa z dostępem z małej kilkustopniowej drabinki to może być drewno, jeśli dwuspad wysoki na 8-9m w najwyższym miejscu lub inny z kiepskim dojściem to PCV, montujesz i na długi czas zapominasz dokladnie popatrz po domach na STARYCH osiedlach, obejrzyj sobie drewniane podbitki, które powinny być dawno pomalowane i zapytaj sam siebie - czy twój dach zdołasz pomalować sam czy będziesz (i będziesz miał ochotę) brał firmę. JA mam dwuspadowy i pcv z powodów podanych wyżej. trzeba się dobrze przyglądać, czy drewno, czy plastik. jeżeli nawet podróba to bezobsługowa Mam taką twardszą, właściwie jak panele a nie typowa podbitka, wykonawca klął a ja się ciesze, bo i haczyk można wkręcić i nic się nie paczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 22.02.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Zacytuje : ''A ja mam podbitkę z PCV i jestem bardzo zadowolony.'' To chcialem napisac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.02.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 to zależy od dachu, jeśli koperta czterospadowa z dostępem z małej kilkustopniowej drabinki to może być drewno, jeśli dwuspad wysoki na 8-9m w najwyższym miejscu lub inny z kiepskim dojściem to PCV, montujesz i na długi czas zapominasz dokladnie popatrz po domach na STARYCH osiedlach, obejrzyj sobie drewniane podbitki, które powinny być dawno pomalowane i zapytaj sam siebie - czy twój dach zdołasz pomalować sam czy będziesz (i będziesz miał ochotę) brał firmę. JA mam dwuspadowy i pcv z powodów podanych wyżej. trzeba się dobrze przyglądać, czy drewno, czy plastik. jeżeli nawet podróba to bezobsługowa Mam taką twardszą, właściwie jak panele a nie typowa podbitka, wykonawca klął a ja się ciesze, bo i haczyk można wkręcić i nic się nie paczy.. Tak jak u Ciebie Zwyciężyły względy leniowo-praktyczne - PCV jest bezobsługowe. I tyle pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 22.02.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 a co myślicie o podbitce z blachy takiej powlekanej jak na dachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 22.02.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ile można zapłacić za montaż podbitki PCV? mój dach jest dość dużo wysunięty na zewnątrz bo ok 130cm, dach dwuspadowy (dokładnie 2 dachy dwuspadowe jeden wyżej, drugi niżej i 2 lukarny). Mam narazie ofertę 50zł/mb oczywiście ze stelażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ile można zapłacić za montaż podbitki PCV? mój dach jest dość dużo wysunięty na zewnątrz bo ok 130cm, dach dwuspadowy (dokładnie 2 dachy dwuspadowe jeden wyżej, drugi niżej i 2 lukarny). Mam narazie ofertę 50zł/mb oczywiście ze stelażem W zeszłym roku płaciłem 40 zł/m2 podbitki bez względu na to czy okap 50 cm, czy też czasami 1,5 m czy podbitka pod tarasem prawie 4x4 m. Stelaż drewniany z łat, solidny taki jak pod GK. Ewentualnie foty w dzienniku. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 22.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Mam Gamrata ciemny dąb i jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 23.02.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Mam Gamrata ciemny dąb i jest bardzo ładny. Ja też będe robił Gamrata, tylko te drewnopodobne są laminowane i boje się że po czasie będzie się laminat odklejał. Powiedz ile czasu ją masz i czy nic się z nią nie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 23.02.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Mam Gamrata ciemny dąb i jest bardzo ładny. Ja też będe robił Gamrata, tylko te drewnopodobne są laminowane i boje się że po czasie będzie się laminat odklejał. Powiedz ile czasu ją masz i czy nic się z nią nie dzieje? Mam niecały rok , ale na drewno bym nie zamienił.Jakość pewnie wyjdzie po min.10 latach. Ludzie jak przejeżdżają ulicą i czasami zaczepiają , to pytają jakie to drewno i czym konserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 23.02.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Postanowiłem zaryzykować i kupuje Gamrat w kolorze machoń. Wynegocjowałem cenę 26zł/mkw w kolorze machoń czy ktoś wie gdzie kupić taniej i czy da się taniej? (cena katalogowa 37,95zł/mkw, dostałem ok 32% rabatu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 23.02.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dobra cena. Może taniej będzie u producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 23.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dobra cena. Może taniej będzie u producenta? U producenta najdrożej ponieważ wtedy liczą po cenie katalogowej a składy budowlane i hurtownie mają dużo taniej i w hurtowni za tyle udało mi się wynegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts