Jarek.P 17.01.2014 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Kurczę, ale garaż mam. Chyba, żeby szopę, którą zresztą i tak straszę żonę od początku historii tego domu, że kiedyś zbuduję? Porządną, murowaną szopę-dobudówkę z jednospadowym dachem krytym papą do której mogłyby przelecieć wszystkie graty trzymane w garażu, przez co samochód cały czas pod chmurką trzymamy. Muszę przemyśleć... Remont... no fakt, że to już nie jest to samo, ale czasem nie ma wyjścia, niestety. Jeszcze pół biedy, jak po takiej kunie trzeba pół dachu rozebrać i zrobić od nowa, ale najczęściej jest to jakieśtam malowanie, bleee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.01.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c041.gif Jeszcze pół biedy, jak po takiej kunie trzeba pół dachu rozebrać i zrobić od nowa, ale najczęściej jest to jakieśtam malowanie, bleee Przydreptałam po radę... Jakie gniazdo kupić do "siły"do garażu, to drugi kabel od lewej strony pionowo prowadzony Muszę zakupić i założyć szybko osprzęt!! Teraz są już tynki...Dzięki!! Edytowane 17 Stycznia 2014 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.01.2014 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 pięciobolcowe, 16A ma być, najlepiej wtynkowe. Co prawda można założyć natynkowe, o takie: http://sklep.mztronic.com.pl/62-108-large/gniazdo-trojfazowe-stale.jpg ale moim zdaniem estetyczniej wygląda wtynkowe (tylko potrzebne będzie wykucie dziury na puszkę): http://www.300energia.com/img/produkty/gniazda_wtyczki/_big/4121668.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.01.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Teraz na tej ścianie jest 10cm grafitowego+tynk cem-wap. Znalazłam następną fotkę, jest jakaś puszka. Wygląda na to, Jarku, że będzie odpowiednie kwadratowe gniazdo, które podałeś? Bardzo dziękuję Edytowane 17 Stycznia 2014 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.01.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Tak, wygląda mi to na puszkę od takiego gniazda, a że to jest sprzedawane najczęściej w kompletach, to rozejrzyj się, może gdzieś Ci się poniewiera i reszta tego gniazda? Jeśli nie, to Leroj/Castorama, w obu te gniazda są. Tylko pamiętaj: pięciobolcowe, 16A. Niezamaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.01.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 T Niezamaco Jest, bardzo jest- trudno byłoby pędzać po sklepach z laptopem!! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.01.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja montowałem niedawno 2 takie gniazda siłowe wtynkowe. Kupione na allegro za śmieszne pieniądze a wygląda to faktycznie estetyczniej i nie wystaje tak ze ściany. Kucie kwadratowej dziury było nieodzowne niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 19.01.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 U mnie z wodociągów idzie około 4,5 bara, w domu usiłowałem mieć 3,5 bara. I miałem, tyle, że przy otworzeniu jakiegokolwiek kranu ciśnienie spadało do półtora bara, korzystanie jednoczesne z dwóch kranów powodowało już mocno zauważalny spadek wypływu, zwłaszcza na poddaszu. "Znachor" obstawił w ciemno, że powodem takiego zachowania może być mała średnica rury lub pędzel na zgrzewie. Jest gdzieś w necie artykuł na temat jakiej średnicy rury powinny być by woda nie dopłynęła do kranu Ps. Prawdopodobnie przyda mi się taki reduktor... ile??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.01.2014 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Za mała średnica rur - to nie u mnie (DN32, DN25 i DN20 na podejściach, przypominam). Przewężenie na zgrzewie - cóż, głowy sobie nie dam uciąć, ale szczerze mówiąc nie przypuszczam, poza tym argument ostateczny: po zdjęciu reduktora problemy zniknęły jak ręką odjął. Sam reduktor jeszcze może być przytkany choćby farfoclami z pakuł, ale tak od wlotu nie widzę, siateczka widoczna na wlocie jest czysta. Nie rozkręcałem go jednak. Jeśli się przyda, to zapraszam (ale dziś, ew. dopiero za tydzień, bo wyjeżdżam w delegację), co do ceny - jestem otwarty na propozycję, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile może być wart używany reduktor, bez korka zaślepiającego gniazdo manometru (bo ten przełożyłem na swoją konsolę, a korka mi nie zostawiliście ). Nówka w sklepie kosztuje wg ceneo od 60 do 80zł. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.01.2014 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Herzliche cośtamcośtam from Greifswald! J. (wczoraj zupgrade'owany do v.43 - cóż, latka lecą...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 22.01.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 http://www.cosgan.de/images/more/flowers/060.gif No to Twoje zdrówko przez następne 100 lat http://www.cosgan.de/images/midi/musik/b020.gif Herzliche cośtamcośtam from Greifswald! J. (wczoraj zupgrade'owany do v.43 - cóż, latka lecą...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.01.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Herzliche cośtamcośtam from Greifswald! J. (wczoraj zupgrade'owany do v.43 - cóż, latka lecą...) O CHOLERA !!! przegapiłem wpis! Najlepszego !!!! "stary dziadu":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 22.01.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jarku! Żeby nie musiał już śpiewać kunie "Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem" gdy będziesz ją wypuszczał z klatki, żebyś nie musiał redukować redukcyjnych reduktorów, a żebyś mógł w spokoju lutować scalaki, spawać ogrodzenie i cieszyć się rodziną! Sto lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 22.01.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Sto lat bez kuny za to z nieograniczonym budżetem na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 22.01.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 jeszcze zdążyłem wszystkiego najlepszego Jarek, sto lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.01.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 No to kuna już na mojej ulicy, wczoraj wieczorem pędziła środkiem drogi Sto lat bez kuny za to z nieograniczonym budżetem na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 23.01.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Jak szaleć to szaleć. Życzę żeby redakcja Muratora publikowała twój dziennik w wersji LIVE z przekładem na wszelkie języki światowe i tak podrasowane dzieło osiągnęło do następnego upgrejdu oglądalność 100 000 000 000 odsłon. Przebiłbyś Gangnam Style Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.01.2014 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Dziękuję Wam bardzo za życzenia bardzo się miło od takiej lektury robi, zwłaszcza na "obczyźnie" Żeby nie musiał już śpiewać kunie "Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem" gdy będziesz ją wypuszczał z klatki :lol2::lol2::lol2::lol2: @Gramar - Ty weź mnie nie strasz, co? Ona miała zostać po tamtej stronie Wisły! @Tinek, @Netbet - dzięki @blekowca - i audiobooki, koniecznie audiobooki. A potem może film "na motywach"? Parę scen aż by się prosiło o sfilmowanie Halo, czy jest tu gdzieś agent Paramount Pictures? @nita83 - ech, trafiłaś Dzięki J. PS: "stary dziadu"!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 23.01.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Spóźnione, ale szczere Wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 23.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ja tys lekko spóźniony składam życzenia 100 lat w uśmiechu i zdrowiu. I żeby nigdy nie zabrakło ci browaru pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts