Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam pozwolenie na budowe!

Voytas

Recommended Posts

Tą radosną nowiną musze sie podzielic.

Dostalem dzis pozwolenie na budowe!!!

Udało się w tempie ekspresowym.

W przyszłym tygodniu powinna ruszyć budowa.

Pogoda na razie sprzyja fundamentom

Po długich walkach z adaptacją projektu wychodzę na prostą.

A jak będzie zobaczymy...... ciekawe co będzie (..odpukać..) nastepnym problemem.

Pozdrawiam

Nie wiem jaki masz grunt na działce, ale od dwóch osób słyszałem, że niedawno zaczęli kopać pod fundamenty i mają basen zamiast wykopów. W takim przypadku albo się odkłada robotę na drugi rok, albo robi kosztowne odprowadzenia wody (np kopiąc obok duży rów). Przy obecnej pogodzie sprawdź, czy nie będziesz miał tego typu problemów.

DarekRz

Nie wiem jaki masz grunt na działce, ale od dwóch osób słyszałem, że niedawno zaczęli kopać pod fundamenty i mają basen zamiast wykopów. W takim przypadku albo się odkłada robotę na drugi rok, albo robi kosztowne odprowadzenia wody (np kopiąc obok duży rów). Przy obecnej pogodzie sprawdź, czy nie będziesz miał tego typu problemów.

DarekRz

Tu na szczęście nie powinno byc problemów. Badania robilem jakis miesiac temu i stwierdzono, że moge postawic Palac Kultury iglica do dołu i ledwo osiądzie :-) Pogoda na szczescie w najblizym okresie ma byc sprzyjająca dla fundamentów. Reszta w miare niezalezna od pogody, bo zdecydowalem sie na system z keramzytobetonu. Zima moze przeszkodzic głównie w ociepleniu. Na święta dom ma stać zamknięty.

A jak bedzie zobaczymy.

Pozdrawiam

Jo i sołtys również sie dołączomy do tych gratulacyij, a jak by Cie jakieśik zwontpienia dopadły to wal do pierwszego lepszego monopoloszczaka tam zakupuj mocne ale to bardzo mocne pire zimniaczane i w szyje, jeśli nie pomoże za pierwszym pomoże za drugim itd.

ps.

czasem se tak siedziałem i myślałem (czas przeszły gdyz owoc udręki coraz bliżej :) )

chłopie po co ci to było no po co???????

a bo ci tu żle było????

własną szufladę miałeś!!!

Voytas, OBYŚ SIĘ BUDOWAŁ ! - to taka zmodyfikowana wersja chińskiego przekleństwa "obyś żył w ciekawych czasach" ;-)

Gratuluję, życzę duuużo cierpliwości i oby faktury za materiały budowlane nie opiewały na kwotę wyższą niż faktura na nervosol.

Życzę Ci też:

1. Wyrozumiałych krewnych i znajomych, coby cierpliwie znieśli szaleńswo budowlane i nie psioczyli, że cziągle tylko budowa i budowa.

2. Wielu zer na koncie, poprzedzonych, rzecz jasna, stosowną jedynką.

3. Wyrozumiałego szefa. Takiego, co też się budował i rozumie klopoty człowieka budującego. Który czasem pozwoli po cichu urwać się z roboty na plac budowy. Z własnej praktyki wiem, że taki szef to skarb ! ;-)

I "niech się mury pną do góry !"

Ja też gratuluję. Ale mimo wszystko jest to smutne. Powinno to być normalne i nie budzić tyle emocji. Niestety w Polsce tak nie jest. Ostrzegam. Nie jest możliwe uprawomocnienie decyzji przed upływem 14 dni. Kodeks postępowania administracyjnego jest ustawą i do jej zmiany jest władny jedynie sejm. Z tych względów nawet pobożne życzenia urzędników, oświadczenia sąsiadów są nieskuteczne. Nie mogą oni bowie zmienić ustawy.

Ja w tym roku kończę budowę i mam serdecznie dosyć. Życzę dużo zpału i zaparcia w pokonywaniu problemów, a szczególnie życzę dobrego kierownika budowy.

Tą radosną nowiną musze sie podzielic.

Dostalem dzis pozwolenie na budowe!!!

Udało się w tempie ekspresowym.

W przyszłym tygodniu powinna ruszyć budowa.

Pogoda na razie sprzyja fundamentom

Po długich walkach z adaptacją projektu wychodzę na prostą.

A jak będzie zobaczymy...... ciekawe co będzie (..odpukać..) nastepnym problemem.

Pozdrawiam

No to wdepnąłeś w niezłe g... :D