krzysztofh 24.02.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Różnice cenowe są niewielkie. Zastosuj 2,5mm2 Np. tego typu: http://allegro.pl/item556904246_kabel_glosnikowy_voice_kraft_do_kolumn_2x2_50.html? Jak najbardziej. Cena też przy tym przekroju dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi510 24.02.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Dziękuje krzysztofh sprawdziłem ten sprzęt co mi podałeś no i rzeczywiście robi wrażenie znalazłem troszeczke taniej w mediacentrum.pl ogłaszają się na allegro. Znajomy polecil mi przed chwila glośniki firmy PARADIGM rozpietość cenowa spora na każda kieszeń podobno. Co sadzicie o glośnikach tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 24.02.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Wydaje mi się że spełnią Twoje oczekiwania. Mają trochę mało wysokich bo pasmo przeważnie kończy się na 20kHz.Głośniki tak na prawdę jak masz możliwość to posłuchaj sam to ma Tobie odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 24.02.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Warto się też zastanowić nad głośnikami do zabudowy.NP. takimihttp://cgi.ebay.pl/G-o-niki-do-zabudowy-KEF-Ci160-2FS-GW-FVAT_W0QQitemZ280314894815QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_212?hash=item280314894815&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 Akurat te z linka powyżej widziałem w Anglii za ok 200 funtów, więc cena jest dość okazyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 25.02.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jeszcze takie pytanie o kable: są jakieś przeciwwskazania żeby kłaść kable głośnikowe obok siebie, np. w jednym peszlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 25.02.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Głośnikowe nie, ale nie powinny był razem z sieciowymi. Najlepiej jakby długość kabli do symetrycznych kolumn była taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi510 25.02.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Rozmawiałem z człowiekiem który zajmuje się instalacjami kina domowego i pronuje mi głośniki KODA, PIONEET lub PARADIGM gdzie ta firma jest najdrozsza i że przy takich otwartych pomieszczeniach to na tyl dac najlepiej glosniki dipolarne nie wiem za bardzo o co z tymi glosnikami chodzi. Co sadzicie o tych firmach i o tych głośnikach dipolarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 25.02.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Czy chodziło o bipolarne czy dipolarne bo zasadniczo się różnią?http://www.audio.com.pl/index.php?page=akademia&act=hasla&litera=k Osobiście nie zastosowałbym takich z uwagi na trudności z uzyskaniem właściwego efektu przestrzennego. One sztucznie powodują spotęgowanie takiego efektu tylko nigdy nie wiadomo w którą stronę.KODA -niespecjalnePioneet - przyznam że nie słyszałemZ tych trzech wybrałbym paradigmAle jeszcze raz powtarzam - posłuchaj sam jak możesz.Dwie różne kolumny czasem grają całkiem inaczej w połączeniu z tym samym amplitunerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi510 25.02.2009 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Czy chodziło o bipolarne czy dipolarne bo zasadniczo się różnią? http://www.audio.com.pl/index.php?page=akademia&act=hasla&litera=k Osobiście nie zastosowałbym takich z uwagi na trudności z uzyskaniem właściwego efektu przestrzennego. One sztucznie powodują spotęgowanie takiego efektu tylko nigdy nie wiadomo w którą stronę. KODA -niespecjalne Pioneet - przyznam że nie słyszałem Z tych trzech wybrałbym paradigm Ale jeszcze raz powtarzam - posłuchaj sam jak możesz. Dwie różne kolumny czasem grają całkiem inaczej w połączeniu z tym samym amplitunerem Przepraszam nie PONEET tylko PIONEER przejęzyczenie. Więcej będę wiedział jutro po spotkaniu z nim ma obejrzec pomieszczenie i zaproponować jakies rozwiązania. Czyli typowe głośniki na tył a nie jakies dipolarne czy bipolarne? Głosniki Canton GLE kompletny zestaw znałazłem za 5500 zł zobaczymy co on zaproponuje i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 25.02.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Czy chodziło o bipolarne czy dipolarne bo zasadniczo się różnią? http://www.audio.com.pl/index.php?page=akademia&act=hasla&litera=k Osobiście nie zastosowałbym takich z uwagi na trudności z uzyskaniem właściwego efektu przestrzennego. One sztucznie powodują spotęgowanie takiego efektu tylko nigdy nie wiadomo w którą stronę. KODA -niespecjalne Pioneet - przyznam że nie słyszałem Z tych trzech wybrałbym paradigm Ale jeszcze raz powtarzam - posłuchaj sam jak możesz. Dwie różne kolumny czasem grają całkiem inaczej w połączeniu z tym samym amplitunerem Przepraszam nie PONEET tylko PIONEER przejęzyczenie. Więcej będę wiedział jutro po spotkaniu z nim ma obejrzec pomieszczenie i zaproponować jakies rozwiązania. Czyli typowe głośniki na tył a nie jakies dipolarne czy bipolarne? Głosniki Canton GLE kompletny zestaw znałazłem za 5500 zł zobaczymy co on zaproponuje i za ile. Ja za 4263 2x GLE 407 2x GLE 402 2x GLE401 GLE 405CM sub na razie nie koniecznie jak są dobre fronty aczkolwiek jak jest to lepiej seria GLE420 i inne to nowsza linia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 25.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Proponuje odwiedzic ta strone moze komus sie przyda jesli chodzi o firmy i ceny. http://tapeconnection.dk/Hoejtalere.aspx?id_category=28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts