arcobaleno 23.02.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Myślę, ze do działu porad pasuje Dziewczyny i chłopaki wpisujcie tu swoje przepisy na surówki obiadowe - ja uwielbiam ale z robieniem zawsze mam problem.. Np dziś zjadłabym sobie taką z koperkiem, ale co oprócz koperku tam się daje to nie wiemmm Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.02.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Pekinka + por + kukurydza + majonez. Mniam! Pekinki troszkę więcej niż pora. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 roszponka, rukola, pomidory, feta , balsamico, oliwa , mniam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 starta czarna rzodkiew lub biała + sól + kw. śmietana starta marchewka + sok z cytryny + cukier +oliwka biala kapusta +marchewka+koperek+kw.ogorek + olej ..troszke cukru i soli Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.02.2009 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A takie tradycyjne z białą kapustą, marchewką, jabłuszkiem itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.02.2009 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 starta czarna rzodkiew lub biała + sól + kw. śmietana starta marchewka + sok z cytryny + cukier +oliwka biala kapusta +marchewka+koperek+kw.ogorek + olej ..troszke cukru i soli ooooo Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.02.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 starta czarna rzodkiew lub biała + sól + kw. śmietana starta marchewka + sok z cytryny + cukier +oliwka biala kapusta +marchewka+koperek+kw.ogorek + olej ..troszke cukru i soli ooooo polecam Thermomikx ...kazda surowke robi w 10 sekund kupiłam synowej jak sie tylko dowiedziłam ,że jest w ciąży .... a ile dla dzieci jest przepisów na raty nie jest taki drogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 23.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Pomidor i świeży ogórek w kostke, do tego cebulka. Polać sosem vinaigret. Jak mi sie spieszy to tylko oliwą z oliwek polewam (plus sól i zioła). Generalnie ogorka z pomidorem nie powinno sie podobno łączyć, ale tu nie ma problemu, bo robi się surówkę tuz przed podaniem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 I tradycyjna:-1/4 kapusty bialej pokroic cienko, skropic sokiem z cytryny i posolic zeby zmiekla (godzine musi lezec)-1 jablko zetrzec w wiorki-1 marchew w wiorki-pieprz+cukier 1-2 lyzeczki-1-2 lyzki majonezuWymieszac, cukier i majonez dodawac stopniowo zeby nie przesadzic.Jak nie mam czasu robie to samo ale z polowa pekinskiej wtedy nie musze czekac az zmieknie tylko po skropieniu cytryna i starciu reszty od razu mieszam. I ta z pekinskiej dlugo nie postoi. II smaczna do mies z piekarnika:-1/2 pekinskiej pokroic drobno-1 marchew zetrzec na wiorki-4-5 rzodkiwek pokroic w polksiezyce-3 ogorki konserwowe pokroic w polksiezyce-1/2 papryki pokroic w kostke-mozna dac pomidor pokrojony w kostke ale ja nie daje, bo maz nie lubiWszystko popieprzyc i posypac suchym sosem francuskim knora w ilosci 1/3 opakowania na ta ilosc warzyw co podalam (nie przesadzic z przyprawa, bo bedzie niezjadliwe)/ Do tego dodac 1-2 lyzki majonezu i wymieszac - pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 III Marchewke zetrzec na drobnej tarce, skropic cytryna, dodac pokrojone brzoskwinie w kosteczke z puszki i kilka lyzek soku, wymieszac. IVGroszek z puszki przelozyc do garnka podgrzac, odlac zalewe, dodac 1 serek topiony trojkacik, wymieszac. VOgorek kiszony scieram na tarce na plastry, do tego posiekana cebule, pieprz i oliwa. VI-30 dkg odmoczonej i posiekanej kapusty kiszonej-1 jablko zetrzec na tarce na wiorki-1 marchew na wiorki-pieprz, 1-2 lyzeczki cukru-2 lyzki oliwy-1/2 posiekanej malej cebuliWymieszac, cukrem doprawiac stopniowo, smakuje szczegolnie do rybki smazonej w panierce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3065917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Sałata lodowa (pokroić) + kukurydza z puszki + oliwki + czerwona papryka w kostkę + oliwa + pieprz + sól + bazylia = mniam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3066450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Kolejny temat dla mnie Będzie gdzie się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3066606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Por pokrojony drobniutko + jablka pokrojone w kosteczke + smietana ( lub jogurt naturalny) + sol i pieprz Seler starty + jablko starte + marchewka starta + ciut cukru + smietana Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3067813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 26.02.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 a może ta ? marchewka starta na wiórki(czyli tarka o grubych oczkach ) + tak samo korzeń selera + pokrojony drobno por ( radzę wcześniej posolić i odstawić aby mu się zmiękło) + śmietana i majonez do smaczku. .........czasami robię ciut ostrzejszą z sosem: śmietana i majonez pół na pół; czosnek; sól ; pieprz i .... przyprawa złocista do kurczaka z kamisa - wszystko razem dobrze roztrzepać, wlać do warzyw, wymieszać. Smacznego życzę. ..........smaczne są też buraczki na ciepło............. ..........albo młoda kapustka z mega ilością młodego koperku i ...albo tylko z vinegrecikiem albo majonezem, czosnkiem i śmietaną ( może być zamiast niej jogurt naturalny ) ........no to idę spać, kiszki marsza mi grają Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3077238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 01.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 nie wiem czy to można nazwać surówką ,ale jest dobra i szybko się robi: ogórki kiszone pokrojone w półplasterki do tego drobno posiekana cebula, posypać cukrem, wymiaszać odczekać chwilę i polać olejem lub oliwą SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3083514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 02.03.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Cykoria, oliwa z oliwek, sól, cukier, dużo czosnku - podobno wali z paszczy, ale pycha Na szybkiego i z niczego: Kroimy w kostkę: jabłko, ogórek konserwowy, dodajemy majonez - wszycho Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/117401-sur%C3%B3wki/#findComment-3086754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.