sliwaprz 23.02.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam Was, Mam takie pytanie, odnosnie podaialu nieruchomosci. Posiadam dosc duza dzialke o powierzchni 5000m2 i chcialbym ja podzielic. W tym celu wystepilem o WZ na dzialke, dostalem na jeden budynek mieszkalny. Teraz chcialbym te dzialke podzielic na 4 mniejsze i na pozostale 3 uzyskac WZ ponownie po jednym budynku mieszkalnym. W momencie zlozenia wniosku do gminy kobieta powiedziala mi, ze taki podzial jest niemozliwy, gdyz WZ jest wydany na jeden budynek. Czy jest to prawda? Przeciez w tresci moich WZ nie ma nic napisane, ze zabrania sie wtornego podzialu dzialki, a ustawa o gospodarce nieruchomosciami mowi jasno, ze podail jest mozliwy, jesli na dzialke zostaly wydane WZ i plan podaialu nie jest sprzeczny z wydanymi WZ. Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 23.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 tylko że warunki zostały wydane na jeden dom,musisz wystąpić o dopisanie do warunków zabudowy 3 pozostałych a następnie gdy to już będzie zalatwione wystąp o podział w/g warunków zabudowy.Samo dopisanie powinno sie odbyć w ustawowym terminie.Inna sprawa to najmniejsza wielkość działki jaka w danej gminie może być wydzielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts