Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

warunki zabudowy

Beyka

Recommended Posts

Witam.Mam problem z wydaniem warunków zabudowy.Kwestią sporu jest mi. linia zabudowy.Chciałam rozbudować kamienicę do granicy działki.Urząd zrobił analizę ,wytyczył teren analizowany i odmówił rozbudowy ze względu na niespełnienie pkt 1(teren nie ma planu zagospodarowania przestrzennego).Drążyłam ten temat na chłopski rozum.Do analizy przyjęto 3x front działki.Obejmuje to 2 sąsiednie działki i część 3.Linia zabudowy to linia wyznaczona przez istniejący budynek na DZIALCE SASIEDNIEJ położonej przy tej samej drodze.DZIAŁKA SASIEDNIA tob działka leżąca na obszarze analizowanym wyznaczonym wokół działki budowlnej w odleglości 3 krotnej szerokości frontu działki,nie mniej niz 50m od niej i jest dostępna z tej drogi publicznej.Czy zatem do analizy nie powinna być brana cała działka,której chociaż część leży w lterenie analizowanym.W mojej sytuacji właśnie na 3 działce leżącej w terenie analizowanym budynek wyznaczający dogodną dla mnie linię zabudowyl znajduje się poza obszarem.(obszar analizowany przecina działkę na pół).Proszę o pomoc gdyż mam 2 tygodnie na odwołanie się do Sądu. Pozdrawiam.