michalp 23.02.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witajcie, Tak się złożyło, że człowiek nie pomyślał o wszystkim i zapomniałem położyć przewodów do sterowanie kominkiem z płaszczem i do sterownika pokojowego pieca co. Tynków nie chcę psuć, więc pozostaje podłoga (jestem jeszcze przed wylewkami). Ale w jednym miejscu przewody elektryczne spotkają się prostopadle z rurą od co do grzejników (w zasadzie będzie to podłączenie do dwóch grzejników). Czy tak można zostawić czy jednak za wszelką cenę kombinować, aby te przewody z co się nie spotkały? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwojtekg 23.02.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja położyłem przewody w podłodze ale w peszlu.Na razie wszystko gra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 23.02.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witajcie, Tak się złożyło, że człowiek nie pomyślał o wszystkim i zapomniałem położyć przewodów do sterowanie kominkiem z płaszczem i do sterownika pokojowego pieca co. Tynków nie chcę psuć, więc pozostaje podłoga (jestem jeszcze przed wylewkami). Ale w jednym miejscu przewody elektryczne spotkają się prostopadle z rurą od co do grzejników (w zasadzie będzie to podłączenie do dwóch grzejników). Czy tak można zostawić czy jednak za wszelką cenę kombinować, aby te przewody z co się nie spotkały? Michał Np. w Austrii i w Niemczech wszystkie instalacje elektryczne leca pod posadzka.Oszczedza czas i material.Wszystko odbywa sie za pomoca grubosciennych peszli w ktore wciagane sa przewody elektryczne Wszystko to odbywa sie po tynkach ,ale jeszcze przed zrobieniem posadzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 23.02.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Zaizoluj cieplnie rury CO i na kabelki daj dobry peszel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 23.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Peszel w podłodze są bezpieczne, ja ciągnąłem tak kable od kina, krzyżują się z rurkami od CO i bez kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 24.02.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 przewody w posadzce układa się w twardych rurach PCV a nie w peszlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 24.02.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 przewody w posadzce układa się w twardych rurach PCV a nie w peszlu. Twarde rury pcv ? Peszel jest umowna terminologia ...Sa weze o roznych wytrzymalosciach mechanicznych...o takich mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts