123123jarek 22.02.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 nowy tutaj jestem wiec na poczatek chcialem zapytac czy moge( i jak) przgladac grupe korzystajac z wyszukiwarki grup zamonowanej w operze, troche sprawniejsze mi sie to wydaje, ale do rzeczy: 1. robie podwieszany sufit z gk i zastanawiam sie czy przestrzen zostawic pusta czy moze umiescic tam styropian ktory mi zostal po innej pracy albo welne min.- pomieszczenie byloby bardziej docieplnone, ale obawiam sie wilgoci-klimat uk;-) 2. w sypialni robie scianke gk z wnekami w ktorych bedzie oswietlenie led - ten sam problem- czy zostawic : a. puste,ale szczelne, b. umiescic styro lub welne, c. zostawic w niewidocznych miejscach otwory wentylacyjne, scianka ta bedzie osadzona na sciane zew. wiec nie chce problemu ze skraplaniem sie wilgoci w naroznikach lub z grzybem(uk) czekam na tresciwe podpowiedzi;-) foto zamieszcze jak skoncze jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 22.02.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Co masz na myśli pisząc klimat wilgotny/uk/ma to znaczyć że mieszkasz w Anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 22.02.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 koniecznie przy stosowaniu oswietlenia musi byc styropian jako izolator wszelkie zabudowy tak jak scianki i sufity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123123jarek 22.02.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Co masz na myśli pisząc klimat wilgotny/uk/ma to znaczyć że mieszkasz w Anglii? tak, duza wilgotnosc pow. i tzw. zimne miejsca w domu daja mi do myslenia i jeszcze nie wiem ktora opcje wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123123jarek 22.02.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 koniecznie przy stosowaniu oswietlenia musi byc styropian jako izolator wszelkie zabudowy tak jak scianki i sufity. ...ale ja powaznie pytam....nie robilem tego wczesniej a podobno nie bardzo jest dawac takie materialy od wewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 22.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Na wyspach często stosuje się specjalną płyte regipsową z dodatkowym ociepleniem a potem dybluje sie kołkami albo plastikowymi lub metalowymi które są lepsze,wate możesz spokojnie położyć lecz zastosuj folie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Na wyspach często stosuje się specjalną płyte regipsową z dodatkowym ociepleniem a potem dybluje sie kołkami albo plastikowymi lub metalowymi które są lepsze,wate możesz spokojnie położyć lecz zastosuj folie,pozdrawiam kolkowana plyta pierwsze slysze, chyba, ze faktycznie to jakas specjalna plyta, te nie specjalne klei sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 23.02.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tak,płyta jest identyczna jak standartowa lecz zdodatkiem warstwy gr.5cm izolacji z pianki polimerowej ,całość zgrzana fabrycznie.Płyte montujesz na ściane /nie otynkowaną/dyblami,potem szpachlujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tak,płyta jest identyczna jak standartowa lecz zdodatkiem warstwy gr.5cm izolacji z pianki polimerowej ,całość zgrzana fabrycznie.Płyte montujesz na ściane /nie otynkowaną/dyblami,potem szpachlujesz nie dyblowalem plyt zespolonych zawsze je kleilem do scian ale teraz juz nie bede dzieki serdeczne za wazne info wychodzi na to, ze ciagle popelnialem powazny blad wykonawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts