Malobert 23.02.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Posiadam budynek w stanie surowym zamkniętym. Staram się o kredyt na wykończenie. Po długiej analizie z pracownikiem OpenFinance w mojej konkretnej sytuacji polecił mi wykonać samodzielnie kosztorys na wykończenie budynku i taki zgrubny kosztorys przedstawi on dwóm bankom i mam na to mało czasu, czekam na formularz, który mam otrzymać dorgą mejlową i uzupełnić. Czy istnieją jakieś ceny średnie aby oszacować robociznę z materiałami np. przyjmując 1m2. W jednym z działów forum są tylko wyceny robocizny. Standard wykończenia średni. Gdzie tego szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 23.02.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jeśli ktoś sobie liczył (same materiały lub z robocizną) lub pamięta to poproszę o informację z podaniem szczegółów dla swojego przypadku: 1.) Ocieplenia poddasza - wełna2.) Zabudowa ocieplonej połaci karton3.) Wasze tynki CW3.) Wasze tynki gipsowe4.) Wylewki5.) Położenie kafelek (kafelkowanie, materiały, kleje ewetualnie robocizna)6.) Położenie glazury Dla ułatwień i łatwiejszego porównywania proszę o cena/1m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faneuro 23.02.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 pkt1 calówka i liczysz metry pkt2 otwierasz panorame firm i szukasz wykonawców pkt3 dzwonisz podajac metry i co Cie interesuje pkt4 zliczasz to wszystko doliczasz z 15-20 % i masz kosztorys Położenie kafelek (kafelkowanie, materiały, kleje ewetualnie robocizna) ? tak od 50 zł dpo 1 tys. :D to taki przykład jaki usłyszysz , oczywiscie z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 23.02.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 pkt1 calówka i liczysz metry pkt2 otwierasz panorame firm i szukasz wykonawców pkt3 dzwonisz podajac metry i co Cie interesuje pkt4 zliczasz to wszystko doliczasz z 15-20 % i masz kosztorys Położenie kafelek (kafelkowanie, materiały, kleje ewetualnie robocizna) ? tak od 50 zł dpo 1 tys. :D to taki przykład jaki usłyszysz , oczywiscie z materiałem to nie jest głupi pomysł, jednak liczyłem bardziej na prawdziwą i praktyczną wiedzę, sam budując wiem, że inaczej wygląda cena na telefon, potem inaczej na nieodzownej wizji lokalnej, a juz zupełnie inaczej po wykonanej pracy, bo fachowiec napieprzył się jak nigdy, kupił jeszcze to i tamto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 ... Gdzie tego szukać ? - jesli potrafisz sam - ustal sobie cene 1 m2 powierzchni użytkowej pomnóż przez procentowy stopień zaawansowania budowy i przez ilość m2 pow. uzytkowej Twojego budynku - jesli nie potrafisz - zleć to swojemu KB /za dodatkową opłatą/ lub kosztorysantowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 23.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Radziłabym tak jak faneuro - podzwonić po wykonawcach z Twojego regionu. To da Ci najbliższy prawdy koszt robocizny, bo inaczej cenią się w różnych częściach kraju. A co do materiałów - tu już wszystko zależy od tego, ile jesteś w stanie wydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 23.02.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Posiadam budynek w stanie surowym zamkniętym. Staram się o kredyt na wykończenie. Po długiej analizie z pracownikiem OpenFinance w mojej konkretnej sytuacji polecił mi wykonać samodzielnie kosztorys na wykończenie budynku i taki zgrubny kosztorys przedstawi on dwóm bankom i mam na to mało czasu, czekam na formularz, który mam otrzymać dorgą mejlową i uzupełnić. Czy istnieją jakieś ceny średnie aby oszacować robociznę z materiałami np. przyjmując 1m2. W jednym z działów forum są tylko wyceny robocizny. Standard wykończenia średni. Gdzie tego szukać ? Jedyne miarodajne dane uzyskasz w firmie SECOCENBUD: http://www.sekocenbud.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts