Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Katarzyny i Jakuba (Dom w Koniczynce 4)

Recommended Posts

31/08/2009 Poniedziałek:

Prace na dachu dobiegły końca i tak oto wygląda w całej okazałości dach:

http://foto0.m.onet.pl/_m/db4952fe990b5677fac9e01735d57878,10,19,0.jpg

Jak widać na załączonym obrazku obłożyliśmy kominy płytkami klinkierowymi. zakończeniem wentylacji na dachu sąplastikowe zgrabnie wyglądające nakładki.

http://foto0.m.onet.pl/_m/5089e4151188c22b104406de32086d84,10,19,0.jpg

Coraz bardziej podoba mi się ten dom!!!

15/09/2009 Wtorek:

Zakonczono pracę nad ściankami działowymi i już nie można się tak swobodnie poruszać po domu. Niesamowicie pracę postępują do przodu.

Teraz własnymi siłami będziemy kłaść podłogę na strychu ale czekamy na dowóz desek.

Ech... teraz mogę wkońcu zakasać rękawy i wlać trochę swojego potu i krwi do tego domu oprucz pieniędzy.[/img]

Grudzień 2009:

1 etap instalacji wodno-kanalizacyjnej i CO. jest już zrobiony

1 warstwa wełny mineralnej 150mm (pomiędzy elementami konstrukcji dachu jak i stropu na pierwszym piętrze) również jest już wykonana i przygotowanie trwa na drugą warstwę wełny mineralnej 100mm jak i również do konstrukcji do suchych tynków.

• 1 month później...

27/02/2010 Sobota:

Rozpoczęcie prac ponowne, wełna 100mm jak i stelaż pod rygipsy zaczyna przybierać kształtów na razie pierwszy pokój i widać u nas brak doświadczenia, bo za długo się zastanawiamy jak to zrobić, więc i mało zostało wykonane.

28/02/2010 Niedziela:

Dzisiaj troszeczkę lepiej podzieliliśmy się na dwa zespoły to znaczy ja sam i mój ojciec i teść razem, teraz zdecydowanie lepiej. 2,5 pokoju zrobione. Wata mineralna zaczyna mi już nie dokuczać chyba się już tyle jej na wbijało że więcej nie może!

1/03/2010 Poniedziałek:

Hip hip hura! Hip, hip, hura! Rozpoczęto prace nad doprowadzeniem prądu do działki (zdziwieni jesteście pewnie moją radością, ale po takich perypetiach jakie mieliśmy z ENION S.A. to zrozumiałe. Coś niesamowitego tyle czekać na podłączenie do sieci i to w dodatku my płacimy za podłączenie i rachunki następujące za zużycie energii elektrycznej), w tym samym czasie rozpoczęto okablowywanie domu!!!

Zdjęcia dodam jutro!

7/03/2010 Niedziela:

Podsumowanie tygodnia:

Nie dodam zdjęć bo nie mam za zimno na to by się wybierać na wyjazd do robienia zdjęć.

Elektryka pierwsza faza w domu skończona!

Coraz mniej waty mineralnej pozostaje do ułożenia(tutaj chodzi o drugą warstwę, czyli 100mm grubości). Część stelaża do rigipsu jest już również ułożona.

I teraz zima :cry: wróciła! Co znowu zatrzymuje dalsze prace :cry: !

• 5 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

Piątek 09/07/2010:

Dużo się działo od ostatniego wpisu:

1. Sprawdzona została instalacja wodna i c.o. wytrzymała 8 bar okolice 05/05/2010

2. Wylewki zrobione i są naprawdę równe. Zakończenie pracy na 15/05/2010

3. Zrobiliśmy schody drewniane na obydwóch częściach domu, według mnie wyszły nawet nieźle jak na prostą konstrukcję. Jutro dokończenie i doszlifowywanie zanim pomalujemy a raczej zabezpieczymy olejem. Kolor palisander.

4. Rrigipsy zakończone w łazience w mniejszej części, łuki pięknie wyszły.

5. Do obydwóch kuchni wybrane płytki podłogowe i prawie skończone układanie ich.

6. W toalecie zamontowany został stelaż do toalety podwieszanej, ale jeszcze chwila zanim zamontujemy toaletę, bo pomalować ściany i położyć płytki najpierw należy.

Dom zaczyna przypominać Dom!

• 6 months później...
Piątek 09/07/2010:

Dużo się działo od ostatniego wpisu:

1. Sprawdzona została instalacja wodna i c.o. wytrzymała 8 bar okolice 05/05/2010

2. Wylewki zrobione i są naprawdę równe. Zakończenie pracy na 15/05/2010

3. Zrobiliśmy schody drewniane na obydwóch częściach domu, według mnie wyszły nawet nieźle jak na prostą konstrukcję. Jutro dokończenie i doszlifowywanie zanim pomalujemy a raczej zabezpieczymy olejem. Kolor palisander.

4. Rrigipsy zakończone w łazience w mniejszej części, łuki pięknie wyszły.

5. Do obydwóch kuchni wybrane płytki podłogowe i prawie skończone układanie ich.

6. W toalecie zamontowany został stelaż do toalety podwieszanej, ale jeszcze chwila zanim zamontujemy toaletę, bo pomalować ściany i położyć płytki najpierw należy.

Dom zaczyna przypominać Dom!

Witam

Zastanawiam sie nad tym projektem. Patrząc na Państwa fotki dom wydaje sie troche mniejszy niz na projekcie... Czy zdradzą mi Panstwo na ile szacujecie koszt budowy? Może jakies aktualne fotki... Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!!!