coulignon 23.02.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 wiata czy altana z punktu widzenia PB to jeden czort. Proponowałem ołtarzyk bo "miejsca kultu religijnego" nadzór budowlny nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 23.02.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 couliAleś uparty,jest wiata jest altana,ale czort jest jeden.Co do kultu to na 1000%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 23.02.2009 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Chciałbym tylko wyjaśnić, że moje pytanie wynikało z oferty producenta wiat, jaką otrzymałem wczoraj. Niestety, nie dostałem zbyt wiele czasu do namysłu, a nie chciałem zostać z bezwartościową kupą złomu na podjeździe. Tak czy inaczej, byłem dzisiaj w starostwie i jedyna jednoznaczna odpowiedź jaką otrzymałem na dręczące mnie wątpliwości, to zgłosić chęć zbudowania wiaty i czekać na odpowiedź. Oferta już nieaktualna, więc spokojnie zaczekam na decyzję urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 06.04.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ponowię pytanie, czy wiata/altana (pod samochód ) może zbliżyć się do granicy działki (przylegając do ściany domu) na odległość bliższą niż 3 m? Jakie warunki muszą być wtedy spełnione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.05.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Podciągam Mój sąsiad zakumunikował mi własnie, że bedzie stawiał wiate na samochód obok swojego garażu, jednak bedzie ona praktycznie w granicy naszych działek Pytałem swojego kierbuda i mówi, że tak można tylko wode z dachu musi zagospodarować na swojej działce. Szczerze mówiąc to mi też coś takiego chodzi po głowie (wiata, a z tyłu drewutnia). Mój dom od drugiego sąsiada oddalony jest o 5m, wieć jeżeli postawie wiate o szerokości 3,5m to zostanie jeszcze 1,5 m. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 27.05.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 W lipcu wchodzą nowe przepisy"Łatwiej także będzie usytuować na działce budynek gospodarczy lub garaż o długości mniejszej niż 5,5m i wysokości mniejszej niż 3m ponieważ przepisy zezwalają na wybudowanie budynku bezpośrednio przy granicy z sąsiednią działką budowlaną lub w odległości nie mniejszej niż 1,5m ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych."http://www.archon.pl/nowelizacja+_przepisow/419,art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts