Maluszek 25.11.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Ponury - dzięki za powitanie Tak mi się milutko na duszy zrobiło Mam nadzieję, że niezbyt mocno Cię postrzeliłam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.11.2003 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 ależ skąd... ten "pijak i degenerat" [wg niektórych] to jeden z moich idoli... i jeszcze raz Viviane.. jest niezwykła Viviane "Scenariusz" ktokolwiek na nich spojrzałdopisywał w myślach pikantny scenariusztegoco mogłoby się wydarzyć nie stało sie nic. dobrze, że tłum zgubił ich w sobie. odjechali w przeciwnych kierunkachtramwajamido których nigdy nie wsiedli.i nie wydało się ile snówśnili jednocześnie zapewne nie wiedzieliby jak mają się rozstać. odczytując z burgundowej barwy zachoduże stało się zbyt wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.11.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Miło Was czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.11.2003 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 czasem niewiele można zrobić dla drugiego człowieka, ale można przy nim być... "Hymn o miłości" - Antonina Krzysztoń Gdybym mówił językami ludzi i aniołówA miłości bym nie miałStałbym się jak miedź brzęczącaAlbo cymbał brzmiący Gdybym też miał dar prorokowaniaI znał wszystkie tajemniceI posiadał wszelką wiedzęI wszelką możliwą wiaręTak, iżbym góry przenosiłA miłości bym nie miałByłbym niczym I gdybym ubogim rozdał majętność mojąA ciało swe wystawił na spalenieLecz miłości bym nie miałNic bym nie zyskał Miłość cierpliwa jestMiłość łaskawa jestMiłość nie zazdrościNie szuka poklaskuNie unosi się pychąNie jest bezwstydnaNie szuka swegoGniewem się nie unosiNie pamięta złegoNie cieszy się z niesprawiedliwościLecz współweseli się z prawdąWszystko znosiWszystko przetrzymaWe wszystkim pokłada nadziejęMiłość nigdy nie ustajeZniknie to, co jest częściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość promyczek 25.11.2003 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Tylko powiedz (Tej, co maluje marzenia) Skuty lodem zapomnienia, Warstwą wzgardy zasypany, Z ciałem, co się w dłoniach kruszy, Z duszą, co owocem zakazanym. Kryształ soli pali oko, Lancet wspomnień serce tnie. Uzda smutku tłamsi wolę... Nikt nie pyta, czego chcę. A ja tylko chcę wolności, Chcę szybować, tak jak ptak. I chcę wziąć Cię w tę krainę... Tylko powiedz, powiedz: tak. Powiedz, że też tego pragniesz, Że to życie męczy Cię. Wtedy razem odpłyniemy... Powiedz tylko: tego chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.11.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Najpiękniejsze w zamknięciu oczu jest to , że jest się widzialnym...a nie widać świata. Pamięć jest tylko po to, by móc się wracać do najpiękniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość promyczek 25.11.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 ***kto pomalował twoje policzkiże płonąto świt ubarwił moje policzkiczerwonoa kto pociemnił twoje źreniceże gasnąto zmierzch pociemnił moje źrenicejasnea kto ci oddech zatrzymał w krtanio miłytwoje to usta i twoje ręce sprawiły -Haśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.11.2003 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Zbigniew Hołdys "Stalker" Przepraszam Cię, za to, że wywróciłem całe życie twe. I wybacz mi każdą rzecz, którą kiedyś przeraziłem Cię. Pamiętam jak przez ulice z wielką gracją szłaś. Pamiętam jak na mój widok odwróciłaś twarz.We śnie, weź mnie, ze mną bądź. We śnie, weź mnie całą noc. Pamiętam dzień w muzeum, tamta pani aż otarła łzy. Upadłem na linoleum, serce czegoś odmówiło mi, a wtedy Ty pochyliłaś się by pomoc mi. I wtedy Ty powiedziałaś, że muszę żyć.We śnie, weź mnie, ze mną bądź. We śnie, weź mnie całą noc. A teraz chodź tu do mnie. Będę opowiadał czary Ci, i teraz siądź koło mnie. Zamienię Cię w koraliki, które zawsze masz. I nie bój się, nie zostawię w ciemnościach złych.We śnie, weź mnie, ze mną bądź. We śnie, weź mnie całą noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2003 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 prawdziwa milosc zaczyna sie tam, gdzie kochasz czlowieka od ktorego nic nie potrzebujesz... przypowiesci Salomona brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość promyczek 26.11.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Chwiejność i zdrada Jak płaszcz na haku w kajucie huśtanejchwieje się życie, omdlałe wahadło.Przewracają się sprzęty, drżą niepewne ściany,pasażerowie błądzą gromadą pobladłą. To, co było na lewo, zsuwa się na prawo,zimną wodą przez okno oblał mnie ocean,z kołysanych kieliszków prysło wino krwawe,a szkody tej ocean nie umie ocenić. Ziemi! Lądu stałego! Dębów jak ramiona!Wiernych krajów bez zdrady, bez trzęsienia ziemiTu w oknie zamiast nieba fale lśnią wzniesione,a pokój mój upada i wzlatuje z niemi. Nie mogę żyć w takiej rozterce,w takiej niepewności. Owijam się w pled,morska choroba chwyta mnie za serce,et je voudrais vomir mon âme dans la cuvette... Maria Pawlikowska - Jasnorzewska (Pamiętnik Warszawski, 1929) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.11.2003 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Julian Tuwim "Gdybym był krzakiem świeżych, najczerwieńszych róż..." Gdybym był krzakiem świeżych, najczerwieńszych róż,(A umieją one świeże być! Czerwone!)Ty - oczy tylko (tak jak umiesz) zmruż,A na ten rozkaz twój - spłonę. I choćby szary, martwy, stał się ze mnie proch,I beznadziejna gruda z mogilnego dołu,Ty - znowu przyćmij tym zmrużeniem wzrok,A róże trysną z popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.11.2003 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Tadeusz Giegier Wiatr, który po mej twarzy znów łagodnie spływa,zapach wilgotnej ziemi, mokrego igliwia,słońce mżące w przestrzeni światłem przytłumionym -ten marzec to listopad dziś pokryty szronem. Jesteś w wietrze i w liściu, co właśnie sie rodzi,w zatopionym kamieniu i w kręgach na wodzie,w nucie, wyprowadzonej przez ptaka z chaosu,w czarnym niebie podróżnych w rejony kosmosui w biedronce, co skrzydła wysoko zawieszajak ty rzęsy, gdy dziwisz się lub nie dowierzasz.Jesteś w narcyzach, chłodnych od porannej rosy,w wodorostach miedzianych jak twych włosów kosmyk,w tętnie powszedniej chwili, co odchodzi płynnie -jesteś wszędzie, a tylko nie ma ciebie przy mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 27.11.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 27.11.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Agnieszka Osiecka PRZYJDĘ DO SIEBIE Zobaczysz, jeszcze z tego wybrnę, nie będzie dziury w niebie, pamięć - jak szybę - wytrę... Niech no tylko przyjdę do siebie. Wystarczy jedna chwilka, wystarczy jeden gest, a przyjdę, przyjdę do siebie... Lecz gdzie to ? Gdzie to jest ? Zobaczysz, zajdę ja daleko - we włosach złoty grzebień... dłonie, jak białe mleko... Niech no tylko przyjdę do siebie. W jesieni lustrze bladym zastygnie strużka łez, i przyjdę, przyjdę do siebie... Lecz gdzie to ? Gdzie to jest ? Zobaczysz, jeszcze mnie zawołasz, jak ja wołałam ciebie... Przerwiesz daleki wojaż, za hamulec szarpniesz w potrzebie... Wystarczy jedno słowo, wystarczy jeden gest, i przyjdę, przyjdę do ciebie Lecz kto to ? Kto to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość promyczek 27.11.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Ociemniały - Pokaż mi drzewo.- Jestem niewidomy.- Gdzie jest prawo i lewo?- Jestem niewidomy.- Gdzie jest światło i ciemność?- Jestem niewidomy.- Powiedz mi! Jestem jasnowidzem!- Czy trzeba kochać? - Tak. Widzę. (Władysław Broniewski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.11.2003 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 "List" u mnie jak dawniejróżowy słoń znowu gra na swej trąbiea spośród rozwartych dłonibiały gołąb w niebo ulatuje kręcę się jaalbo to świat się kręcizresztą to chyba nie jest ważneale że słońce znów świecinad moją głową świt w błękit się zlewabłękit w wieczór schodziuśmiech błądzi nieśmialew kącikach ustco nie straszą już smutkiem ten ostatnigłęboko się schowałi choć gryzie czasamitwarz do niego przywykłai deszcz rzadziej pada unieś w górę ręcezawiruj w tańcujak płatki śnieguw szklanej kulizamkniętez domkiem na kurzej łapce żyj kolorowoa wiosną wąchaj jaśminya latem oddychaj światema jesienią w gwiazdy popatrza zimą pomyśl o mniesiedząc przy kominkui bajki plotąc dzieciom i niech czaspozwoli ciznaleźć dla mnie chwilęczy to w promieniach słońcaczy to w cieniu tonącągdziekolwiek to będziei kiedykolwiekkażde twe słowo przyjmę gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość połówka pomarańczy 27.11.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 "Czas rozpalić piec" Mrok, jak kosmaty pies. Patrz wrzesień już, czas rozpalić piec.Posmutniało w ogrodzie i nagle postarzało się. Miałeś przecież być?Autobus twój szedł. Wiem jest już późno.Wróć w lampy ciepły krąg. Do szafy płaszcz. Jabłkami pachnie dom.Przemoczony poeto siądź, skończ ten swój niezwykły wiersz.Pusta kartka i tylko znów ogarek świecy.Dla ciebie dziś kupiłam ten zielony szal.Ostatnie jabłka z drzew postrącał wiatr, a miałeś zerwać.Zbyt mało ciebie mam. Kilka mądrych zdań, to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 27.11.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Maleńkie kroki wiodą do najodleglejszych miejsc. Lubię patrzeć przed siebie, bo wszystko jest jeszcze przede mną. Zanim poznasz księżniczkę musisz obcałować kupę żab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.11.2003 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Anna Rachela Machałowska "Duet nie - dokończony" I mówili mi że nie ma dwóch takich samych pączków róży teraz już to wiem ale znalazłam kolce II kazali szukać mówili - znajdziesz kiedyś swoją drugą połówkę brzoskwini znalazłam idealnie pasuje tyle że połówka od gruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.11.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts