slawek_z 23.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ocieplenie sufitu na poddaszu użytkowym. Sufit mam ocieplony 15cm wełny, potem 3 cm przerwy i deskowanie strychu.Pomyślałem że gdybym całe deskowanie strychu przykrył folią paro przepuszczalną, to dodatkowo ocieliłbym sufit, zmniejszając cyrkulację powietrza – dekowanie nie jest szczelne.Miałbym taka zamknięte powietrze jak w oknie pomiędzy szybami.Czy dobrze kombinuj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ocieplenie sufitu na poddaszu użytkowym. Sufit mam ocieplony 15cm wełny, potem 3 cm przerwy i deskowanie strychu. Pomyślałem że gdybym całe deskowanie strychu przykrył folią paro przepuszczalną, to dodatkowo ocieliłbym sufit, zmniejszając cyrkulację powietrza – dekowanie nie jest szczelne. Miałbym taka zamknięte powietrze jak w oknie pomiędzy szybami. Czy dobrze kombinuj? to co chcesz zrobic? bo w tytule ocieplac a w tresci uszczelniac. strych ma ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_z 24.02.2009 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Uszczelnienie = ocieplenie, bo powietrze nie krąży.Strych nie jest ocieplony.Chce dodatkowo ocieplić poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.02.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jezeli od spodu nie mozna dodac izolacji to, zdjac deskowanie podlogi stryszku, nabic laty jezeli deskowanie ma tam byc ponownie i dolozyc izolacji 10cm (welny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.02.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Uszczelnienie = ocieplenie, bo powietrze nie krąży. Strych nie jest ocieplony. Chce dodatkowo ocieplić poddasze. To zrób sobie ramkę i przymocuj z obu stron folię paroprzepuszczalną po czym sprawdź, czy ciepło nie będzie migrowało. Jeśli nie masz wiatru nad poddaszem to sobie odpuść bo to nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts