Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale... hmmm.... średnica, zakręty... wychodzi mi, że co najwyżej puszki przecieru pomidorowego by wchodziły w grę, a wybacz... nie w temacie trochę.

Kolejka - no to już jest pomysł, gdzieś zresztą jakieś resztki H0 u moich rodziców się powinny poniewierać, ale kurczę, z tego, co pamiętam, ja tam same zakręty miałem (zestaw miał tory do budowy dużego okręgu), a po co sobie utrudniać już na starcie?

Nieeee, robot zdecydowanie lepiej się sprawdzi, głównie z powodu braku ograniczeń. Opcji a'la Netbet nie rozpatruję głośno, bo żona czyta ;)

@toomyem - dzięki :)

Ale rurą byś puszki przesyłał a nie piwo :)

Zresztą zostaje jeszcze stary system H0, N lub TT, z pełną możliwością sterowania :)

..ja pierd@$ - to jest patent!

...że niby z dzieckiem bawisz się... układasz kolejkę.. sraty pierdaty... i zostawiasz rozłozoną "na zawsze":lol:

kolejki mamy!!! chyba wróce do CDZP....

Cacko, chatka dla Jasia i Małgosi

lukrowana ciasteczkowa chatka!

JP078863.jpg

Zdjęcia bramy wjazdowej nie mam, ale to będzie suwane przęsło będące rozciągniętą wersję furtki.

Kinkiety nad garażem:

JP044063_cr.jpg

Zdjęcia ścieżki przed domem z jej oświetleniem też jak się okazuje nie mam, ale i nie wiem, czy jego przerobienie na ikonkę miałoby jakikolwiek sens.

@blekowca - zainstalowałem, wygląda ciekawie, dzięki. Jest szansa, że swój poziom ekspercki w grafice rozbuduję jeszcze bardziej :)

@GraMar - Małgosia miała być! Może nie ściśle "Małgosia", ale powiedzmy, że z dokładnością do... tych... no, różnych tam cech, czy jak to się mądrze określa ;). Projektowana Małgosia miała mieć nawet specjalnie dla niej zaprojektowany pokój z przylegającą doń osobną garderobą. Cóż, zamiast Małgosi mamy Łajzę, za którym w przedszkolu wszystkie Małgosie (i inne) biegiem lecą, żeby się z nim pożegnać, jak Łajza do domu jest odbierany, a garderoba jest na klucz zamknięta (a klucz schowany), ponieważ Łajza garderobę traktował jak poligon.

@Netbet - u zarania dziejów cywilizacji ludzkiej pojawiło się coś takiego jak specjalizacja. Jeden człekokształtny specjalizował się w wytłukiwaniu z krzemienia poręcznych toporków, inny z gałęzi świetne styliska robił, jeszcze inny zaś przy użyciu wyżej wymienionych taaaakiego mamuta był w stanie zatłuc. I w ten sposób powstały pierwsze wspólnoty plemienne. A zaraz potem wspólnoty odkryły pożytki płynące z niewyrzucania nadgnitych soczystych owoców zbyt prędko :lol:

... tylko po namyśle - "Jarkowe" w butelkach szklanych jest, a to ryzykowne trochę, straty mogłyby być bolesne. Może jednak sterowana mikroprocesorem armatka wodn... tego, piwna? Taka prosto do ust strzelająca, pardon my french, sikiem prostym? Albo w ostateczności, balistycznie zakrzywionym? Wyobrażacie sobie, jaki to by był bajer na imprezie? Jak gospodarz zarządziłby salwę całoburtową? Albo, z braku odpowiedniej ilości armat (bo jak znam życie, byłaby tylko jedna) "serią, OGNIA!"?

http://www.cosgan.de/images/midi/ostern/ostern129.gif

Umaluj jajka, upiecz babkę

złap królika, weź sikawkę

bo Wielkanoc już nadchodzi

więc się bawić nie zaszkodzi.

Uważaj też na kaca, bo we wtorek czeka praca...

Zdrowych, radosnych Świąt!

http://www.cosgan.de/images/midi/ostern/ostern(99).gif

No niestety, to była najlepsza związana z Domem w Lesie aproksymacja zająca, jaką znalazłem :lol: Jajko jest? Jest!

Pierwotnym pomysłem zresztą było jajeczko pajęcze i zajączek sześcionożny, ale stwierdziłem po namyśle, że może u coponiektórych złe skojarzenia wywoływać :)