Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie domu Moderator Zimnoplazmowy JOGI pomoc

Mlody993

Recommended Posts

Witam,

chcę do domu zakupić Moderator Zimnoplazmowy JOGI, znalazłem na google to:

http://yox-pol.maxtrader.pl/pl/1,2,1,21563,3,0,-1,-1,0,16236,1/index.html

I zdaje się, że jest tylko jeden w polsce... z tego co ja widzę. Możne znacie jakieś inne firmy, które to sprzedają. Poszukuje czegoś może taniej, hurtowo czy coś. Proszę o pomoc. :)

Jednym zdaniem: Szukam takiego czegoś, tylko trochę tańszego. Bo rozmawiałem z znajomym i chcę za to ok. 10 tysięcy.

A opłaca się to kupować? Podobno jest bardzo oszczędne, miesięczne rachunki za prąd są bardzo małe. Czy to prawda? Proszę mi powiedzieć, bo nie chce utopić 10 tysięcy w coś co mi domu nie ogrzeje lub będzie dawać kosmiczne rachunki, bardziej kosmiczne niż sama nazwa. :)

Czy jest ktoś z tego zadowolony?

A opłaca się to kupować? Podobno jest bardzo oszczędne, miesięczne rachunki za prąd są bardzo małe. Czy to prawda? Proszę mi powiedzieć, bo nie chce utopić 10 tysięcy w coś co mi domu nie ogrzeje lub będzie dawać kosmiczne rachunki, bardziej kosmiczne niż sama nazwa. :)

Czy jest ktoś z tego zadowolony?

nie wiem czy wiesz, na czym polega ogrzewanie budynku,

a w zasadzie wiem,

nie wiesz że ogrzewanie budynku polega na nagrzaniu budynku do temperatury zadanej, przykładowo 20 C,

a później uzupełnia się tylko straty,

i jak masz straty przy -20 C, strzelam, 7 kW, to nic Ci tego nie zmieni,

obojętnie czym będziesz grzał, zawsze musisz dostarczyć te 7 kW,

a koszt ogrzewania będzie zależał od tego z jakiego źródła, żeby uzyskać te 7 kW, będziesz korzystał,

przeczytaj to sobie powoli,

pomyśl................

i nie wierz w cuda :roll:

W/g informacji napływających z terenu całego kraju zużycie energii elektrycznej w przeliczeniu na metr sześcienny na godzinę (wtedy gdy na dworze było -20 stopni C, a w mieszkaniu +20 stopni C) licząc w skali miesiąca nigdzie nie było wyższe niż 0,0067 kWh, a w budynkach dobrze ocieplonych, nowoczesnych licznik elektryczny obracał się jeszcze wolniej z prędkością 0,0053 kWh.

Moc kotłów wyliczamy sobie sami przyjmując wg PN-36W/m sześcienny kubatury obiektu. Kotły wykonywane są na indywidualne zamówienie bezpośrednio pod obiekt który mają zasilać, dlatego też w momencie zamówienia należy dostarczyć do YOX-POL 1-1,5 l wody z przyszłego miejsca zainstalowania kotła, która będzie spełniała rolę czynnika grzewczego.

W/g informacji napływających z terenu całego kraju zużycie energii elektrycznej w przeliczeniu na metr sześcienny na godzinę (wtedy gdy na dworze było -20 stopni C, a w mieszkaniu +20 stopni C) licząc w skali miesiąca nigdzie nie było wyższe niż 0,0067 kWh, a w budynkach dobrze ocieplonych, nowoczesnych licznik elektryczny obracał się jeszcze wolniej z prędkością 0,0053 kWh.

Moc kotłów wyliczamy sobie sami przyjmując wg PN-36W/m sześcienny kubatury obiektu. Kotły wykonywane są na indywidualne zamówienie bezpośrednio pod obiekt który mają zasilać, dlatego też w momencie zamówienia należy dostarczyć do YOX-POL 1-1,5 l wody z przyszłego miejsca zainstalowania kotła, która będzie spełniała rolę czynnika grzewczego.

dobre, :lol: :lol: :lol:

powiem więcej, BARDZO DOBRE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie wierzyłabym w coś co ma w opisie :

"Dzięki kożystnej zależności .........."

niewierna Tomaszka :lol: :lol: :lol:

Jesli z ortografią jest problem, to co z działaniem czegoś tak tajemniczego jak zimnoplazmowy etc...

P.S. a kto wie, gdzei można tę zimną plazmę uzupełnić jak się zużyje ?

• 1 year później...

A to podobno grzeje jakoś zużywając b. mało prądu, ok. 4zł dziennie, czy to prawda - nie wiem. Czyli nie polecacie tego?

Na przestrzeni ostatnich 17 lat firma realizowała dość znaczne inwestycje, niektóre finansowane w systemie ESCO m.in.:

...

* budowa i uruchomienie kotłowni elektrodowych wersja "JOGI" o mocy

od 6 - 3600kW obsługują obiekty różne o kubaturze od 800 - 10.000 m

sześciennych. Na obszarze całego kraju uruchomiono prawie 9000 kotłowni

różnej mocy.

Czyli powinno być 9000 zadowolonych klientów :D :D :D

Łatwo sprawdzić

P.S. a kto wie, gdzie można tę zimną plazmę uzupełnić jak się zużyje ?
Można, trzeba tylko dorzucić trochę tachionów :). Te zaś są powszechnie dostępne, wystarczy je złapać ;) : http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?p=115040#115040

Nie wiem co w tym śmiesznego? Tu w Szczecinie wszyscy wiedzą o co chodzi z tymi tachionami. Wysłałem ci przed chwilą parę, powinny dotrzeć wczoraj :).

• 3 years później...