Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wneka z regipsow

Recommended Posts

nowy tutaj jestem wiec na poczatek chcialem zapytac czy moge( i jak) przgladac grupe korzystajac z wyszukiwarki grup zamonowanej w operze, troche sprawniejsze mi sie to wydaje, ale do rzeczy:

1. robie podwieszany sufit z gk i zastanawiam sie czy przestrzen zostawic pusta czy moze umiescic tam styropian ktory mi zostal po innej pracy albo welne min.- pomieszczenie byloby bardziej docieplnone, ale obawiam sie wilgoci-klimat uk;-)

2. w sypialni robie scianke gk z wnekami w ktorych bedzie oswietlenie led - ten sam problem- czy zostawic :

a. puste,ale szczelne,

b. umiescic styro lub welne,

c. zostawic w niewidocznych miejscach otwory wentylacyjne,

scianka ta bedzie osadzona na sciane zew. wiec nie chce problemu ze skraplaniem sie wilgoci w naroznikach lub z grzybem(uk)

czekam na tresciwe podpowiedzi;-) foto zamieszcze jak skoncze

jarek

Na wyspach często stosuje się specjalną płyte regipsową z dodatkowym ociepleniem a potem dybluje sie kołkami albo plastikowymi lub metalowymi które są lepsze,wate możesz spokojnie położyć lecz zastosuj folie,pozdrawiam

kolkowana plyta :o pierwsze slysze, chyba, ze faktycznie to jakas specjalna plyta, te nie specjalne klei sie.

Tak,płyta jest identyczna jak standartowa lecz zdodatkiem warstwy gr.5cm izolacji z pianki polimerowej ,całość zgrzana fabrycznie.Płyte montujesz na ściane /nie otynkowaną/dyblami,potem szpachlujesz :lol:

nie dyblowalem plyt zespolonych zawsze je kleilem do scian ale teraz juz nie bede :D

dzieki serdeczne za wazne info wychodzi na to, ze ciagle popelnialem powazny blad wykonawczy.