hojnorek 19.05.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Czy można taką matę podłączyć na zwykły włącznik ? teoretycznie tak (zdaje sie że Twoja mata ma w okolicy 100-200W) Czy jest jakieś ograniczenie (np nie może być właczone dłużej niż 5 min ?) ograniczenie jest na temp Jaką maksymalną temperaturę może osiągnąć podłoga gdybym np zapomniał wyłączyć maty przez noc (mata 160W/m2) - czy mata może ulec uszkodzeniu bez regulatora ? nie wiem jaką temp ale z pewnością w pewnym momencie uszkodzi się mata albo kafle. jeśli już koniecznie chcesz na włącznik to może taki z "timerem" żeby się sam wyłaczył np po 15 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Podbiję temat, bo stał sie dla mnie baardzo aktualnya dokładnie planujemy elektryczną podłogówkę akumulacyjnąszukam sensownego producenta kabli i całej resztyna allegro odkryliśmy firmę intoceny interesujące, a jak z jakością?Podzielcie się uwagami proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris48 14.10.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ja kupiłem kable do ogrzewania akumulacyjnego w firmie Avi w Łodzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 15.10.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 i ?użytkujesz już? to był dobry wybór?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 15.10.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 mam jeszcze jedno pytaniew której wylewce dać zbrojenie?pod kablami czy nad kablami grzejnymiPILNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 16.10.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Jako zbrojenie przeciwskurczowe to trzeba dac wlokna polipropylenowe. Siatka moze sluzyc jako mocowanie do kabli ale pozniej trzeba uwazac przy wylewkach. Jesli juz to raczej nie dawaj od gory bo jak beda chodzic to Ci poprzecinaja kable. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu2606xyz 13.02.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Poczytałem sobie Wasze mądre przemyślenia i... dalej głupi jestem. Planuję budowę kanadyjczyka o powierzchni koło 130 m2. Parter z użytkowym poddaszem. Niestety, tam, gdzie kupuję działkę, konie fujarami wodę chlipią i nikt o gazie nie słyszał. Do tego, najtańsza firma budująca te domy pod klucz oferuje w standardzie instalacje elektryczną i grzejniki konwektorowe - cokolwiek to znaczy.Wniosek: albo idę na wojnę z firmą i rezygnuję z ich ogrzewania, montując gaz i baniak na podwórzu, albo przyjmuję ofertę i co dalej?Widmo bankructwa z powodu kosztów ogrzewania jest mi wyjątkowo ohydne.Co prawda montują jeszcze kominek z kanałami powietrznymi (co to jest też nie wiem), ale pracujemy z żoną w wyjątkowo dziwnych godzinach i nie damy rady palić codziennie. A dzieci raczej nie powinny mieć sopli wiszących z nosa - podobno to niezdrowe...W opcji coś piszą o elektrycznej podłogówce - może to ma sens?Wiem, że pytania zadaję naiwne, ale naprawdę zielony jestem w temacie. Człowieka konstrukcyjnie znam w detalach i naprawić czasem potrafię, ale ogrzewanie nie budzi we mnie erupcji wiedzy.Pomóżcie, jeśli łaska, szybko - bo niedługo muszę podjąć decyzję o wyborze, a dom naprawdę ładny i tani w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dianakk 26.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 "System elektrycznego ogrzewania podłogowego Comfort Heat zapewnia efektywne ogrzewanie pokojowe zarówno w domu, biurze, fabryce, halach sportowych, jak i wszędzie tam gdzie potrzebne jest komfortowe ciepło. Ogrzewanie podłogowe może być zainstalowane zarówno jako główny, jak i dodatkowy system ogrzewania. Do sterowania takim systemem została opracowana szeroka gama termostatów elektronicznych. Termostaty są wyposażone w czujniki podłogowe lub(i) czujniki temperatury powietrza, dzięki czemu mogą sterować całym bądź tylko dodatkowym systemem ogrzewania. Czujniki temperatury powietrza stosowane są w przypadku, gdy dany system grzewczy funkcjonuje jako główne i jedyne źródło ogrzewania pomieszczenia. Czujniki podłogowe są umieszczane w podłodze jako element ogrzewania uzupełniającego, aby utrzymać odpowiednią temperaturę podłogi. Wybierając odpowiednio dopasowany termostat można osiągnąć nie tylko komfort ciepła, ale również zaoszczędzić.Termostat C510T firmy Comfort Heat posiada funkcje programowania w trybie 5 dni + weekend lub dla każdego dnia indywidualnie." źródło: http://www.comfort-heat.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miirs 20.02.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 A znacie jakiś fajny sklep, co mają takie elementy do ogrzewania elektrycznego ? Byłbym wdzięczny bo jestem tu nowy a za bardzo sie nie orientuje co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 20.02.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Poczytałem sobie Wasze mądre przemyślenia i... dalej głupi jestem. Planuję budowę kanadyjczyka o powierzchni koło 130 m2. Parter z użytkowym poddaszem. Niestety, tam, gdzie kupuję działkę, konie fujarami wodę chlipią i nikt o gazie nie słyszał. Do tego, najtańsza firma budująca te domy pod klucz oferuje w standardzie instalacje elektryczną i grzejniki konwektorowe - cokolwiek to znaczy.Wniosek: albo idę na wojnę z firmą i rezygnuję z ich ogrzewania, montując gaz i baniak na podwórzu, albo przyjmuję ofertę i co dalej? Widmo bankructwa z powodu kosztów ogrzewania jest mi wyjątkowo ohydne. Co prawda montują jeszcze kominek z kanałami powietrznymi (co to jest też nie wiem), ale pracujemy z żoną w wyjątkowo dziwnych godzinach i nie damy rady palić codziennie. A dzieci raczej nie powinny mieć sopli wiszących z nosa - podobno to niezdrowe... W opcji coś piszą o elektrycznej podłogówce - może to ma sens? Wiem, że pytania zadaję naiwne, ale naprawdę zielony jestem w temacie. Człowieka konstrukcyjnie znam w detalach i naprawić czasem potrafię, ale ogrzewanie nie budzi we mnie erupcji wiedzy. Pomóżcie, jeśli łaska, szybko - bo niedługo muszę podjąć decyzję o wyborze, a dom naprawdę ładny i tani w wykonaniu. Wiele odpowiedzi na te pytania bedziesz miał po wykonaniu dokładnych i rzetelnych obliczeń ozc, one są podstawą do dalszego wyboru systemu grzewczego, a takze wariantów ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz siekier 11.03.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Znajomy chce kupić mieszkanie w kamienicy ( 50m2) , gdzie nie ma instalacji c.o, a jedynie piece kaflowe, pytał mnie o jak najekonomiczniejszy rodzaj ogrzewania elektrycznego, zasugerowałem mu elektryczne podłogowe, ale dokładnie sie nie znam, próbuje przeanalizować mu różne warianty i policzyć jak to wyjdzie, macie jakieś sugestie i propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts