michalp 23.02.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam, Spotkałem się z opinią, że wełnę między krokwie np. o szerokości 80 cm należy upychać, czyli nie ciąć z jednego metra. Można tak? I druga sprawa - kolejna opinia to miejsce na folię - między dwiema wartstwami wełny czy między 2-gą a płytą k-g? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam, Spotkałem się z opinią, że wełnę między krokwie np. o szerokości 80 cm należy upychać, czyli nie ciąć z jednego metra. Można tak? I druga sprawa - kolejna opinia to miejsce na folię - między dwiema wartstwami wełny czy między 2-gą a płytą k-g? Michał To są bardzo dobre opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 23.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Spotkałem się z opinią, że wełnę między krokwie np. o szerokości 80 cm należy upychać, czyli nie ciąć z jednego metra. Można tak? Czyli chcesz upchać wełnę o szerokości 1 m w 80 cm przestrzeni między krokwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 23.02.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja zwykle słyszałem, że nie powinno się tak upychać, więć teoretycznie ja nie chcę. Ale spotkałem się z opinią, że tak należy. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja zwykle słyszałem, że nie powinno się tak upychać, więć teoretycznie ja nie chcę. Ale spotkałem się z opinią, że tak należy. Michał to skoro nie chcesz a slyszysz taka opienie to tylko przytakiwac i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 23.02.2009 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tzn. przytakiwać tym, co słyszałem wcześniej czy temu, czego dowiedziałem się dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 23.02.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Wełnę przycina się 2 -3 cm szerzej niż rozstaw krokwi! Nie słuchaj więcej takich głupot! Folia paroizolacyjna po drugiej warstwie wełny czyli przed płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tzn. przytakiwać tym, co słyszałem wcześniej czy temu, czego dowiedziałem się dzisiaj? jak ktos mowi, ze sie upycha to znaczy, ze sie upycha. kiwasz glowa i jest fajnie dla odmiany to trafialem na poddasza gdzie wlena byla ukladana miedzy krokwiami doslownie z 3-5cm luzu i panowie twierdzili, ze to jest dobrze bo na to przychodzi jeszcze jedna warstwa, ze sie nie znam i co ja wogole wiem o welnie. wiec przytakiwalem i dalem przy nich inewstorowi cene na gk zaporowa bym spokojnie mogl dac noge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 23.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 I druga sprawa - kolejna opinia to miejsce na folię - między dwiema wartstwami wełny czy między 2-gą a płytą k-g? MichałMożna między warstwami pod warunkiem, że ta warstwa wewnętrzna nie jest grubsza, niż 1/3 całości. Czyli np. 20 cm między krokwiami, potem folia - np. przymocowana do krokwi , na to 10 cm (albo mniej) i płyty KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 24.02.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A jak wygląda sprawa stelażu dla suftu. Czy jeśli u mnie w jednym miejscu taki konstrukcja dachowa, do której można byłoby taki stelaż przymocować - znajduje się ok. 1.5 m nad planowanym sufitem, to można do tych elementów stelaż mocować czy lepiej skrócić odległość np. przez dokupienie jętek i zamocowanie ich niżej? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 24.02.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A jak wygląda sprawa stelażu dla suftu. Czy jeśli u mnie w jednym miejscu taki konstrukcja dachowa, do której można byłoby taki stelaż przymocować - znajduje się ok. 1.5 m nad planowanym sufitem, to można do tych elementów stelaż mocować czy lepiej skrócić odległość np. przez dokupienie jętek i zamocowanie ich niżej? Michał Do tego służą wieszaki obrotowe. Dokupujesz do nich odpowiednio długi pręt i wieszasz sufit na wysokości jaka Ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.02.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A jak wygląda sprawa stelażu dla suftu. Czy jeśli u mnie w jednym miejscu taki konstrukcja dachowa, do której można byłoby taki stelaż przymocować - znajduje się ok. 1.5 m nad planowanym sufitem, to można do tych elementów stelaż mocować czy lepiej skrócić odległość np. przez dokupienie jętek i zamocowanie ich niżej? Michał nie jest to duze ograniczenie. mozna np. wykonac sufit podwieszany na wieszakch obrotowych lub rozpreznych. ograniczenia jakie sa to minimalne obnizenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts