Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dylatacja

ivan44

Recommended Posts

Chcialem zapytac czy dylatacja odzielajaca podloge od sciany jest konieczna w pomieszczeniu ok 9m2 i jesli zrobie ja ze styropianu jak ja pozniej polaczyc jesli na scianach bede mial plyty gk i plytki jak ja zamaskowac polaczyc z plytkami sama fuga czy tez moze jakas mala wyleka z zaprawy wapiennej czy czyms innym moze czekam na porady. POzdrawiam

Chcialem zapytac czy dylatacja odzielajaca podloge od sciany jest konieczna w pomieszczeniu ok 9m2 i jesli zrobie ja ze styropianu jak ja pozniej polaczyc jesli na scianach bede mial plyty gk i plytki jak ja zamaskowac polaczyc z plytkami sama fuga czy tez moze jakas mala wyleka z zaprawy wapiennej czy czyms innym moze czekam na porady. POzdrawiam

Najpierw napisz po Polsku i używając znaków przystankowych bo nic nie można zrozumieć. Co to za podłoga? 9m2 to powierzchnia, ale jaka długość pomieszczenia? Reszta nie jest zrozumiała.

-pomieszczenie 3,5 na 2,5m.

-to bedzie maly sklepik zwir i beton i tak zostanie narazie w przyszlosci moze plytki na podlodze.

-jesli dam dylatacje miedzy beton a sciany ok 1cm jak pozniej polaczyc plytki na plytach gk z pogloga czy mozna je polaczyc poprostu fuga czy czym np. ??

- oraz czy ten styropian moge jakos zamaskowac np jakas elastyczna masa czy zaprawa wapienna np przy gornej czesci tego styropianu zeby jakis listew nie kupowac??