aanet 22.02.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam, W dużym pokoju mam belki stropowe które chciałam obudowac drewnem a pomiedzy nimi ułozyc płyty kartonowo-gipsowe. Ale tutaj powstał problem poniewaz dowiedziałam się iż podczas chodzenia na poddaszu łączenia na tych płytach moga pękać ponieważ podłoga pracuje. W zwiazku z tym mam pytanie co moge położyć zamiast tych płyt, ale coś co bedę mogła pomalować farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.02.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam, W dużym pokoju mam belki stropowe które chciałam obudowac drewnem a pomiedzy nimi ułozyc płyty kartonowo-gipsowe. Ale tutaj powstał problem poniewaz dowiedziałam się iż podczas chodzenia na poddaszu łączenia na tych płytach moga pękać ponieważ podłoga pracuje. W zwiazku z tym mam pytanie co moge położyć zamiast tych płyt, ale coś co bedę mogła pomalować farbą. A z czego masz te belki stropowe, że chcesz je obudowywać drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.02.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ale tutaj powstał problem poniewaz dowiedziałam się iż podczas chodzenia na poddaszu łączenia na tych płytach moga pękać ponieważ podłoga pracuje. Jak to ludzie mówią - jak dobrze zrobione to nie popęka. Szkoda że chcesz malować farbą - może lepiej dać tam boazerię drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 23.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 słyszałem że istnieją jakieś szpachle elastyczne czy cuś do łączenia płyt tak aby nie pękało, nie wiem dokładnie co to, może ktoś jest w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.02.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 słyszałem że istnieją jakieś szpachle elastyczne czy cuś do łączenia płyt tak aby nie pękało, nie wiem dokładnie co to, może ktoś jest w temacie?Hmmm, póki co słyszałem tylko o - akrylu, który daje się na styku płaszczyzn w miejscu kontrolowanego pęknięcia - masach zbrojonych, dla których oficjalnie nie trzeba dawać żadnych siatek czy fizelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 23.02.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Płyta fermacell + klej do tych płyt. Klej tak mozno trzyma ze nie ma szans zeby ci pojaiwo sie jakies pekniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.02.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Płyta fermacell + klej do tych płyt. Klej tak mozno trzyma ze nie ma szans zeby ci pojaiwo sie jakies pekniecie.Tylko do czego autorka wątku ma niby przykleić te płyty? No chyba, że je się klei na styku ze sobą, a same płyty normalnie kręci do stelaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 24.02.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Oczywiscie ze klej jest do łaczenia płyt ze soba. Płyty montuje sie normalnie jak K-G. Tylko ze parametry maja o niebo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanet 24.02.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Rozstaw belki stropowej to 60 cm. A długość na jakiej musze połozyć te płyty to 5,30m. Nadmieniam ze belka stropowa ma wysokość 20cm. W połowie tej wysokosci zamierzam połozyć płytę która mi polecacie. Kochani mam nadzieje że na łączeniach nie bedzie mi pękało bo mnie mąż udusi:))))))). Poddasze mam uzytkowe podłoga z płyty OSB 18mm a pod nimi ułozone sa deski z przerwami calówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 25.02.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja pomiędzy belkami mam deski 11cm/boazerię - jak kto zwał.Belki są ciemnobrązowe a deski modrzewiowe i jodłowe (w różnych pomieszczeniach) położone właśnie z racji zagospodarowanego poddasza i pracującego drewnianego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamkusnierz 01.03.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ja mialem taki problem rozwiazałem go w sposub nastepujący .Łączenia plyt wype dodatkowo maciołem wypełnilem klejem elastycznym ,następnie urzyłem bandaża do K-G i w efekcie końcowym zastosowałem Uniflota ,to szpachla opodniesionej wytrzymalości i elastyczności . Joż 3 lata a na łonczeniach ani śladu sufit wyglada jak jedna wielka płyta pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts