Leprikon_ie 23.02.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Powitać, Tutaj proszę wpisywać komentarze jak i pytania dotyczące budowy. Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 27.02.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Witam jestem pierwszym gościem Piękny domek budujecie - wygląda jak rezydencja . Na pierszy rzut oka jest jak domek bliźniaczy, a w środeczku niespodzianka dwie różne układem i wielkością części. My również budujemy domek dwurodzinny i tak samo jest to projekt z Archonu ( ale nasz jest mniej reprezentacyjny ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.03.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam serdecznie Jestem właścicielką budującej się koniczynki 2g - namawiam do czytania dzienników innych Koniczynek, bo ten projekt niestety ma sporo błędów. Ja walczę teraz z trójkątnymi oknami Co do Waszych zmian to mam jedną uwagę - nie zmniejszałabym dolnej łazienki - kotłownia jest naprawdę duża i miejsca na piec z podajnikiem wystarczy. My kotłownię zmniejszyliśmy. No chyba, że powstałe pomieszczenie ma służyć za magazyn opału - ale tu bym się mocno zastanowiłą, bo ekogroszek sprzedają w woreczkach i zawsze można podjechać co jakiś czas i sobie dokupić. Proponuję pomyśleć nad wykopaniem piwniczki pod schodami - super sprawa. W razie pytań służę pomocą Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leprikon_ie 19.03.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam serdecznie Jestem właścicielką budującej się koniczynki 2g - namawiam do czytania dzienników innych Koniczynek, bo ten projekt niestety ma sporo błędów. Ja walczę teraz z trójkątnymi oknami Co do Waszych zmian to mam jedną uwagę - nie zmniejszałabym dolnej łazienki - kotłownia jest naprawdę duża i miejsca na piec z podajnikiem wystarczy. My kotłownię zmniejszyliśmy. No chyba, że powstałe pomieszczenie ma służyć za magazyn opału - ale tu bym się mocno zastanowiła, bo eko-groszek sprzedają w woreczkach i zawsze można podjechać, co jakiś czas i sobie dokupić. Proponuję pomyśleć nad wykopaniem piwniczki pod schodami - super sprawa. W razie pytań służę pomocą Pozdrawiam Kasia Pozdrawiam Jeżeli chodzi o tą łazienkę na dole to sprawa jest taka, że oprócz pieca gazowego, który jest w pomieszczeniu gospodarczym, chcemy do ogrzewania domu użyć pieca na „eko-groszek” (z możliwością spalania miału, itd.). Obydwa piece nie mogą znajdować się w tym samym pomieszczeniu. Po za tym w pomieszczeniu gospodarczym chcę wstawić całą pralnie i suszarnie i nie chciałbym, by sadza miała możliwość się osadzać na ubraniach. A w przyszłości będą dwie łazienki na pierwszym piętrze (w tej większej części). Co do błędów, żaden projekt nie jest ich pozbawiony. Dziękuje za radę o oknach. Chęcią odwiedziłbym czyjąś koniczynkę, ale nie wiem czy ktoś buduje się w okolicach Krakowa. Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 31.05.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Witam Widzę, że nabieracie rozpędu, fajnie coś zaczyna się dziać Będę podglądała dalsze postępy Pozdrawiam i życzę szybkiej i bezproblemowej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leprikon_ie 04.07.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Zapodziała mi się płyta ze zdjęciami i nie zrobiłem kopii zapasowej i po temu nie mogę wkleić zdjęć jak tylko dojdzie druga na pewno powklejam zdjęcia. Przepraszam wszystkich zainteresowanych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leprikon_ie 04.07.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Znalazłem płyte i dodałem zdjęcia! reszta na nieszczęście będzie w sierpniu jak wrócę do kraju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 WITAM piękny domek budujecie . my podobnie jak wy podzielilismy na dwie czesci. jedna wieksza - nasza i mniejsza rodzicow. nasz projekcik tez jest z archonu ale zmiany nasze jeszcze raz napisze ze wasz domek jest sliczny i napewno bede zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 13.07.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Przepraszam, pomyliłam komentarze z dziennikiem.Sliczny domek, życze powodzenia i zapraszam do mojej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 08.03.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 No proszę proszę - fajnie już Wasza Koniczynka wyglada. Tempo macie imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leprikon_ie 08.03.2010 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Plan jest prosty zrobić zanim dzidzia się pokarze na świecie czyli przed lipcem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.03.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 O to macie mało czasu, a niestety co nagle to po diable. Życzę Wam, żeby roboty szły sprawnie i bez poslizgów. No i najważniejsze - gratuluje powiększenia rodziny U nas maluszek ma się urodzić na przełomie sierpnia i września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leprikon_ie 09.03.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Wiem, że z terminami i niektórymi robotami musimy poczekać i przemyśleć. Ale jak mówię czas nas goni, ale nie wszystko musi być wykończone by się wprowadzić i robić sobie je powoli kiedy będziemy tam mieszkać. Najważniejsze to łazienka, kuchnia, sypialnia, salon i garderoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Niby masz rację, ale starajcie się wykończyć tak dużo jak tylko się da - my wprowadzilismy się zanim wszystko skończyliśmy i teraz po 2 miesiącach mieszkania nadal nie mam luster w łazienkach, w sobotą mąż wreszcie pomalował kominek i ostatnia ścianę w salonie. Górna łazienka ma jeszcze sufit do zrobienia - jakieś zaprawki zostały, bidet i umywalka do dzisiaj nie podłączone, listwy na holu na górze nie przykręcone. Brakuje jeszcze kilka gniazdek i włączników, bo nie ma czasu pojechać do hurtowni i domówić Mogłabym jeszcze długo wymieniać - jedno jest pewne - po przeprowadzce już się nie chce nic robić. Zresztą mieszkanie sprzedawałam z nieprzykręconą listwą podłogową - listwa leżała 7 lat i czekała na przykręcenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leprikon_ie 09.03.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja nie mam tak łatwo ja mam bacik nad sobą ukochany mój bo małżonka jest taka że wyciśnie ze mnie siódme poty by wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.03.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja też tak myslałam, ale teraz sama mam juz dosyc kurzu, pyłu i widoku narzędzi. Już nie naciskam, czasem coś bąknę pod nosem, że może by się przydało zrobić, ale nie naciskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts