arcobaleno 23.02.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Myślę, ze do działu porad pasuje Dziewczyny i chłopaki wpisujcie tu swoje przepisy na surówki obiadowe - ja uwielbiam ale z robieniem zawsze mam problem.. Np dziś zjadłabym sobie taką z koperkiem, ale co oprócz koperku tam się daje to nie wiemmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.02.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Pekinka + por + kukurydza + majonez. Mniam! Pekinki troszkę więcej niż pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 roszponka, rukola, pomidory, feta , balsamico, oliwa , mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 starta czarna rzodkiew lub biała + sól + kw. śmietana starta marchewka + sok z cytryny + cukier +oliwka biala kapusta +marchewka+koperek+kw.ogorek + olej ..troszke cukru i soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.02.2009 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A takie tradycyjne z białą kapustą, marchewką, jabłuszkiem itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.02.2009 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 starta czarna rzodkiew lub biała + sól + kw. śmietana starta marchewka + sok z cytryny + cukier +oliwka biala kapusta +marchewka+koperek+kw.ogorek + olej ..troszke cukru i soli ooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.02.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 starta czarna rzodkiew lub biała + sól + kw. śmietana starta marchewka + sok z cytryny + cukier +oliwka biala kapusta +marchewka+koperek+kw.ogorek + olej ..troszke cukru i soli ooooo polecam Thermomikx ...kazda surowke robi w 10 sekund kupiłam synowej jak sie tylko dowiedziłam ,że jest w ciąży .... a ile dla dzieci jest przepisów na raty nie jest taki drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 23.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Pomidor i świeży ogórek w kostke, do tego cebulka. Polać sosem vinaigret. Jak mi sie spieszy to tylko oliwą z oliwek polewam (plus sól i zioła). Generalnie ogorka z pomidorem nie powinno sie podobno łączyć, ale tu nie ma problemu, bo robi się surówkę tuz przed podaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 I tradycyjna:-1/4 kapusty bialej pokroic cienko, skropic sokiem z cytryny i posolic zeby zmiekla (godzine musi lezec)-1 jablko zetrzec w wiorki-1 marchew w wiorki-pieprz+cukier 1-2 lyzeczki-1-2 lyzki majonezuWymieszac, cukier i majonez dodawac stopniowo zeby nie przesadzic.Jak nie mam czasu robie to samo ale z polowa pekinskiej wtedy nie musze czekac az zmieknie tylko po skropieniu cytryna i starciu reszty od razu mieszam. I ta z pekinskiej dlugo nie postoi. II smaczna do mies z piekarnika:-1/2 pekinskiej pokroic drobno-1 marchew zetrzec na wiorki-4-5 rzodkiwek pokroic w polksiezyce-3 ogorki konserwowe pokroic w polksiezyce-1/2 papryki pokroic w kostke-mozna dac pomidor pokrojony w kostke ale ja nie daje, bo maz nie lubiWszystko popieprzyc i posypac suchym sosem francuskim knora w ilosci 1/3 opakowania na ta ilosc warzyw co podalam (nie przesadzic z przyprawa, bo bedzie niezjadliwe)/ Do tego dodac 1-2 lyzki majonezu i wymieszac - pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 III Marchewke zetrzec na drobnej tarce, skropic cytryna, dodac pokrojone brzoskwinie w kosteczke z puszki i kilka lyzek soku, wymieszac. IVGroszek z puszki przelozyc do garnka podgrzac, odlac zalewe, dodac 1 serek topiony trojkacik, wymieszac. VOgorek kiszony scieram na tarce na plastry, do tego posiekana cebule, pieprz i oliwa. VI-30 dkg odmoczonej i posiekanej kapusty kiszonej-1 jablko zetrzec na tarce na wiorki-1 marchew na wiorki-pieprz, 1-2 lyzeczki cukru-2 lyzki oliwy-1/2 posiekanej malej cebuliWymieszac, cukrem doprawiac stopniowo, smakuje szczegolnie do rybki smazonej w panierce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Sałata lodowa (pokroić) + kukurydza z puszki + oliwki + czerwona papryka w kostkę + oliwa + pieprz + sól + bazylia = mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Kolejny temat dla mnie Będzie gdzie się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Por pokrojony drobniutko + jablka pokrojone w kosteczke + smietana ( lub jogurt naturalny) + sol i pieprz Seler starty + jablko starte + marchewka starta + ciut cukru + smietana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 26.02.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 a może ta ? marchewka starta na wiórki(czyli tarka o grubych oczkach ) + tak samo korzeń selera + pokrojony drobno por ( radzę wcześniej posolić i odstawić aby mu się zmiękło) + śmietana i majonez do smaczku. .........czasami robię ciut ostrzejszą z sosem: śmietana i majonez pół na pół; czosnek; sól ; pieprz i .... przyprawa złocista do kurczaka z kamisa - wszystko razem dobrze roztrzepać, wlać do warzyw, wymieszać. Smacznego życzę. ..........smaczne są też buraczki na ciepło............. ..........albo młoda kapustka z mega ilością młodego koperku i ...albo tylko z vinegrecikiem albo majonezem, czosnkiem i śmietaną ( może być zamiast niej jogurt naturalny ) ........no to idę spać, kiszki marsza mi grają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 01.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 nie wiem czy to można nazwać surówką ,ale jest dobra i szybko się robi: ogórki kiszone pokrojone w półplasterki do tego drobno posiekana cebula, posypać cukrem, wymiaszać odczekać chwilę i polać olejem lub oliwą SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 02.03.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Cykoria, oliwa z oliwek, sól, cukier, dużo czosnku - podobno wali z paszczy, ale pycha Na szybkiego i z niczego: Kroimy w kostkę: jabłko, ogórek konserwowy, dodajemy majonez - wszycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts