NzT3 22.02.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witamto mój pierwszy post na tym forum, temat budownictwa na razie mnie nie dotyczy bo mieszkam z rodzicami, ale postanowiłem wreszcie coś zrobić Więc takłazienka duża nie jest, ma kilkanaście latek minimum, nie jestem dokładnie w stanie tego określićAle biega o to, że badziewnie została wykonana, o krzywo położonych kafelkach na podłodze mówić nie będę na razieSedno jest takie, że z rok już wybadałem, że kafelki się nie trzymaja "ściany"I odladaja po trochu, dzis "zdemontowalem" ich kilka-kilkanascie, pod tymi kafelkami jest 5cm betonu, tak, nie mylicie sie, betonu, na tym sie te kafelki trzymaja, tuż pod betonem sa juz normalnie cegielkiBiega mi o to co powinienem zrobic?Zastanawiam sie nad rozwaleniem wszystkich tych kafelkow w kosmos, lacznie z tym betonem Tylko teraz pytanie, bo zawsze podobaly mi sie domki ala magazyny czy cos w tym stylu, mianowicie, ze masz pokoj czy cos i widac cegly(brak farby)-chyba domyslacie sie o co mi chodzi:)I tak jakbym zerwal te kafelki z tym gruzem, to czy jest moze jakas farba czy cos ktorą moglbym pomalowac te cegly na jakis kolorek(cegly sa biale) albo pomalowac jakas zwykla farba i potem jakims specyfikiem aby woda nie mogla nic zrobic z ta farba i ceglami zlegoBo tez jest tak ze nie mam kabiny prysznicowej, tylko w calej lazience te kafelki i bez kabiny nic Niestety teraz totalnie jestem bez kasy, ale cos chcialbym z tym zrobicDalo by rade cos z ta farba czy cos?Czy powinienem kupic kafelki jakos tanio?Lazienka ma ~2x2mA jak kafelki to czy to odrazu klejem posmarowac i walnac na gołą cegle? jestem laikiem, doradzcie, za co bede bardzo wdzieczny:) Jeżeli nie ten dzial to oswieccie moderatorzy/uzytkownicy gdzie powinienem zamiescic ten temat, albo przeniesc go jak mozna, nie moglem znaleźć gdzie to umiescic a naprawde intensywnie szukalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.02.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ja bym wyrzucił wszystko do gołej cegły, wyrównał ścianę tynkiem i normalnie położył płytki na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NzT3 22.02.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 sciana jakies 16m2 ma ile by to wyszlo cenowo okolo? tak na oko i w duzym przyblizeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.02.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NzT3 22.02.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 no olac, dzieki za rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.02.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jeśli to rzeczywiście jest beton to mam uzasadnione podstawy, że nie dasz go rady usunąć w taki sposób, aby to co zostanie można było w ładny sposób wyeksponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts